Spaju Napisano 27 Grudnia 2011 Napisano 27 Grudnia 2011 Witam. Wracam i od razu z nowym problemem. Otóż razem z rodzinką postanowiłem dokonać zakupu roweru stacjonarnego. Wymagania nie są duże, ogólnie ma służyć całej rodzinie, to do odchudzania się, to do treningu etc. Jedyny problem stanowi to, że nie wiem jaki rower stacjonarny jest tani i dobry jednocześnie. Myślę, że do 500 zł rodzice są w stanie przeznaczyć na taki sprzęcik I dlatego zwracam się do Was o pomoc w wyborze konkretnego modelu. Jakieś propozycje?
Kaszter Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 A nie wolał byś trenażera szczególnie teraz na okres zimowy 1.Tańszy 2.jedziesz na prawdziwym rowerze 3.Gdy nie jest potrzeby nie zajmie dużo miejsca (trenażer w kąt rower do piwnicy lub garażu) Zastanów się dobrze. Pozdrawiam
lesioek Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Zgadzam się z Kaszter, jedyny minus takiego rozwiązania to hałas. No i jeśli ma to być rower dla rodziny to geometria mojego roweru nie pasuje mojej żonie. Podobnie może być u Twoich rodziców. W rowerach stacjonarnych jest większy zakres regulacji ale musi to być rower klasy " średniej" powyżej 500 zł. Na tych tanich rodzice nie pojeżdżą wygodnie: mała korba, brak regulacji siodełka ale najgorsze jest to małe koło zamachowe zero inercji .Jeden z tańszych sensownych ale hamulec szczękowy: http://allegro.pl/rower-stacjonarny-movit-okazja-wyprzedaz-i2048287111.html Lepszy bo magnetyczny http://www.kulturystyczny.pl/produkt/4008/insportline-rower-spiningowy-treningowy-mag-master-in68-1szt
tomke1 Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Też popieram wersję z trenażerem, przy czym raczej każdy z domowników musiałby pedałować na swoim rowerze. Co de fakto zwiększa koszty bo poza samym trenażerem trzeba się liczyć z oponami do każdego z użytkowanych z nim rowerów, no chyba że rowery mają podobny osprzęt i mają ten sam rozmiar koła, to można przekładać całe koło z jedną oponą. Rozwiązań jest wiele. I rzeczywiście trenażer można wcisnąć wszędzie (ja mam pod fotelem ) a na rowerek trzeba mieć trochę miejsca i pięknie się on na pewno nie prezentuje
Kaszter Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Zawsze możesz wziąć używany rower w komisie lub poszukać na tablica.pl bo jest tam dość duży wybór na hałas nic nie poradzę, ale jeśli masz małe mieszkanie w bloku to trenażer będzie idealny, a jeśli masz domek jedno rodzinny to zawsze możesz przenieść się do garażu lub na strych. Musisz też brać pod uwagę zapał reszty domowników, bo kiedyś miałem w domu rower stacjonarny i w pierwszym miesiącu jeździły na nim razem ze mną jeszcze 3 osoby, a już w drugim jeździłem tylko ja i między treningami robił za wieszak na suszące się ubrania dlatego może najpierw pożycz taki rower od jakiegoś znajomego który go nie używa i po miesiącu zdecydujesz co zrobić bo jeśli twoja rodzina ma słomiany zapał tak jak moja to bez wahania kup trenażer A właśnie prawie bym zapomniał, kolejnym plusem trenażera jest to że cały czas jeździsz na swoim rowerze i nie musisz się co zimę znów przestawiać na inny typ ramy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.