Skocz do zawartości

[Licznik] proszę o pomoc w wyborze

aeero

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym zakupić licznik do rowerku tylko nie wiem jaki kupić. W liczniku potrzebne sa dla mnie 3 funkcje:

-prędkość

-przebieg (km)

-podswietlanie (nie 3 czy 5 sekundowe)

Myślałem o bikemate ale slyszałem że to tandeta, zastanawiałem się też nad sigmą 1609 tylko nie wiem czy ma podswietlanie (np godzinne bo potrzebne mi jest jadac w nocy). Na licznik moge wydać do 100zł. Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Z góry dzieki

Napisano

Nie bez powodu czasy podświetlenia liczników (i nie tylko) to sekundy, a nie godziny. Podświetlenie jest bardzo prądożerne w stosunku do tego, co pobiera elktronika licznika, i malutką bateryjkę mogłoby pożreć w mig, gdyby było aktywne godzinę - czy jeszcze dłużej...

Napisano

Sigma 1609 ma podświetlanie 3 sekundowe. Wątpię aby jakikolwiek licznik miał je liczone w minutach. Nawet jeśli taki jest to, jest to bez sensu właśnie ze względu na baterię.

Napisano

nie obchodzi mnie wasza opinia... jesli znacie jakis licznik ze stalym podswietleniem to napiszcie, a nie piszecie ze bateria szybko sie czerpie.... nie o to tutaj chodzi

Napisano

Ale producenci nie robią takich, bo to ekonomicznie nieopłacalne. Po co Ci stałe podświetlenie? Jak się jedzie to trzeba patrzeć na drogę, a nie na licznik, tym bardziej jak jest ciemno ;] Kiedyś mnie bawiło ciągłe patrzenie na prędkość, ale to z czasem chyba mija.

Napisano

nie obchodzi mnie wasza opinia...

Co za gość !! Zakłada temat, pocą się ludzie, żeby mu pomóc, a on z takim tekstem...

Swoją drogą, abstrahując od zachowania założyciela tematu, podświetlenie licznika powinno trwać tyle czasu ile zajmuje licznikowi wyświetlenie wszystkich informacji po kolei w trybie "auto", "scan" czy jak tam firmy sobie nazywają tę funkcję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...