matt78 Napisano 27 Grudnia 2011 Napisano 27 Grudnia 2011 Witajcie, Chciałbym kupić małżonce (164cm/52kg) rowerek do 1200 zł. To nie jest sztywna granica, ale dobrze by było jej nie przekroczyć :-). Rower będzie używany do jazdy rekreacyjnej, z czego na pewno podczas każdej wycieczki część drogi będzie wiodła przez las, później asfalt, miasto i z powrotem. Takie tam niedzielne jeżdżenie. Dla przykładu, ja obecnie ujeżdżam nieco zdezelowanego (skradziony i odzyskany) Kettlera Alu-Rad (to chyba PENDO?), który doskonale daje sobie radę na tych trasach. Mieliśmy jeszcze taki sam model w wersji damskiej, ale jego niestety już się nie udało odzyskać, w związku z tym szukamy czegoś "na zastępstwo". Z założenia miałby to być rower lekki, w miarę wytrzymały, z dobrym osprzętem. Oświetlenie: może na dynamo w piaście (jeżeli rzeczywiście nie czuć dodatkowego obciążenia), itd... Będę wdzięczny za propozycje.
nemo2009 Napisano 27 Grudnia 2011 Napisano 27 Grudnia 2011 Może Unibike Vision?Cena niska,wygląda przyzwoicie,prąd do oświetlenia pobierany jest z dynama.
matt78 Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Napisano 27 Grudnia 2011 Może Unibike Vision?Cena niska,wygląda przyzwoicie,prąd do oświetlenia pobierany jest z dynama. Wygląda bardzo ładnie, ale z doświadczenia wiem, że to zewnętrzne dynamo, będzie mojej żonie przeszkadzało. Myślałem o dynamie w piaście, ale nie miałem z nim do czynienia i nie wiem czy też stawia taki opór czy może praktycznie go nie czuć?
nemo2009 Napisano 28 Grudnia 2011 Napisano 28 Grudnia 2011 Myślałem o dynamie w piaście, ale nie miałem z nim do czynienia i nie wiem czy też stawia taki opór czy może praktycznie go nie czuć? W takim układzie Unibike Voyager.Prąd z piasty Shimano.Cena niestety poszybuje nieco w górę.Piasta z prądnicą stawia niewielkie opory.
matt78 Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Napisano 30 Grudnia 2011 W takim układzie Unibike Voyager.Prąd z piasty Shimano.Cena niestety poszybuje nieco w górę.Piasta z prądnicą stawia niewielkie opory. No rzeczywiście cena nieco w górę, ale może jeszcze bez tragedii. Powiedzmy, że jeżeli nic lepszego nie znajdę, to się nad tym zastanowię. A jaka jest różnica między UNIBIKE a EUROBIKE? Eurobike to jakaś podróbka? Cena znacznie niższa... Edit: Głupie pytanie - nie wziąłem pod uwagę różnic w osprzęcie (na którym się nie znam).
nemo2009 Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 EUROBIKE? Eurobike to jakaś podróbka? To jest też polska firma,tylko mniej znana.Poszukaj model,który Ciebie interesuje.
matt78 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Napisano 31 Grudnia 2011 A co sądzicie o Wheelerach? Mam możliwość kupienia nowego z 20% zniżką. Jaką ten sprzęt cieszy się opinią?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.