Skocz do zawartości

[do 1200 zł] damka, rekreacja/las/asfalt

matt78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Chciałbym kupić małżonce (164cm/52kg) rowerek do 1200 zł. To nie jest sztywna granica, ale dobrze by było jej nie przekroczyć :-). Rower będzie używany do jazdy rekreacyjnej, z czego na pewno podczas każdej wycieczki część drogi będzie wiodła przez las, później asfalt, miasto i z powrotem. Takie tam niedzielne jeżdżenie. Dla przykładu, ja obecnie ujeżdżam nieco zdezelowanego (skradziony i odzyskany) Kettlera Alu-Rad (to chyba PENDO?), który doskonale daje sobie radę na tych trasach. Mieliśmy jeszcze taki sam model w wersji damskiej, ale jego niestety już się nie udało odzyskać, w związku z tym szukamy czegoś "na zastępstwo". Z założenia miałby to być rower lekki, w miarę wytrzymały, z dobrym osprzętem. Oświetlenie: może na dynamo w piaście (jeżeli rzeczywiście nie czuć dodatkowego obciążenia), itd...

Będę wdzięczny za propozycje.

Napisano

Może Unibike Vision?Cena niska,wygląda przyzwoicie,prąd do oświetlenia pobierany jest z dynama.

Wygląda bardzo ładnie, ale z doświadczenia wiem, że to zewnętrzne dynamo, będzie mojej żonie przeszkadzało. Myślałem o dynamie w piaście, ale nie miałem z nim do czynienia i nie wiem czy też stawia taki opór czy może praktycznie go nie czuć?

Napisano
Myślałem o dynamie w piaście, ale nie miałem z nim do czynienia i nie wiem czy też stawia taki opór czy może praktycznie go nie czuć?

W takim układzie Unibike Voyager.Prąd z piasty Shimano.Cena niestety poszybuje nieco w górę.Piasta z prądnicą stawia niewielkie opory.

Napisano

W takim układzie Unibike Voyager.Prąd z piasty Shimano.Cena niestety poszybuje nieco w górę.Piasta z prądnicą stawia niewielkie opory.

No rzeczywiście cena nieco w górę, ale może jeszcze bez tragedii. Powiedzmy, że jeżeli nic lepszego nie znajdę, to się nad tym zastanowię.

A jaka jest różnica między UNIBIKE a EUROBIKE? Eurobike to jakaś podróbka? Cena znacznie niższa...

Edit:

Głupie pytanie - nie wziąłem pod uwagę różnic w osprzęcie (na którym się nie znam).

Napisano

A co sądzicie o Wheelerach? Mam możliwość kupienia nowego z 20% zniżką. Jaką ten sprzęt cieszy się opinią?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...