magnus Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Witam, noszę sie z zamiarem zakupu koła tylnego (w linku akurat zestaw ale bede kąbinował aby samo tylne kupić), jak wiadomo jeżdze ostrzejszy street i jestem zwolennikiem vków. Chciałem kółko na dm24 +novatec, czy niżej wymieniony zestawik jest dobrym wyborem? http://allegro.pl/show_item.php?item=87018776 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 ja kupowałem u tego kolesia koła, odbierałem osobiscie i uwierz mi, nie wieże ze ten koles mógłby kogos w konia zrobic, ja za ten sam zestaw tylko z obreczami ALEX RIMS DH 19 zapłaciłem 350zł,tylko ze napisz sobie do niego maila jak to zaplot, bo on zaplata troche inaczej, ma jakis swoj patent i mówi ze mu sie sprawdza, i obrecze ma nie kaslowane raczej, ja bym je brał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 hehe swój zaplot ma, lepszy? mi obojetnie jaki zaplot , czy 3x czy jego, byle by kółko było pancerne. juz napisałem do niego czy byłby skłonny wystawić samo tylnie koło, jesli sie zgodzi to zapytam o zaplot. A obrecze mówisz nie kapslowane? to nie aż tak strasznie chyba? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Lepszy zaplot na 3x. Co do kolka to calkiem fajna propozycja za ta cene, nie jest niezniszczalne, ale mocne na pewno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Zestaw całkiem fajny, tylko mógłby określić jakie to piasty, bo ja zestaw 2x ALEXRIMS DM24 czarna+ p.p. NT-751SB+ p.t. NT-802SB+ czarne szprychy DT CHAMPION!! złożę za 400pln na 3X, a nie "własne patenty" Czy taki zestaw jest sensowniejszy- oceńcie sami ;-) Pozdrowerek FORUMOWICZE :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Arni wysłałem Ci PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 I w opisie aukcji nie jest wyraznie napisane czy obrecze sa kapslowane a na takim zabiegu przy komplecie kol sprzedawca moze "przyciac" sobie 50zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja brałem u tego gościa koła....tylko że na Vueltach, bo Arnik ich nie miał dostepnych, tak bym brał u niego....Ci też to magnus polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 No i tak chyba zrobię, dogadam sie z Arnikiem, rozwale skarbonke i zakupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Dla mnie novatec=sh*t:) Zrazilem sie do tej marki i nie kupie niczego na czym pisze novatec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Koleś pisze w aukcji "zakuwka" to może chodzi mu o kapslowanie?? hehe A tak poza tym to też mam koło tylne: DM24, Novatec i DT Champion od Arnika i jestem bardzo zadowolony, porządnie zaplecione pancerne koło, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 juz wszystko tłumacze co on mi powiedział jak odbierałem kołą, nie chodzi o kapslowanie, tylko jakas tam zakówka pojedyncza, nie wiem co to dokładnie znaczy, a zaplot to 3x tylko on gadał ze jakos tak jak pod tarcze cos w tym stylu, ze to niby mocniejsze,zobacze tez archiwum z gg to napisze dokładniej o tym zaplocie 3x, kirunkowo jak disc, zewn szprychy w kierunku jazdy, bo przy V-brakeach hamulce rownowaza dziajajace w szprychach i obreczy sily..., a przy tarczowkach musi byc "specjalnie" zeby sie kolo nie zwichrowalo nie wiem jak to sie ma w praktyce, tez mam od niego koła, i teoretycznie wydaje sie ze powinno by to działać z tym równoważenie sie sił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K ] T [ K Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Ja polecam tego czlowieka ! Jakis czas temu kupilem u niego te kola http://www.allegro.pl/item78440903_komplet...dh_zobacz_.html niby nic specjalnego i mozna by powiedziec ze takie pieniadze mozna ulokowac lepiej ale potrzebowalem juz ! niemoglem czekac :lol: a jako ze oprucz kol potrzebowalem prawie calego napedu i tyniej przezutki to sie dogadalismy I w koncu pupilem u niego tak w/w kola kasete SRAM 5.0 łancuch pc 48 Manetki SRAM MRX ( zadna rewelacja ale potrzebowalem czegokolwiek ) Przezutke SORA z dlugim wozkiem ( szkoda ze niepomyslelismy ze nieobslurzy mi najwyzszej zebatki 32 t w sumie to mi nieprzeszkadza bo ja nawet niekozystam z tej 28 a przezutka dziala fantastycznie - jakiez bylo moje zdumienie gdy przezucalem ostatnie biegi i nic nieslyszalem ! myslalem nawet ze jest MARTWA Teraz juz wiem ze nastepna moja przezutka to bedzie szosowka ( najprawdopodobniej 105 lub ultegra ) , z poczatku mialem problemy z ustawieniem jej ale teraz jest juz oki . calosc mnie wysla 535 + gratis przesylka ( za pobraniem ) Najgorsza przeprawe mialem z kolami : Jedna z piewszych wypraw ( odbyla sie ona podczas tych mega zamieci snieznych ) Sune powoli juz do domu po dystansie ponad 40 km wracam szosa ( rownolegla do walu , na wale od rudawy zalegaly takie ilosci sniegu ze... w sumie i moglbym przejechac ale bylem juz zmeczony ) i na pewnym odcinku sa piekne dziury o ktorych ze zmeczenia poprostu zapomnialem - DUB DUB ( przy predkosci 45 km/h ) malo sie niewywalilem .... slysze jak obrecz tze o hamulec zsiadam patrze co za dno ... trudno trzeba wracac do haty rozpiolem tylny hampel i jazda . W chacie chycilem za klucz od centry i porawilem to co tarlo + normalne zabiegi kosmetyczne .. NA drugi dzien mysle no tak kola musza sie ulorzyc moze tym razem bedzie " lepiej " . Wracajac do domu postanowilem zderzyc se z brutalna prawda ( obrecze do bani ) rospedzilem sie do 54 km/h jade prosto na te dziury ... DUB DUB DUB jade dalej przysluchuje sie nic nietrze , zatrzymuje sie zsiadam i zakrecam i slucham no jest oki ... poprostu wymieklem .. Sadze ze wiele ma dopowiedzenia moja waga 55 kg :twisted: Przejechalem na tym zestawie juz okolo 500 km w warunkach takich jakie byly , piasek , sol , " sniezne bloto " a co ja wam bede ! Kto jezdzil ten wie jakie warunki panowaly no i panuja =) centrowalem je tylko ten jeden raz prawie zawsze jak wracam " testuje " swoj nabytek na tych dziurach .. :twisted: A jeszcze co do samego sprzedawcy kontakt z nim byl wzorowy , osatnio na allego kupilem w sumie to czekam na nie avidy digit 3 ( na pewno wiecie o ktora akcje chodzi - tadek30 ) i nic zero kontaktu ! jak tak dalej pujdzie to zglosze to do administracji allegro bo pieniadze przelalem a mi sie nieusmiecha ich strata . Dziwne to bo gosc wiarygodny niby moze wziol urlop i zapomnial kupujacych o tym poinformowac ? Sorry za male ot Pozdrawiam . Czas ruszac bo juz poludnie a bike lezy :lol: a bylbym zapomnial kola sa w totalnym sztywniaku ( rama , widelec ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makaron Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Koleś pisze w aukcji "zakuwka" to może chodzi mu o kapslowanie?? hehe A tak poza tym to też mam koło tylne: DM24, Novatec i DT Champion od Arnika i jestem bardzo zadowolony, porządnie zaplecione pancerne koło, polecam a możesz zdradezić ile arnik wziął za ten zestaw????????/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Wybaczcie, że nie na temat, ale wyjaśnijcie mi na prędce, co znaczy to "kapslowanie"? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 to taka obwodka wokol miejsca gdzie jest nypel zwieksza zywotnosc nypla i zmniejsza pewnie naprezenia ogolnie nie kupowalbym niekapslowanych obreczy wogole tak przy temacie mam kola piasty shimano 475,obrecze alex dm18,szprychy chyba mach chce je sprzedac - ile moge za nie sobie zyczyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 a ja mam nie kapslowana obręcz i tez mam taka obwódke, mi ten koles z allegro tłumaczył, ze kapslowana tzn. ze górna scianka i dolna scianka sa ze soba połoczone ta własnie obwódka, a nie kapslowane maja tylko w górnej sciance taka obwódke, i powiedział tez ze juz rzadko spotyka sie obrecze kaslowane, wiec pojechałem do sklepu rowerowego to sprawdzic i rzeczywiscie, ani jednej kaslowanej :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 To ja już słabo rozumiem:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 rzeczywiscie, ani jednej kaslowanej :lol: A z jakich firm były te obręcze? Pozdrowerek ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 hmmm Rhyno Lity tam widziałem dosc duzo ich było i jakies Alex Rimsy, no chyba ze ten koles źle mi wytłumaczył co to jest kapslowana obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ja za takie zestawienie jak pisałem wyżej zapłaciłem u Arnika ok 250 zł, nie pamiętam dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 no ja chyba też wezme, tylko czekam na końcówke miesiąca = kaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 hmmm Rhyno Lity tam widziałem dosc duzo ich było i jakies Alex Rimsy, no chyba ze ten koles źle mi wytłumaczył co to jest kapslowana obręcz W tym sezonie alex wprowadził dużo modeli niekapslowanych, ponieważ są dużo tańsze- jednakże i słabsze. Pozdrowerek ALL :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 chyba ja mam taki własnie model DH 19 zobaczymy co bedzie warta jak zaczne jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supjogi Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Chciałem złożyć kółka własnie na tych komponentach. Długo szukałem najkorzystniejszej oferty (allegro, lokalne oraz internetowe sklepy) aż trafiłem na ten topic. Oferta Arnika jest poprostu bezkonkurencyjna, allegro i inne sklepy się kryją. Komplecik kółek na piastach Novatec pod TARCZE na obręczy DM24 KAPSLOWANEJ + szprychy DT Champion - całość czarna 460zł. Cena, wytrzymałość i wygląd - Rewelacja. Niektóre internetowe sklepy za zlożenie kólek doliczaja 20-30zł, niektóre robią to za free, a u Arnika taki zestaw wychodzi duuużo taniej niż byśmy kupywali osobno części. Zagadajcie przy większych zamówieniach to może dostaniecie jeszcze większą zniżke. Super kontakt ze sprzedawcą, rewelacyjna informacja o aktualnym stanie zamówienia, profesjonalnie zabezpieczona przesyłka (zabezpieczenie zacisków piasty, gruby karton, wielowarstowo opakowane). Zadnych uszkodzeń przy transporcie, kółka kręca sie że aż miło Jeśli chcesz złożyć profesjonalnie kółka w przystępnej cenie to tylko arnik.com.pl Spróbowałem i POLECAM w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.