Skocz do zawartości

[koła] dm24+novatec

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

noszę sie z zamiarem zakupu koła tylnego (w linku akurat zestaw ale bede kąbinował aby samo tylne kupić), jak wiadomo jeżdze ostrzejszy street i jestem zwolennikiem vków. Chciałem kółko na dm24 +novatec, czy niżej wymieniony zestawik jest dobrym wyborem?

http://allegro.pl/show_item.php?item=87018776

Pozdrawiam

ja kupowałem u tego kolesia koła, odbierałem osobiscie i uwierz mi, nie wieże ze ten koles mógłby kogos w konia zrobic, ja za ten sam zestaw tylko z obreczami ALEX RIMS DH 19 zapłaciłem 350zł,tylko ze napisz sobie do niego maila jak to zaplot, bo on zaplata troche inaczej, ma jakis swoj patent i mówi ze mu sie sprawdza, i obrecze ma nie kaslowane raczej, ja bym je brał :(

hehe swój zaplot ma, lepszy? mi obojetnie jaki zaplot , czy 3x czy jego, byle by kółko było pancerne. juz napisałem do niego czy byłby skłonny wystawić samo tylnie koło, jesli sie zgodzi to zapytam o zaplot. A obrecze mówisz nie kapslowane? to nie aż tak strasznie chyba?:)

Pozdrawiam

Zestaw całkiem fajny, tylko mógłby określić jakie to piasty, bo ja zestaw 2x ALEXRIMS DM24 czarna+ p.p. NT-751SB+ p.t. NT-802SB+ czarne szprychy DT CHAMPION!! złożę za 400pln na 3X, a nie "własne patenty" :) Czy taki zestaw jest sensowniejszy- oceńcie sami ;-) Pozdrowerek FORUMOWICZE :D :D

juz wszystko tłumacze co on mi powiedział jak odbierałem kołą, nie chodzi o kapslowanie, tylko jakas tam zakówka pojedyncza, nie wiem co to dokładnie znaczy, a zaplot to 3x tylko on gadał ze jakos tak jak pod tarcze cos w tym stylu, ze to niby mocniejsze,zobacze tez archiwum z gg to napisze dokładniej o tym zaplocie

3x, kirunkowo jak disc, zewn szprychy w kierunku jazdy, bo przy V-brakeach hamulce rownowaza dziajajace w szprychach i obreczy sily..., a przy tarczowkach musi byc "specjalnie" zeby sie kolo nie zwichrowalo

nie wiem jak to sie ma w praktyce, tez mam od niego koła, i teoretycznie wydaje sie ze powinno by to działać z tym równoważenie sie sił :)

Ja polecam tego czlowieka !

Jakis czas temu kupilem u niego te kola http://www.allegro.pl/item78440903_komplet...dh_zobacz_.html niby nic specjalnego i mozna by powiedziec ze takie pieniadze mozna ulokowac lepiej ale potrzebowalem juz ! niemoglem czekac :lol: a jako ze oprucz kol potrzebowalem prawie calego napedu i tyniej przezutki to sie dogadalismy :)

I w koncu pupilem u niego tak

w/w kola

kasete SRAM 5.0

łancuch pc 48

Manetki SRAM MRX ( zadna rewelacja ale potrzebowalem czegokolwiek )

Przezutke SORA z dlugim wozkiem ( szkoda ze niepomyslelismy ze nieobslurzy mi najwyzszej zebatki 32 t w sumie to mi nieprzeszkadza bo ja nawet niekozystam z tej 28 a przezutka dziala fantastycznie - jakiez bylo moje zdumienie gdy przezucalem ostatnie biegi i nic nieslyszalem ! myslalem nawet ze jest MARTWA :) Teraz juz wiem ze nastepna moja przezutka to bedzie szosowka ( najprawdopodobniej 105 lub ultegra ) , z poczatku mialem problemy z ustawieniem jej ale teraz jest juz oki .

calosc mnie wysla 535 + gratis przesylka ( za pobraniem )

Najgorsza przeprawe mialem z kolami :

Jedna z piewszych wypraw ( odbyla sie ona podczas tych mega zamieci snieznych ) Sune powoli juz do domu po dystansie ponad 40 km wracam szosa ( rownolegla do walu , na wale od rudawy zalegaly takie ilosci sniegu ze... w sumie i moglbym przejechac ale bylem juz zmeczony ) i na pewnym odcinku sa piekne dziury o ktorych ze zmeczenia poprostu zapomnialem - DUB DUB ( przy predkosci 45 km/h ) malo sie niewywalilem .... slysze jak obrecz tze o hamulec zsiadam patrze co za dno ... trudno trzeba wracac do haty rozpiolem tylny hampel i jazda .

W chacie chycilem za klucz od centry i porawilem to co tarlo + normalne zabiegi kosmetyczne ..

NA drugi dzien mysle no tak kola musza sie ulorzyc moze tym razem bedzie " lepiej " . Wracajac do domu postanowilem zderzyc se z brutalna prawda ( obrecze do bani ) rospedzilem sie do 54 km/h jade prosto na te dziury ... DUB DUB DUB jade dalej przysluchuje sie nic nietrze , zatrzymuje sie zsiadam i zakrecam i slucham no jest oki ... poprostu wymieklem ..

Sadze ze wiele ma dopowiedzenia moja waga 55 kg :twisted:

Przejechalem na tym zestawie juz okolo 500 km w warunkach takich jakie byly , piasek , sol , " sniezne bloto " a co ja wam bede ! Kto jezdzil ten wie jakie warunki panowaly no i panuja =) centrowalem je tylko ten jeden raz prawie zawsze jak wracam " testuje " swoj nabytek na tych dziurach .. :twisted:

A jeszcze co do samego sprzedawcy kontakt z nim byl wzorowy , osatnio na allego kupilem w sumie to czekam na nie avidy digit 3 ( na pewno wiecie o ktora akcje chodzi - tadek30 ) i nic zero kontaktu ! jak tak dalej pujdzie to zglosze to do administracji allegro bo pieniadze przelalem a mi sie nieusmiecha ich strata .

Dziwne to bo gosc wiarygodny niby moze wziol urlop i zapomnial kupujacych o tym poinformowac ?

Sorry za male ot

Pozdrawiam .

Czas ruszac bo juz poludnie a bike lezy :lol:

a bylbym zapomnial kola sa w totalnym sztywniaku ( rama , widelec )

Koleś pisze w aukcji "zakuwka" to może chodzi mu o kapslowanie?? hehe :)

A tak poza tym to też mam koło tylne: DM24, Novatec i DT Champion od Arnika i jestem bardzo zadowolony, porządnie zaplecione pancerne koło, polecam :)

a możesz zdradezić ile arnik wziął za ten zestaw????????/

to taka obwodka wokol miejsca gdzie jest nypel :(

zwieksza zywotnosc nypla i zmniejsza pewnie naprezenia :)

ogolnie nie kupowalbym niekapslowanych obreczy wogole

tak przy temacie

mam kola

piasty shimano 475,obrecze alex dm18,szprychy chyba mach

chce je sprzedac - ile moge za nie sobie zyczyc ?

a ja mam nie kapslowana obręcz i tez mam taka obwódke, mi ten koles z allegro tłumaczył, ze kapslowana tzn. ze górna scianka i dolna scianka sa ze soba połoczone ta własnie obwódka, a nie kapslowane maja tylko w górnej sciance taka obwódke, i powiedział tez ze juz rzadko spotyka sie obrecze kaslowane, wiec pojechałem do sklepu rowerowego to sprawdzic i rzeczywiscie, ani jednej kaslowanej :lol:

hmmm Rhyno Lity tam widziałem dosc duzo ich było i jakies Alex Rimsy, no chyba ze ten koles źle mi wytłumaczył co to jest kapslowana obręcz

W tym sezonie alex wprowadził dużo modeli niekapslowanych, ponieważ są dużo tańsze- jednakże i słabsze. Pozdrowerek ALL :) :)

• 2 tygodnie później...

Chciałem złożyć kółka własnie na tych komponentach. Długo szukałem najkorzystniejszej oferty (allegro, lokalne oraz internetowe sklepy) aż trafiłem na ten topic.

Oferta Arnika jest poprostu bezkonkurencyjna, allegro i inne sklepy się kryją.

Komplecik kółek na piastach Novatec pod TARCZE na obręczy DM24 KAPSLOWANEJ + szprychy DT Champion - całość czarna 460zł. Cena, wytrzymałość i wygląd - Rewelacja.

Niektóre internetowe sklepy za zlożenie kólek doliczaja 20-30zł, niektóre robią to za free, a u Arnika taki zestaw wychodzi duuużo taniej niż byśmy kupywali osobno części. Zagadajcie przy większych zamówieniach to może dostaniecie jeszcze większą zniżke.

Super kontakt ze sprzedawcą, rewelacyjna informacja o aktualnym stanie zamówienia, profesjonalnie zabezpieczona przesyłka (zabezpieczenie zacisków piasty, gruby karton, wielowarstowo opakowane).

Zadnych uszkodzeń przy transporcie, kółka kręca sie że aż miło :)

Jeśli chcesz złożyć profesjonalnie kółka w przystępnej cenie to tylko arnik.com.pl

Spróbowałem i POLECAM w 100% :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...