Skocz do zawartości

[support] jak wybrać support? POMOCY

bobas9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Wie ktoś może, jak się dobiera suport do roweru? Bo kupiłem korbe i teraz nie wiem jaki suport do niej zamontować! Proszę o pomoc!!

z góry dziękuję

Napisano

Suport dobieramy do korby i ramy. Musi mieć odpowiednią długość osi i odpowiedni gwint ,a także musi być dobrany pod korbę tj. kształ osi w twoim wypadku OctaLink. TUTAJ masz suporcik który powinien pasować na 90% :) nie wiem jedynie czy dł. osi bedzie ok.

Gość Gość
Napisano

To że odpowiednie mocowanie powinien mieć to wiem. Ja akurat potrzebuję na kwadrat! Chodzi mi tylko o szerokość osi. Skąd mam wiedzieć czy kupić 113 czy 116mm, czy może jeszcze inny?

Napisano

Ok dzięki deathmount. Teraz już wiem. A skoro taki znawca części rowerowych z Ciebie to może mi pomożesz, jaki też mam ten SUPORT wybrać?! ;p

Napisano

Jak nie wiesz jak dopasować suport to robisz bardoz prostą rzecz: idziesz do sklepu rowerowego z korbą, pokazujesz, prosisz i odpowiednią długość i tyle, aha i pilnujesz żeby ci taki sam gwint dał jak w starym supoorcie bądz ramie (kolesie w serwisach już na pamieć znają, jaka korba jaki suport).

Napisano

Na kwardat polecam wkład NECO. Jest po prostu PANCERNY. (tylko rozmiar dobierz odpowiedni ;) )

Założyłem 3 lata temu (polecili mi ludzie mający odpowiednią wiedzę i kwalifikacje) i żadnego luzu nie ma od tego czasu. 2 komplety korb juz przeżył i spawanie główki. Naprawdę zaisty sprzęt.

I tani.

Pozdrawiam

Jacunio

Napisano

tez mam problem z wkładem suportu, poprostu nie wiem jaki kupic... niedawno dostałem rame DEMA-XC i w ogóle nie mam pojęcia jaki suport kupić... jest takas różnica w średnicy tej części??

................

w załączniku jest foto tej ramy...

Napisano

jezeli nie masz mozliwosci udania sie z rowerem do serwisu, to zmierz szerokosc mufy suportu, zabierz korbe, wyloz im to wszystko na lade i powinni ci dopasowac odpowiedni suport.

Napisano

Średnicę mufy i jej szerokość (w osi suportu)

I sprawdź czy nie masz bardzo szerokiego tylnego widelca (to żeby Ci korby nie zahaczały o widełki). Najlepiej zmierz najszerszy rozstaw rurek i odległość od osi mufy.

Napisano

Już wszystko wiem!!

Byłem w rowerowym i się dowiedziałem że odległość od środka mufy do średniego trybu przy korbie musi być między 47,5 mm a 51mm. Może komuś jeszcze się to przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...