Skocz do zawartości

[do 2500zł] do lesnych szaleństw i zjazdów, skoków.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 28 lat, 193cm wzrostu i wagi ok 94kg. Szukam roweru do 2500zł do szaleństw w lesie. Obawiam się, że XC nie wytrzymają mimo, że nie mieszkam w górach. Jestem wysoki i dość ciężki, chciałbym aby rower był wygodny w jeździe jak xc ale obawiam się te re wszystkie ramy do downhillu są małe i pewnie nie mam szansy użytkowania czasem takiego roweru na przejażdżkach turystycznych po ścieżkach z moją panną? Roweru szukam by odreagować by poczuć adrenaliny trochę. Możecie coś polecić dla tak wysokiej osoby jak ja do w/w kwoty? Chętnie hardtail.

Chyba zbyt ciężki orzech do zgryzienia.

29er'y do 2500zł są dość słabe, jeśli chcesz poszaleć to musisz mieć lepszy amor a 29er w twojej granicy cenowej posiada max. Sr Suntora XCR. kierowałbym się raczej na Hardtraila tym bardziej że do skoków, szaleństw lepsze są mniejsze koła = lepsze przyspieszenie. Znalazłem takie coś http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-ACID-blacknwhite-2011/170 musiałbyś trochę dołożyć, ale masz już porządny amor i osprzęt, noi mocną ramę. Hardtrailem można wygodnie śmigać też po asfalcie.

29er'y do 2500zł są dość słabe, jeśli chcesz poszaleć to musisz mieć lepszy amor a 29er w twojej granicy cenowej posiada max. Sr Suntora XCR. kierowałbym się raczej na Hardtraila tym bardziej że do skoków, szaleństw lepsze są mniejsze koła = lepsze przyspieszenie. Znalazłem takie coś Cube ACID black'n'white 2011 | Sklep Rowerowy - Specjalistyczny musiałbyś trochę dołożyć, ale masz już porządny amor i osprzęt, noi mocną ramę. Hardtrailem można wygodnie śmigać też po asfalcie.

Fajny rower ale nie wiem czy wytrzyma taką jazdę:

Nie wiem jakiej ramy szukać, mam 193cm wzrostu. XC brałbym 21-23 a do freeridu?

Wiesz co, jeśli chciałbyś taki rower jaki jest na tym filmie to służył by ci on tylko i wyłącznie do tego DH. Wątpie czy byś chętnie jeździł nim na normalne wycieczki, jest on zbyt niski i pozycja na nim nie jest zbyt ciekawa jak na zwykłą przejażdżkę. A dlaczego nie chcesz roweru full suspension tylko hardtrail? Po kilku zjazdach nie będziesz czuł klejnotów. Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/evil-imperial-custom-freeride-dh-jedyny-taki-i1900513973.html. Jest to dość ciekawy bo koleś sprzedaje nisko po cenie. Dzwoń to może jeszcze nie sprzedał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...