Tomus1973 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam, zamierzam zmienić w moim rowerze TREK 7,6 FX widelec. Chciałbym zamienić na amortyzator, jaki byście doradzili. Chodzi mi o taki z wyższej półki, olejowy. Z góry dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Wyższa półka? Ile? Konkretnie, dalej, jak używasz roweru? Ile ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomus1973 Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 ok 1000 zł, ja waże ok 70 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 No to zmierz jeszcze odległość od osi koła do miski steru i wszystko będzie jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomus1973 Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 po zmierzeniu wyszło mi 60 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Ten rower to miejska hybryda, ma krótki widelec z małym prześwitem dla opon ok 32 mm szerokości. Zamontowanie każdego amortyzatora dla koła 28 cali nie stanowi problemu ale na pewno zmieni geometrię, gdyż takie widelce przystosowane są do rowerów trekkingowych i crossowych. Założenie go sposowduje zmianę kąta głowki (zmniejszenie zwrotności), podniesienie suportu (niekoniecznie zła rzecz), podniesienie kokpitu (jeśli zachowa się takie same jego ustawienia jak teraz). Do tego masa roweru wzrośnie o jakieś dwa kilo, bo oryginalny widelec w tym fx'ie jest karbonowy.. Nie wiem do której miski ten pomiar ale na pewno nie do dolnej Widelec ten ma troche ponad 400 mm wysokości, chyba 410 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.