Skocz do zawartości

[szosa, kupno z przedziału cenowego, trening] 3000 - 4500 zł.

swiesiul

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE.

Zabawę z rowerem zacząłem rok temu zrobiłem już ładne parę tyś. Km. na Mtb Kellys Quarz.

Tak jak w temacie przymierzam się do kupna szosy od 3000 do 4500 tys. Cena jest tak "rozpięta" ponieważ zależy od tego czy sprzedam swojego kellysa czy go zostawię. Nie bardzo znam się na szosach, jednak zauważyłem, ze ogromną frajdę daję mi właśnie kolarka :) Proszę was o radę co kupic, na co zwracać uwagę, oczywiscie konkretne linki milę widziane. W grę również wchodzą używki :P

Dodam, że mam jakies 185 cm. i mam zamiar startować w jakiś amatorskich wyścigach.

Chciałbym zaczerpnąć u was porady również o trening. A konkretniej to czy do treningu warto włączyć jakiś typowo górski trening czyli las, piach, korzenie, doły.(oczywiscie na mtb)

Mam jeszcze do dyspozycji ostre koło, jakoś nikt nigdzie nie opisał czy warto również włączyć ostre do treningu. Co ono daję itp.

Jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia : trening na mtb a na szosie to za opinie byłbym wdzięczny.

Co do treningu.

Jesli chcesz sie scigac tylko na szosie w przyslosci to MTB tylko w sezonie przygotowawczym, jako przejazdzki, wstep do bazy. Jesli sie bedziesz scigal to trening w terenie, szczegolnie elementy techniczne obowiazkowo.

Ostre kolo jest ok, ale trzeba umiec na nim jezdzic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...