Skocz do zawartości

[sklep] Vincere Bike Components

supersam

Rekomendowane odpowiedzi

MEGA sklep, bardzo dobry kontakt, świetna obsługa. Spory czas temu za nim sklep na dobre się rozkręcił chciałem odebrać kilka tytanowych śrubek osobiście i pamiętam że bez problemu umówiłem się z chłopakiem ze sklepu który podjechał autem nie daleko mnie i osobiście pokazał mi cały asortyment. Mimo tego że kupiłem kilka śrubek rozmowa była bardzo miła i życzę jak najlepiej firmie Vincere Bikes :thumbsup:

Odnośnie śrubek to też tam zamawiałem i to ponad 25 szt. różnych rozmiarów. Nikt się nie pomylił, dostałem to co zamówiłem. Przypomniała mi się jedna sytuacja. Złożyłem zamówienie w znanym sklepie internetowym z częściami do rowerów to zamawiając jedną rzecz i tak się pomylili i musiałem odsyłać. Więc wielki szacunek dla ludzi z Vincera.

• 2 tygodnie później...

Zakupy zrobione, dostarczone. Ogromny plus za dobry kontakt i szybką wysyłkę. Darmowa wysyłka przy zamówieniu powyżej 100 pln jest warta odnotowania, niektóre sklepu nie potrafią zrezygnować z tych 10pln nawet przy zamówieniach powyżej 500pln . Z pewnością jeszcze powrócę do Vincere Bike Components :thumbsup:

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

2 tygodnie i 4 moje zamówienia, więc pozwolę sobię napisać kilka słów:

Ogólnie bardzo szybka dostawa, darmowa wysyłka super, wszystko szybko i w miłej atmosferze. Drugie zamówienie, które robiłem niestety zrobiłem niepełne, bo zapomniałem o podkładkach - zrobiłem nowe zamówienie, napisałem do nich, nie było żadnego problemu z połączeniem wysyłki, ani nic takiego (1. zamówienie na >100 zł, a drugie na jakieś 20, więc wybrałem odbiór osobisty, żeby za przesyłkę nie płacić ;)), w każdym razie żadnych problemów z połączeniem zamówienia, znów wszystko szybko.

No i dziś tylko kilka śrubek, więc pojechałem odebrać - przyjemni ludzie, można pogadać, pooglądać inne rzeczy, także wszystko super.

Polecam Vincere (-:

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Kolejne zakupy zrobione w tym sklepie, przesyłka dotarła szybko i dobrze zapakowana. Jednak ktoś w sklepie się tym razem nie spisał i zamiast złotych śrubek dostałem w kolorze srebrnym. jako że śrubek nie chce już odsyłać to zostają. Mam nadzieje że to tylko pojedyncza pomyłka i się nie powtórzy. Tak więc tym razem neutralna opinia o sklepie.

• 3 tygodnie później...

Supersam nie liczyłbym na to, że to jednorazowa pomyłka.

Jakość obsługi w tym sklepie zeszła na poziom poniżej wszelkiej krytyki.

Na Allegro zakupiłem towar, którego sprzedający nie posiadał. Wystawiłem zasłużony neutralny komentarz za co zostałem ukarany przez sprzedawcę negatywnym komentarze. Opis tej sytuacji znajdziesz w tym wątku: http://www.forumrowerowe.org/topic/108786-sklep-internetowy-www-vincere-pl-przyklad-bezczelnosci-sklepu/

Nie zniechęcam do robienia zakupów u Vincere.

Zastanówcie się, każdy z Was

czy kupować u sprzedawcy Vincere, przez którego zostaniesz ukarany za jego niedbalstwo, niechlujstwo i błędy?

Czy mieć do czynienia z osobą, która nie ma godności, honoru i odwagi do przyznania się do błędu?

Zanim dokonasz zakupu u Vincere zastanów się czy chcesz otrzymać negatywa za to, że odważyłeś się kupić i zapłacić za zakupiony towar.

• 3 tygodnie później...

Standard na allegro, kupujesz coś, wypełniasz formularz dostawy i wpłacasz kasę - czyli dokonałeś zakupu, z twojej strony koniec. Niestety sprzedający wciąż czeka abyś to ty pierwszy wystawił komentarz. Otrzymujesz paczę, okazuje się że kable nie ten rozmiar, towar wysłany 4 dni po zakupie, nabita cena na paczce 11,50 a płaciłeś 17pln, należy się negatyw. Sprzedawca w tej chwili wystawia również negatyw w odwecie, tylko za co? Pieniądze śmierdziały, za mało towaru kupiłeś, nie ten towar co by chciał sprzedawca się pozbyć?

Pod tym względem system komentarzy to farsa bo często pewnie zamiast wystawić negatywa i ryzykować otrzymanie go w odwecie po prostu nie wystawia się go wcale aby uniknąć psucia sobie wizerunku naszego konta. Allegro mogłoby popchnąć ten system krok dalej - sprzedający musi wystawić komentarz jako pierwszy - za wyjątkiem sytuacji gdy kupuje się towar za pobraniem.

Wiem, zdaję sobie z tego sprawę ale największa koperta bąbelkowa A1 kosztuje na poczcie 2,05 PLN. Kartony są droższe, ale sklepy bardzo często wysyłają coś np w opakowaniach po butach lub innych kartonach które zabezpieczają tylko taśmą klejącą. Jeszcze innym rozwiązaniem jest wpakowanie towaru w reklamówkę i zaklejenie taśmą. Przyjmijmy jednak że większość towaru mieści się i pakowana jest w najdroższą wersje która kosztuje 2 PLN.

Słyszałem kiedyś, że sklepy tłumaczą koszt przesyłki koniecznością dojazdu na pocztę - może nie najgłupsza bajka jaką można wcisnąć klientom, ale plasuje się w czołówce. Biorę sobie średniej wielkości sklep rowerowy który w ciągu tygodnia przeprowadza około 30 transakcji przez allegro (nie wiem jak poza allegro poprzez sklep internetowy). Daje to nam 30/7= ~4 paczki dziennie. Za przesyłkę płacisz np 15 PLN, sklep wykłada 11 PLN za paczkę (2-5kg czyli duża), 2 PLN za opakowanie i 2 PLN ma dla siebie na transport. 4x2 PLN = 8 PLN, ponad litr paliwa czyli nie najgorzej, na dojazd na pocztę styknie. 20 razy w miesiącu to mamy już 160PLN na paliwo.

Urwijmy jednak nieco ceny z opakowania, odwiedzajmy pocztę tylko 2-3 razy w tygodniu i nasza kwota zaczyna rosnąć. Niektóre sklepy sprzedają 3x więcej towarów w ciągu tygodnia, zysk na opłacie za przesyłkę rośnie. Nie ma w tych obliczeniach ściemy, zobaczcie tylko na allegro, ten sam towar jeden sklep sprzedaje (przy tej samej cenie produktu) wysyłając pocztą za 14 PLN a inny za 18 PLN!!! Ba, dochodzi do absurdów gdzie pocztą wychodzi drożej jak kurierem. Inny przykład: przerzutka xt, cena 209pln, przesyłka 12pln, inny sklep cena 255pln przesyłka 14pln. A poczta polska wszędzie taka sama i ceny te same!

Sklepy rżną głupków ostro, czasem nawet podając że wysyłka towaru jest gratis a to zawsze będzie ściemą bo wtedy towar zawiera w cenie koszt przesyłki - za wyjątkiem sytuacji gdy przesyłka jest gratis od pewnej kwoty bo tutaj jestem w stanie uwierzyć, że sklep rezygnuje z części zysku aby namówić klienta na dodatkowy zakup.

Z jednej strony zgadzam się z Tobą. Ale z drugiej... Sprzedawałem ostatnio modele. Z każdym musiałem iść osobno na pocztą (tak wyszło) - pół godziny. Rolka folii bąbelkowej - na trzy paczki. Taśma klejąca - na 4 paczki. Koszt - taśma, zależy jaka, około 5zł, folia, nie pamiętam, koło 20. Tyle, że ja pancernie pakuję paczki ;)

Oczywiście jednostkowo wychodzi drożej, ale masz rację, że często jesteśmy na kosztach przesyłki naciągani.

Chodzi mi tylko o to, żeby pamiętać, że przesyłka to nie tylko cena znaczka :)

Generalnie, jesteśmy zgodni :)

P.

• 5 miesięcy temu...
  • Mod Team

I kolejny, tym razem zakup, jak dla mnie ocena neutralna - dlaczego?

We czwartek zerwałem śruby w korbie, tak więc po powrocie do domu szybki research i zamówiłem 4 śruby z kominami, zapłacone szybkim przelewem, wybrałem odbiór osobisty, bo zależało mi na odbiorze w piątek i skorzystaniu z weekendowej super pogody. Wysłałem jeszcze e-maila z pytaniem o możliwość odbioru (napisałem, że będę ok 17), na następny dzień ~15 dostałem e-maila, że nie ma problemu, zapraszają po odbiór... super.

Przyjeżdżam tak jak napisałem około 17, domofonuję do sklepu i nic nie wyszło , nikogo.

Dzwonię i co się dowiaduję? Że śrubki zostały wysłane (co prawda na ich koszt), bo jakieś przenosiny, przeprowadzka, czy cokolwiek.

LOL, nie dość, że zależało mi na tym, żeby w weekend pojeździć to jeszcze zmarnowałem 2 godziny na przebijanie się przez całe miasto... ekstra.

Dziś (w poniedziałek) śrubki dostałem. Nie za bardzo wiem o co chodzi, ale o ile wszystkie śrubki są takie same o tyle kominy dostałem 2 x na imbus 5 mm i 2 na 6 mm. Śrubki wszystkie na 5 mm, ale dwie wyglądają jak z innego kompletu, w sumie pierdoła, ale jakoś jestem zniesmaczony całą sytuacją, następnym razem w przypadku zakupów 'na gwałt' chyba wybiorę się do konkurencji :(

• 5 miesięcy temu...

Również polecam. Zamawiałem śrubek na dwa rowery i wszystko przyszło tak jak trzeba. List był na poczcie ekspresowo.

Niestety urwał się jeden komin - ale tu niespodzianka - zrobiłem zdjęcia uszkodzeń i napisałem maila z reklamacją. Dostałem odpowiedź że reklamacja jest jak najbardziej uznana. Przesłali mi pocztą DWA nowe zestawy - komin + śrubka! Jak dla mnie rewelacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...