Anakon Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Witam, W moim Limberze licznik wybił 860 km i mam dwa problemiki: 1. Po ostatniej wymianie ośki i ogólnemu wyczyszczeniu tylnych zębatek i ponownym nasmarowaniu coś zaczęło mi przeskakiwać.. Przeskakiwanie występuje sporadycznie ale najczęściej pod wpływem mocniejszego naduszenia na pedały, łańcuch raczej nie przeskakuje (na zębatkach), myślę że mogą to być kliniki chociaż jak próbowałem ruszać ręką to było ok.. Rozbierałem już to dwa razy i nadal nie wiem co nie gra.. Możecie mi powiedzieć co jest nie tak ? Jaka może być przyczyna? Tutaj zdjęcia zębatek i innych podzespołów: https://picasaweb.google.com/108394445387299839668/TylneKoOLimberFX3?authkey=Gv1sRgCIDrmIOs6vb_lgE .. 2. Zauważyłem lekki luz na korbie z przodu - gdy nacisnę lekko na pedał to zębatka przednia lekko się rusza - nie łapiąc łańcucha.. Czy to coś poważnego? Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 1. Rozebrałeś wolnobieg? Tego się raczej nie rozbiera i nawet jest robione tak, żeby nie ruszać. Może źle złożyłeś. 2. Jak lekko to normalna sytuacja. Łańcuch się napręża i dopiero łapie za koło. Jeżeli jest to dość poważne to może czas na wymianę. Jednak prawdopodobnie to pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Jeżeli rozebrałeś wolnobieg i podczas składania dałeś smar na zapadki to zapewne zlepia on je co z kolei powoduje to, że łańcuch nie zabiera i ot cała historyja trzeba po prostu jeszcze raz rozebrać i usunąć nadmiar smaru. Jeżeli smaru nie dawałeś na zapadki wówczas pozostaje kwestia jak już napisał lyndowss nie poprawnego poskładania wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Smar na zapadkach powinien być, ale nie może być lepki. Jakiś rzadki smar dobrze jest dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Sprawdź suport. Miałem raz sytuację w rowerze ojca, że po naciśnięciu na pedały coś przeskakiwało. Okazało się, że suport się w środku dosłownie rozleciał Popatrz też czy wszystko jest dokręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.