Skocz do zawartości

[stery] proszę o pomoc w wyborze sterów do ramy mongoose meteore

bol3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem świeży na forum jak i w składaniu roweru więc bardzo prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc zarazem w wyborze sterów bo już sie pogubiłem z tymi półzintegrowanymi zintegrowanymi itp.

Rama do jakiej szukam sterów to Mongoose Meteore, będę jeździł głównie po asfalcie czasami jakis XC - zależy mi na niskich sterach razem z miska na amortyzator, a kwota jaką posiadam do wydania to powiedzmy jakies 50 zeta.

Załączam poniżej zdjęcie ramy.

Z góry dzięki

post-147984-0-50500000-1324643230_thumb.jpg

Napisano

1/18" to ~1.4mm, powinno być 1 1/8" - tak, czepiam się :)

To tak na marginesie ale nie o ten wymiar chodzi. Zmierz tak jak wyżej napisałem i napisz co tam Ci wyszło.

Napisano

1/18" to ~1.4mm, powinno być 1 1/8" - tak, czepiam się :)

To tak na marginesie ale nie o ten wymiar chodzi. Zmierz tak jak wyżej napisałem i napisz co tam Ci wyszło.

Hehehe rzeczywiście zjadłem "1"

Jako że posiadam profesjonalna suwmiarkę (lekko zdezelowaną) zmierzyłem stary ster o to zdjęcie

https://picasaweb.google.com/113496217154488814383/OstatnioZaktualizowane02?authkey=Gv1sRgCIiD2JzG-u2RxwE#5689386557210711122

Napisano

Hmmm, wymiar łożyska nie rozwiązuje problemu - potrzebny jest wymiar główki lub przynajmniej fotka od góry.

Kurde wyniosłem ramę do piwnicy - ale ogólnie mówiąc główka ramy rozszerza sie ku górze i w samej główce ramy jest taki rowek na stery w której właśnie było to łożysko o w/w rozmiarze

Napisano

Ponawiam pytanie odnośnie sterów - sprawdziłem jak to wygląda i w gółwce ramy siedzą stery nie wyglądaja nawet z niej.

Czekam na wasze propozycje

• 2 tygodnie później...
Napisano

No, to masz w takim razie takie same jak i u mnie i w 75% rowerów - półzintegrowane. Jakie? Popatrz na ofertę Accenta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...