sylwia88 Napisano 23 Grudnia 2011 Napisano 23 Grudnia 2011 Witajcie, do kupna roweru zabieram się od wakacji. Teraz jest to możliwe ze względów finansowych. Chcę też skorzystać na wyprzedażach. Chciałabym rower do jazdy po i za miastem. Miałam okazję przejechać się Meridą (niestety nie pamiętam jaki to był model - chyba TFS 100-v) i nigdy tak dobrze nie jeździło mi się rowerem Chcę żeby rower trochę mi posłużył, nie psuł się i był bezpieczny. Na sprzęcie się nie znam dlatego pytam tutaj. Pod uwagę biorę crossway 20-v, 20-md i 40-v. W tym przedziale cenowym polecono mi te rowery w sklepie. Czy jest to dobry wybór? Czy może lepiej kupić rower górski i wymienić w nim opony? Jaki rozmiar ramy byłby dla mnie odpowiedni - mam 168 cm, dł nogi 79. Aha, chcę rower z ramą męską, bo damką jeździłam tylko raz i mi się nie podobalo Czy Merida to dobry wybór czy rozejrzeć się za czymś innym?
dovectra Napisano 23 Grudnia 2011 Napisano 23 Grudnia 2011 merida 40v to dobry wybór, jeśli chodzi o męską ramę to przymierz się doń, prawdopodobnie krótszy mostek będzie lepszy. pozdrawiam
Adam96 Napisano 23 Grudnia 2011 Napisano 23 Grudnia 2011 Jestem tego samego zdania musisz się do niej przymierzyć najlepiej przejechać się na się męskiej i damskiej ramie w tedy zobaczysz która ci pasuje. Co do Meridy też biorę ale po nowym roku 40v ;d jedyną różnicą pomiędzy tymi sprzętami jest tylna przeżytka 40 ma Alivio a 20 ma Acera. Alivio delikatniej pracuje trochę bardziej precyzyjniej ale jest podobna do Acera. Pozdro. no i chyba już Wesołych Świąt
sylwia88 Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Napisano 23 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o wybór ramy to jestem zdecydowana na męską. Ten rower, którym jeździłam na próbę też taką miał. Roweru raczej nie będę mogła przymierzyć, bo sklep w którym planuję go kupić sprowadza rowery na zamówienie. Nie ma w nim wystawki. Ale właściciel zna się na rzeczy. Mam nadzieję, że doradzi mi odpowiedni rozmiar. Gdy poszłam tam przed wakacjami ciekawie poopowiadał o rowerach, różnych firmach, modelach itd. Ale wiadomo, że wolałam się jeszcze upewnić i poznać inne opinie. Dziękuję za podpowiedzi. Przyjdę tu jeszcze pochwalić się tym co kupię Wesołych i spokojnych Świąt
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.