Skocz do zawartości

[ok 1200] Merida Crossway

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

do kupna roweru zabieram się od wakacji. Teraz jest to możliwe ze względów finansowych. Chcę też skorzystać na wyprzedażach.

Chciałabym rower do jazdy po i za miastem. Miałam okazję przejechać się Meridą (niestety nie pamiętam jaki to był model - chyba TFS 100-v) i nigdy tak dobrze nie jeździło mi się rowerem :)  Chcę żeby rower trochę mi posłużył, nie psuł się i był bezpieczny. Na sprzęcie się nie znam dlatego pytam tutaj. Pod uwagę biorę crossway 20-v, 20-md i 40-v. W tym przedziale cenowym polecono mi te rowery w sklepie. Czy jest to dobry wybór? Czy może lepiej kupić rower górski i wymienić w nim opony? Jaki rozmiar ramy byłby dla mnie odpowiedni - mam 168 cm, dł nogi 79. Aha, chcę rower z ramą męską, bo damką jeździłam tylko raz i mi się nie podobalo :)

Czy Merida to dobry wybór czy rozejrzeć się za czymś innym?

Napisano

Jestem tego samego zdania musisz się do niej przymierzyć najlepiej przejechać się na się męskiej i damskiej ramie w tedy zobaczysz która ci pasuje.;)

Co do Meridy też biorę ale po nowym roku 40v ;d

jedyną różnicą pomiędzy tymi sprzętami jest tylna przeżytka 40 ma Alivio a 20 ma Acera.

Alivio delikatniej pracuje trochę bardziej precyzyjniej ale jest podobna do Acera.

Pozdro. no i chyba już Wesołych Świąt ;)

Napisano

Jeśli chodzi o wybór ramy to jestem zdecydowana na męską. Ten rower, którym jeździłam na próbę też taką miał. Roweru raczej nie będę mogła przymierzyć, bo sklep w którym planuję go kupić sprowadza rowery na zamówienie. Nie ma w nim wystawki. Ale właściciel zna się na rzeczy. Mam nadzieję, że doradzi mi odpowiedni rozmiar. Gdy poszłam tam przed wakacjami ciekawie poopowiadał o rowerach, różnych firmach, modelach itd. Ale wiadomo, że wolałam się jeszcze upewnić i poznać inne opinie.

Dziękuję za podpowiedzi. Przyjdę tu jeszcze pochwalić się tym co kupię ;) Wesołych i spokojnych Świąt :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...