Rurku Napisano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witam Wysłałem ostatnio na gwarancję amortyzator Marzocchi 55R o skoku 140mm - okazał się inny niż opisywali w specyfikacji roweru - prawidłowo miał to być 55RS 160mm... Dzisiaj otrzymałem od sklepu maila z propozycją zamiany na Marzocchi 55 TST2 160mm. Google jak na złość nie chce mi zbyt wiele powiedzieć o tym amorku. W większości widzę niezbyt pozytywne opinie. Ze specyfikacji wynika, że ma on blokadę skoku, która mi osobiście niekoniecznie jest tak potrzebna. Tu pojawia się wątpliwość - czy warto godzić się na taką zamianę? W grę wchodzi również sprzedaż nowego widelca na własną rękę - dołożyłbym i kupił coś większego - ale czy wtedy mi on szybko zejdzie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawior Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 To jeszcze zależy który rocznik 55 bo ponoć się ostatnio poprawiły. A google powie wszystko tylko poszukaj dokładniej i zwróć uwagę na strony anglojęzyczne. Poza tym na stronie Marzocchi masz wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegonz Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Zaproponowano Ci wyższy model na miejsce najbardziej badziewnego Marzocchi jakie ostatnio zostało wyprodukowane (55r z tłumikiem suntoura, który zresztą ulegał zapowietrzeniu i trzeba go było wymieniać). Ja bym się nie zastanawiał, ewentualnie sprzedał amortyzator jako nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.