Pepe91 Napisano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 witam. czy ktoś się orientuje czy amortyzatory w tych rowerach różnią się czymś? http://kellysbike.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=24431&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=271 http://kellysbike.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=24808&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=271 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Z tego co wiem to alps ma stalową sterówkę, a f-series aluminiową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 no to już coś. wydaje mi się że one nie mają zdalnej blokady, a tu to chyba jakiś błąd w opisie? http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/23245-quartz-race?id=429&page=11&pr_price=19-7134&pr_subcategory=59&pr_year=2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Gdzie ten błąd widzisz? I dlaczego miałyby nie mieć manetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 nie mam pewności co do tej blokady inaczej bym zresztą nie pytał. na zdjęciach(nie tylko tych z linka) tego roweru nie widać żeby takową manetkę posiadał. natomiast w opisie piszą że jest blokowany manetką. trochę mnie dezorientuje i dlatego pytam. czy RL oznacza właśnie taki sposób blokowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 22 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 RL oznacza możliwość regulacji odbicia (Rebound)i możliwość zablokowania widła (Lockout), nie oznacza to faktu posiadania manetki. Faktycznie fotka jest zła, albo opis. Fox Alps, to model OEM posiadający jak już wyżej zostało wspomniane stalową sterówkę, nie wiem czym jeszcze się różnią, wagą z pewnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Mój błąd, pomieszałem oznaczenia producentów. RL to nie manetka... regulacja tłumienia powrotu i lockout, faktycznie. Wersja z manetką będzie oznaczona jako RL Remote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 dzięki wielkie. a ogólnie warto za ~3000 brać rower z tym amorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ja osobiście jestem sceptyczny.napęd Alivio "ósemka" plus hamulce niewiadomego pochodzenia,w sensie kto je produkuje dla Kellysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Tylko, że sam amor, to około połowy ceny roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Pod warunkiem, że to "prawdziwy" Fox, a nie jego uboższa wersja. Na allegro chodzą po ok 1000zł nówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Znajomy kupil kellysa, i wlasnie ten alps byl zamontowany. Jak jechalem za nim, pomyslalem sobie, "o kurde, amor ktory ladnie chodzi, pewnie fox ", podjezdzam, a jak Jezeli to chodzi po 1k, to reby juz raczej bym nie kupil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 czyli można brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Panie severian to jest Alivio 2011 czyli 'dziewiątka' mam starego quartz'a ale ten to marzenie Panie severian to jest Alivio 2011 czyli 'dziewiątka' mam starego quartz'a ale ten to marzenie Madman hm czy poprawiło sie jeżeli chodzi o sztywność u kellys'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Faktycznie dziewiątka.Ale nadal uważam,że nie ma co się rzucać na oemowego Fox'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.