GrizLLy Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Hm ja nie wiem mam opony PAnaracer XC Fire Pro z przodu dętke Kendy i codziennie mam ubytki powietrza a dętka niby cała ;/ z tyłu mam dętke Dębicy i trzyma ciśnienie ładnie w zapasie leży dętka SPECIALIZED`a zobacze cóż ona warta jest przy najbliższej okazji ;] Ale jak na moje oko to raczej nie warto w to inwestować
manio49 Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 na decathlonach jeżdże. 190gram ważą. ale na przód założy sie chyba geaxa
Paviarotti Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Miałem Schwalbe jakieś no-name - wazyly cos ok 198 g. i bardzo dobrze mi sie na nich jeździło dwa razy przebiłem na cierniach przednią a poza tym luz. Kilka razy dobiłem i nie było snake'a. Teraz zmieniłem na Maxxis DH i jak na razie ok raz przy bunnym mocno uderzyłem w krawęznik. Nic sie nie stało, tak samo kilka razy dobiłem przy lądowaniu. Przy wadze ~300 g IMO genialne. Teraz też kupiłem sobie 3x Maxxis Ultralight - waga ~130 g i są bardzo fajne. Tylko na cierniach bardzo łatwo przebić (zresztą chyba każdą dętke mozna tak załatwić).
celofan Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Jeździłem na dętkach Dębicy z zaworem samochodowym. To bubel... Puszcza powietrze bardzo szybko i ma nierówną grubość gumy (wybrzusza się niemiłosiernie) Teraz zmieniłem dętki na CST z zaworem Presta po 10pln w sklepie Meridy i jest wszystko w jak najlepszym porządku. Do opon pakuję 4,5 BAR i dętka trzyma wszystko. Polecam CST
Blue Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 ja jezdze na geaxie z przodu od ponad sezonu i [odpukać] ani jednej gumy, a cisnienie trzyma bez problemu[rower lezał cala zime, a na wiosne dalej cisnienie bylo ok].
combain Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 Jeździłem na cholernie cięzkiej dębicy(335g), kendach, decathlonach, michelinach, maxxisach ultralight i continentalach. Na conti i ultralightcie nigdy nie złapałem gumy, a dętki po 1000km nie maja "naciągnięć" i odkształceń, które posiadają decathlony i dębice. Na kendzie łapałem gume co chwila, michelin pękał na co 3cim kamieniu. Jeśli jade w góry to tylko continental, na zawody ultralight a na codzień conti/decathlon. Zazwyczaj jeżdzę na ciśnieniu 3.5-4.0 bar, zależnie od nawierzchni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.