kamfan Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 czy ktoś z Was ma doświadczenia z sprayami do łatania dętek, które je jednocześnie pompują? Chodzi np. o takie spray - Katalog Rowerowy – Zefal Spray Can Michelin-Stop and Go spray do opon Michelin PĹyny uszczelniajÄce Decathlon - rowery konserwacja i naprawa roweru zestaw do naprawy opon B'TWIN - Aerozol do naprawy przebić FR B'TWIN - do szybkiej naprawy każdego rodzaju opon. czy ktoś już je testował? wydaje się to być ciekawym sposobem na poradzenie sobie z kapciem podczas maratonu, ponieważ jednocześnie łata i pompuje dętkę a według mnie lepsze od mleczka w dętce, które po pewnym czasie wysycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Już widzę jak taką puszką od sprayu napompujesz dętkę... Nie ma szans. Raczej tylko do doraźnego załatania dętki bez wyjmowania z opony, ale nie sądzę, zeby to było super skuteczne. Jak chcesz mieć szybko naprawę, to polecam stary niezawodny środek zapasowa dętka + pompka na nabój . Myślę że wyjdzie szybciej niż próby łatania tym sprayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 a czemu z tym pompowaniem miałby być problem? taka puszka to przecież jest coś w rodzaju naboju CO2, oczywiście, że zanim mleczko zaklei dziurę to "trochę" powietrza ucieknie, ale jak się ma ręczną pompkę to jest różnica jak masz napompować oponę z 0 barów, a z 1,8 bara ale bardziej mi chodziło oszczędność czasu na zmianie dętki, wydaje mi się, że takie rozwiązanie "puszka"+pompka CO2 jest znacznie szybsze niż wymiana dętki+pompka CO2, oczywiscie zakladajac ze dziura w dętce jest ok 2-3 mm dlatego chciałbym, żeby wypowiedział się ktoś kto używał takie zestawu właśnie znalazłem linka, BikeBoard chwali - http://bikeboard.pl/arch/index.php?d=sprzet&g=16&art=3659 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Na LB ostatnio o tym było, ogólnie wyszło na to, że (uszczelniacz Zefala)nie zadziałał, lub zadziałał po czasie kilku godzin. Mleczko wysycha, ale daje więcej możliwości, komforu i przyczepności. Z resztą chyba mleczka nie na bazie latexu albo nie wysychają, albo bardzo wolno. W wypadku Caffelatexa możesz większą dziurę 'zakleić' ZOT-em i lecisz dalej, bez otwierania opony, wymiany dętki etc. IMO nie warte zakupu, no ale nie miałem i nie używałem, także kup, przetestuj i nam tu napisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Interesowałem się tym kiedy zbierałem informacje o ghetto tubeless. Źródłem wiedzy są samochody ponieważ tam takie zestawy są dużo bardziej popularne z tym, że znakomita większość opinii jest negatywna bądź bardzo kiepska. Generalnie to konkluzja jest taka, że te środki nie działają tak jak powinny. Jeżeli chodzi o uszczelniacz to http://endurorider.pl/2011/06/geax-pitstop-tnt-test/ wysycha równo w całej oponie, tworząc cienką warstwę którą można zdjąć palcem. http://endurorider.pl/2011/11/ghetto-tubeless-podsumowanie/ pierwszą dolewkę robiłem po 4 miesiącach od chwili złożenia systemu więc naprawdę nie jest źle. Poza tym dolewka była symboliczna i wyniosła ze 30 ml tak aby doszczelnić jedno miejsce. Wolę taki system niż wożenie kolejnej puszki etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.