Skocz do zawartości

[zawody] Silesia Cup MTB - 03.06.2012

marcinusz

Rekomendowane odpowiedzi

Zbłądziłem dziś na stronę Silesia MTB i z radością odnotowałem, że podano termin zawodów w 2012 r. :)

Zdaje się, że to rozwiewa wątpliwości, że zawody odbędą się ponownie.

Termin nietypowy jak na Silesię, nie koniec maja, a początek czerwca. Wybór wydaje się idealny, bo 03.06.2012 nie koliduje z imprezami Golonki, Grabka i chyba żadnymi innymi ważnymi. Spora zatem szansa, że tak jak w 2010r. na starcie pojawi się wielu mocnych zawodników. Rezerwujcie termin i przyjedźcie mi dokopać :yes:

Edit:

Dla tych, którym nazwa zawodów nic nie mówi: są to zawody organizowane w Wojewódzkim Parku Kultury i Rozrywki w Chorzowie. Do wyboru były zawsze trzy dystanse: ok. 17, 34 lub 51km.

Ha. Może w 2012 i ja się pojawię. Do czerwca skończę modernizację roweru i zobaczymy. Do Parku Chorzowskiego mam rzut beretem. Ok. 10 minut jazdy. Termin jest jak najbardziej w porządku. Na jakim dystansie chcecie startować? Ja pokuszę się tylko o MEGA (34km) prawdopodobnie. Ale zobaczymy jak to będzie.

W 2010 byłem 4 w M3 na Giga, w 2012 chciałbym wskoczyć na podium :whistling::woot:

W 2010 ledwie ukończyłem. W 2011 r. garść ludzi wyprzedziłem - w tym sporo na ostatnim okrążeniu. W 2012r. będę celował w okolice 3/5 stawki :D Jeśli obsada będzie mocna, to cel może mnie przerosnąć :P

Raczej w wyprzedzonych przeze mnie nie będzie piootrj'a, bo skubany wyraźne postępy robi :036:;)

bacakatowice, zawsze była opłata. W ostatnim roku dość niska.

bacakatowice Tu masz wszystko http://www.silesiamtb.pl/regulamin/

6. OPŁATY (dotyczy wszystkich dystansów i kategorii wiekowych):

20zł – przelewem do dnia 25.05.2011 włącznie (liczy się data wpływu na rachunek Organizatora)

40zł - w dniu zawodów (wyłącznie w Biurze Zawodów w sobotę lub niedzielę, w formie odliczonej gotówki)

Organizator nie zwraca opłaty startowej osobom, które nie wzięły udziału bądź nie ukończyły zawodów.

20 zł to nie jest dużo.

• 1 miesiąc temu...

Zrobię wszytko żeby tam przyjechać:) Mam sentyment do tych zawodów pierwszy rok startów i właśnie w Chorzowie pojawiłem się na podium ( 3 miejsce mini i to z katarem ). W tym roku bardziej ambitnie może na giga się skuszę :)

Ja się pojawię, mieszkam 5 minut od parku więc nawet się nie spocę na dojeździe. Startuje w GIGA nie żeby wygrać ale postaram się jak najlepiej ale wszystko dla rekreacji. Wszystkim startującym życzę powodzenia

Może bez przesady z porównywaniem giga Silesii do mini z seryjnych maratonów. W 2010 tylko kilku najlepszych zeszło poniżej 2godzin. W 2011 1/5 stawki.

Niemniej, dystans ok. 50km przy przewyższeniu ok 500-600m jest spokojnie do ogarnięcia, więc nie bać się i startować na giga. Ja w 2010 debiutowałem w ściganiu się i bez żadnego przygotowania jakoś ukończyłem :P

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...