Menel997 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Otóż pękła pod siodłem na spawie, mam możliwości dać sąsiada żeby mi zespawał ale czy warto ? Piszcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 no jasne że warto było mi wszystkie stalowe tam pękały po spawaniu lata jeździły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 O ile sąsiad wie że to jest stal cro-mo i jak do takiej podejść to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 O ile sąsiad wie że to jest stal cro-mo i jak do takiej podejść to czemu nie. no taką lepiej w argonie jak swoją złamałem to niby zwykła stal ale jakaś z domieszkami się namęczyłem zanim złapało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujeksam Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Pewnie że warto, ja mam spawarke w domu wiec dla mnie to nie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yamaha1 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Przy spawaniu CR MO trzeba pamiętać o podgrzaniu spawanego miejsca do 200st C i podczas spawania trza tę temp. utrzymywać, a po spawaniu trza spawane miejsce odpręzyć w temp. około 670stopni i nie wolno przekroczyć ponad 700stopni, taki spaw wtedy wiele zdzierży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawior Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Jak nie masz gwary, to oczywiste, że warto ratować. Za spawanie zapłacisz mniej niż za używaną ramę, a mimo spawu może jeszcze posłużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.