sew Napisano 15 Lutego 2006 Napisano 15 Lutego 2006 Co sądzicie o rowerze Panic? Dodam że, mogę go mieć za 1600 zł. Link http://www.rower.com.pl/rowery-akceroria/3...275168fbb0fd3ff
Puma [JFK] Napisano 16 Lutego 2006 Napisano 16 Lutego 2006 Jak za 1600 zł to dobra cena, ale do czego chcesz go używać?
sew Napisano 16 Lutego 2006 Autor Napisano 16 Lutego 2006 Przeznaczenia nie mam sprecyzowanego,ale najchętniej do dirtjumping.
Puma [JFK] Napisano 16 Lutego 2006 Napisano 16 Lutego 2006 Do DJ to niebardzo chyba, Pilot jest innego przeznaczenia, koła będziesz często centrować. Wolałbym chyba kupić Krossa Sign'a i wymienić w nim amor na coś troche lepszego.
sew Napisano 16 Lutego 2006 Autor Napisano 16 Lutego 2006 Ale przecież obręcze są takie same, patrzyłem na stronie krossa.
Spider Napisano 16 Lutego 2006 Napisano 16 Lutego 2006 Chcesz dobry gotowy rower ,to kup SIGNA DS ,wywal zostaw te 200zł dozbieraj trochę...potem wywalisz to RST i kup jakiegoś dirt jumera używanego.
sew Napisano 16 Lutego 2006 Autor Napisano 16 Lutego 2006 Dokładnie porównywałem Panica i DS i doszłem do wniosku, że Panic jest lepszy. Po pierwsze ma lepszy amor, sme hamulce tarczywe kosztują jakieś 200 zł a DS ch nie ma, srzedawca mówił, że ma mechanizm korbowy na łożyskach maszynowych i lepsze przerzytki, a dodatku od dawna mi się mażył pożądny rower na co najmiej 6 lat.
sew Napisano 16 Lutego 2006 Autor Napisano 16 Lutego 2006 Chcę jeszcze wyjaśni że link który podałem ma inne części. Ten za 1600 zł jest na stronie krossa (www.kross.pl) w ex.
radosuaf Napisano 16 Lutego 2006 Napisano 16 Lutego 2006 Jak dla mnie to za 1600 killer, chociaż wolałbym tę ramkę na żywca obejrzeć...
sew Napisano 17 Lutego 2006 Autor Napisano 17 Lutego 2006 A jak sądzicie, do czego najlepiej nadawał by się ten rower?
schowi Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 do dj ta rama jest poprostu za duza(wiem wiem skakac mozna na wszytskim ,ale nie na wszytskim równie dobrze) ten rower nadaje sie bardzo do takiego agresywnego xc , enduro
sew Napisano 17 Lutego 2006 Autor Napisano 17 Lutego 2006 A, rama 15" tego roweru, choć trochę nadawała by się do dualu?
schowi Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 do dualu wydaje mi sie ze tak,jednak na dirt i tak przydaje sie malutki rowerek:)
schowi Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Teraz małe sprostowanie moich wypowiedzi. Miałem w głowie cały czas starego panica,tego z linka na poczatku. A ty okazało sie ze panic przesedł metaorfoze. Dzis widziałem go w rowerowym i polecam, spoko amorek , hample i ramka tez wydaje sie ze wytrzyma.
WincentY Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Witam wszystkich! Udalo mi sie ostatnio w okazyjnej cenie kupic ten rower. Wczesniejszy wlasciciel widac, ze nie o niego nie dbal za bardzo, wiec pare rzeczy jest do poprawy. Sek w tym, ze ja w tym temacie jestem prawie laikiem, prawie bo troche sie juz doksztalcilem czytajac tematy na forum. W zwiazku z czym kieruje do was pare pytan, mianowicie: 1) Przednia tarcza hamulca jest troche pokrzywiona, jednak sam hamulec dziala w miare w porzadku i nie ociera podczas jazdy. Czy wymieniac tarcze na nowa ? Po czym poznac, ze klocki sa do wymiany ? 2) Łancuch byl w dosc kiepskim stanie, chodzi mi o korozje. Przeczyscilem go troche, nasmarowalem i wydaje sie w porzadku, nic nie skrzypi. Wymieniac go na nowy ? Czy tez moze zdjac go calkowicie i zafundowac dobre szejkowanie ? 3) Tylna linka od hamulca byla zerwana, w kazdym sklepie rowerowym kupie taka sama czy jest to jakis konkretny model do tego hamulca ? (avid bb5) Dodatkowo przy hamulcu brakuje tej srubki mocujacej (KLIK), mozna ja czyms zastapic, ew. dokupic ? 4) Po czym poznac, ze w amortyzatorze nalezy wymienic olej i uszczelki ? To chyba wszystkie pytanie jakie mi sie na razie nasuwaja. Mam nadzieje, ze temat umiescilem w dobrym dziale (przynajmniej ten wydal mi sie najodpowiedniejszy), jezeli nie to prosze o przesuniecie do odpowiedniego dzialu. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
zido Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 1) jak nie ociera to jeżdzij na tej tarczy. klocki widać starte jak je wyciągniesz i nie będzie juz na nich za dużo "materiału". albo jak będzie przy hamomowaniu wydawać odgłosy tarcia stali o stal - to na pewno do wyymiany bd ale klocki raczej na długo starczają 2) ja bym jezdził puki sie nie zerwie 3) każda linka będize pasować mozesz kupić najtanszą, albo jakąś lepszą - tylko zeby była do hamulca a nie przerzutek. na pewno taką śrubke dostaniesz - choćby w śrubolandzie 4) panic ma chyba amora XCR, nie? on nie ma oleju ;P
WincentY Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Dzieki wielkie za odpowiedz! Co do amortyzatora to wydaje mi sie, ze jest to: Suntour XCP 75 DJ Jednak naklejki sa poscierane, wiec ciezko stwierdzic w 100%...
WincentY Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 panic ma xcr'a 120mm Tak, masz racje. Dzisiaj udalo mi sie odczytac oznaczenie. Mam jescze jeden problem, zapieczone sruby mocujace przednia tarcze Nie wiem co sie stalo, ale tarcza skrzywila sie jeszcze bardziej, wiec stwierdzilem, ze ja wykrece i domowym sposobem sprobuje wyprostowac - jak sie nie uda to po prostu wymienie na nowa. W kazdym badz razie trzech z 6-ciu srobek nie idzie odkrecic... Do tego jeszcze sa na jakiegos takiego nietypowego imbusa... Zalalem na noc wd-40, rano sprobuje je jeszcze podgrzac, nie mam palnika, swieczka zda egzamin ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.