bandziorekalus Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 Witam! Niedawno zakupiłam sobie rower W którym mam akutalnie: Obręcze Przód: Aluminiowe, 26x36, Tył: Accent Trackliner Piasty Przód:JoyTech, aluminiowa Tył: Shimano Deore Szprychy -- Opony Przód: Schwalbe Albert 2.1, Tył: Panaracer fire xc pro 2.1 Mam około 56 kg. Jeżdżę dużo po asfalcie, ale też w terenie. Dopiero zaczynam przygodę z MTB, chcę w przyszłości pomyśleć o jakiś maratonach itp. ale dla zabawy I chcę aby mój rowerek był w stanie wytrzymać to Co polecacie:)? Co zmienić ? Żeby wyszło porządnie i w miarę przystępnie cenowo:) Zaznaczę że koło tylne jest nowe - z sierpnia 2011 Czekam na Wasze rady
krzysq Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 Nic nie wymieniaj, po prostu jeźdź na rowerze. Jak się coś popsuje, wtedy pomyśl nad zmianą.
dovectra Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 na poparcie tych słów walnę pięścią w stół przedmówca ma rację to nie są złe komponenty,
bandziorekalus Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Napisano 21 Grudnia 2011 Z uwagi na to, że kupuję amortyzator nowy to muszę zmienić koło przednie, bo amortyzator tylko pod tarczowy. Co mi proponujecie? Chciałabym się zmieścić w 300 zł za całość Myślałam o czymś takim: Piasta: NOVATEC Model: NT-A741SB V Obręcz: Sunrims EQUALIZER 21 Disc 26'' Szprychy ? nie wiem Dętka nie wiem Opona: Opona Continental Race King Supersonic 2.0 lub 2.2 Czekam na rady
kubek20 Napisano 21 Grudnia 2011 Napisano 21 Grudnia 2011 Piasta jest pod v-ki, więc odpada. Ja bym wziął szprychy Sapim Laser, obręcz mavic xm317 i piastę taką http://allegro.pl/sh...2003157636.html . Mieścisz się z zaplotem w 300 zł i masz porządne koło. Detkę polecam Geax Ultralite waży ok. 115 g i nie ma cyrków z ubywaniem powietrza jak w np maxxis flyweight
bandziorekalus Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Napisano 21 Grudnia 2011 Z tego co widzę to ta obręcz też jest tylko pod V-ki jak szukałam.. Więc również odpada. Dętki fajne:) A co myślicie o tej obręczy ? http://allegro.pl/obrecze-mavic-xc-717-32-otwory-wyprzedaz-i2011930673.html Miałam ją w poprzednim rowerku i w sumie spisywała się rewelacyjnie:) Co prawda nie zmieszczę się w 300 zł na koło, ale no może lepiej dołożyć i mieć już porządne koło przednie Czekam na jakieś jeszcze rady dotyczące obręczy dętki szprych itd. Jakby dało radę w 300 zł się zmieścić była by bajka;)!
kadargo Napisano 21 Grudnia 2011 Napisano 21 Grudnia 2011 Nie ma obręczy tylko pod V. A ta 717 też jest pod V. Co nie zmienia faktu że są to świetne obręcze i w tej cenie to okazja.
bandziorekalus Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Napisano 21 Grudnia 2011 Ale one są tylko pod V ? Bo od razu jak wymieniam całe przednie koło to chcę już tarczówki sobie Nie mam od razu tyle kasy, żeby wszystko zrobić naraz;) Więc małymi kroczkami Duża różnica jest między tą: XM317, a XC717? Bo w cenie w sumie 70 zł to dosyć dużo Ale czy warto dopłacić czy nie:) A co do hamulców to myślę czy Avid Juicy 3 będą ok ? Bo tutaj na aukcji jest napisane tak: MAVIC XM 317 VB 2012-Nowy model.Nowa grafika. Lekka i wytrzymała obręcz do XC i maratonów.Ilość szprych 32.Kolor czarny anodowany.Pod hamulec typu V-brake Dlatego się spytałam
kadargo Napisano 21 Grudnia 2011 Napisano 21 Grudnia 2011 Jeszcze raz powtórzę. Nie ma obręczy tylko pod V. Każda obręcz pod V nadaje się pod tarczówki. Co do 717 vs. 317 to uważam że te pierwsze są mocniejsze i właśnie je bym kupił. Zresztą tak zrobiłem.
bandziorekalus Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Napisano 21 Grudnia 2011 Ok super To sprawa rozwiązana co do obręczy i dętki. Jakie szprychy do tego ? Oraz piasta? Bo o oponach to chcę te Opona Continental Race King Supersonic 2.0 lub 2.2. Będą ok ? Czy może w tej cenie znajdzie się coś lepszego Jeszcze bardzo mnie zainteresowały Schawlbe Smart Sam i w sumie teraz bardziej na nie się nastawiam PS nie mogę już edytować postu więc proszę o złączenie z poprzednim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.