Skocz do zawartości

[korba] Shimano FC-M552 - opinie

GhOsTwrc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich za kilka dni bedę posiadaczem CUBE LTD RACE 2011 , który jest seryjnie wyposażony w korbę Shimano FC-M552 http://www.koral.bielsko.pl/pl/84787_napęd/84788_korby/102766_mechanizm_korb_shimano_fc_m552_175m_10rz.htm czy ktoś z was jeździ na tej korbie i ma jakieś opinie. W planach jest zamiena na http://allegro.pl/korba-shimano-slx-fc-m660-175mm-3x10-dyna-sys-i1964108490.html . Jeżeli korba Shimano FC-M552 jest w miare dobra na razie zostanie

Jak na razie to sie nie ścigam , ponieważ przygode z rowerm zaczełem w maju tego roku , ale tak mi sie spodobało , że ten Cube to będzie 3 rower , jak na razie to jeżdżę ok 1200 - 1600 miesięcznie ,w jakiś amatorskich zawodach zamiarzam wziąć udział ale to raczej wiosna/lato .Czy jestem zadowolony nie mogę powiedzięcć ponieważ jeszcze nie mam tego roweru , ale jeżeli M552 jest dużo mniej trwała od SLX to zamierzam , je zamienić bo później będzie ciężej finansowo. A M552 bym sprzedał jako część zdemontowana nieużywana.

Daj dupie radość, ja w swoim mam też niskobudżetową korbę i co? Ano nic bo sposób w jaki ja wykorzystuje rower nie pozwala na organoleptyczne stwierdzenie różnic. Co innego lans. Tu na ramionach masz siakieś sh*tmano a tam SLX szczególnie ten "X" na końcu ehhh.

Zajeździj tę to sobie nową kupisz. Tym czasem przeznacz kasę na coś co ma sens.

WOW ty jeszcze jej nie masz a już chcesz sprzedać :P

M552 jest to to samo co SLX tyle że bez technologi Hollowtech 2, czyli pustych ramion i z nieco słabszymi i cięższymi koronkami.

Piszesz, że to to samo, a sam napisałeś cechy którymi się różnią.Jeśli chodzi o koronki, to jeśli nie jesteś maniakiem wagi te z m552 będą ok, ale jednak ramiona hollowtec, a kute to coś zupełnie innego, oczywiście na korzyść slx, różnica w sztywności jest odczuwalna.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...