GhOsTwrc Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam wszystkich za kilka dni bedę posiadaczem CUBE LTD RACE 2011 , który jest seryjnie wyposażony w korbę Shimano FC-M552 http://www.koral.bielsko.pl/pl/84787_napęd/84788_korby/102766_mechanizm_korb_shimano_fc_m552_175m_10rz.htm czy ktoś z was jeździ na tej korbie i ma jakieś opinie. W planach jest zamiena na http://allegro.pl/korba-shimano-slx-fc-m660-175mm-3x10-dyna-sys-i1964108490.html . Jeżeli korba Shimano FC-M552 jest w miare dobra na razie zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Hmm w w czym ci przeszkadza, M552 jest to to samo co SLX tyle że bez technologi Hollowtech 2, czyli pustych ramion i z nieco słabszymi i cięższymi koronkami. Jeżeli się nie ścigasz i jesteś zadowolony nie widzę sensu zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Jak na razie to sie nie ścigam , ponieważ przygode z rowerm zaczełem w maju tego roku , ale tak mi sie spodobało , że ten Cube to będzie 3 rower , jak na razie to jeżdżę ok 1200 - 1600 miesięcznie ,w jakiś amatorskich zawodach zamiarzam wziąć udział ale to raczej wiosna/lato .Czy jestem zadowolony nie mogę powiedzięcć ponieważ jeszcze nie mam tego roweru , ale jeżeli M552 jest dużo mniej trwała od SLX to zamierzam , je zamienić bo później będzie ciężej finansowo. A M552 bym sprzedał jako część zdemontowana nieużywana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Daj dupie radość, ja w swoim mam też niskobudżetową korbę i co? Ano nic bo sposób w jaki ja wykorzystuje rower nie pozwala na organoleptyczne stwierdzenie różnic. Co innego lans. Tu na ramionach masz siakieś sh*tmano a tam SLX szczególnie ten "X" na końcu ehhh. Zajeździj tę to sobie nową kupisz. Tym czasem przeznacz kasę na coś co ma sens. WOW ty jeszcze jej nie masz a już chcesz sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 dla samego "X" nie zamierzam traci tyle kasy .... zajadę a później zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 M552 jest to to samo co SLX tyle że bez technologi Hollowtech 2, czyli pustych ramion i z nieco słabszymi i cięższymi koronkami. Piszesz, że to to samo, a sam napisałeś cechy którymi się różnią.Jeśli chodzi o koronki, to jeśli nie jesteś maniakiem wagi te z m552 będą ok, ale jednak ramiona hollowtec, a kute to coś zupełnie innego, oczywiście na korzyść slx, różnica w sztywności jest odczuwalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 używam korby od kilki dni zrobiłem ok 200 km i jestem zadowolony;) , jak się zajedzie to będzie zmiana na SLX /XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.