Skocz do zawartości

[spodnie] na biegówki

Salvin

Rekomendowane odpowiedzi

Każde kolarskie bez wkładki lub do biegania z membraną z przodu będą dobre.

Widzisz kiedyś też biegałem w rowerowych. Problem polega jednak na tym, że przy nartach śladowych (a na takich biegam) śnieg często dostawał się do buta a czym to skutkowało łatwo się domyślić. Na przygotowanych trasach ten problem raczej odpadnie więc można i w obcisłych..

Teraz większość butów i tak ma kołnierz zapobiegający dostawaniu się śniegu do środka. Przydaje się także na przygotowanych trasach , gdy mocno pada śnieg. Po za tym jest coś takiego jak stuptuty. Na allegro można trafić spodnie Odlo albo Swix o szerszym kroju, podobne do dresowych, ale z lepszych materiałów. Nadadzą się zarówno na biegówki , jak i śladówki, jednak cena za nowe już nie ta. Nie wyobrażam sobie biegania w narciarskich ze względu na ich zerową oddychalność.

Jak leżał śnieg we Wrocławiu to po okolicznych lasach biegałem w dresach i też było dobrze, ale na dłuższe wycieczki wybrałbym coś dedykowanego do biegówek

Ja biegówkuję w takich:

http://www.newbalance.pl/katalog-produktow/odziez/kolekcja-meska/spodnie-do-biegania-new-balance-mrmp971bk.html

Nie są drogie i nadają się też bardzo dobrze do biegania (zwykłego, bez nart). Przy czym nogawek nie wkładam do buta tylko sobie wiszą luźno na zewnątrz. Nic mi się nie dostaje do butów, chociaż często muszę sama zakładać ślady ;)

+ jeszcze bokserki termiczne berknera jeśli jest bardzo zimno :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

dla tych co kupili i jeszcze niekupili polecam spodnie Vaude ale na szelkach:)w sumie trzeba dorzucic wiele wiecej:)ale sie oplaca.Dobrym rozwiazaniem sa tez spodnie BCM-nowatex ja ma te http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_na_szelkach_ocieplane2.html tyle ze rowerowe:)zawsze mozn usiasc(pielucha) na konarze drzewa jak sie zmeczysz:)Pielucha jest tam taka sobie wiec tak bardzo nieobciera;/,tez ponad budzet ale warto katuje je od 4 lat rowe/biegowki wytchnienia nie maja:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...