Ubotek Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 Witam Chciałbym zapytać co sądzicie o tych dwóch modelach stojaków. 1.http://xtrabike.pl/266/2323,0,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html 2.http://xtrabike.pl/266/ROTO-Stojak-serwisowy,0,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html Widziałem również, że polecany był również model Velomanna. Ten pierwszy z Roto jest konstrukcyjnie dośc podobny do Topeak Prep Stand Max. Jakieś porady? Pozdrawiam Ubotek P.S. Proszę nie zasmiecać tematu stojakami domowej roboty, gdyż nie mam możliwości ich wykonania : )
enduroriderPL Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Rowerowy stojak serwisowy velomann | Endurorider.pl polecam nadal Z tego co widzę to niektóre sklepy zdrowo podniosły ceny więc trzeba szukać tam gdzie jest po ok 300 PLN a nie 350. Oglądałem kiedyś coś podobnego do Roto i powiem szczerze, że nie bardzo mi to pasowało.
Nachaj18 Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Witaj. Jestem posiadaczem tego 2 modelu i nie polecam go ze względu na uchwyt. Po 1 jakość tego uchwytu jest kiepska, ponieważ w rączce znajduje się tam taki cypelek który przy mocniejszym ściśnięciu roweru wypada tzn ja mam tak w moim modelu, sprężyna za mocna też nie jest. Dodam jeszcze, że cały uchwyt jest plastikowy. Po 2 czarna guma brudzi mi lakier, więc zawsze muszę podłożyć jakaś szmatkę. Podatny też jest na korozję. Ogólnie polecam dołożyć i kupić tego Velomanna wygląda dużo lepiej i solidniej. Warto czasami dołożyć i później mieć święty spokój.
marpok Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Ja ze swojej strony z czystym sumieniem moge polecic Velomann Bike Star- http://allegro.pl/velomann-bike-star-stojak-serwisowy-i1955687625.html jest troszke tanszy niz ten, ktory polecil enduroriderPL, nie mniej mysle , ze do domowego uzytku spelni swe zadanie. Jedyny problem jaki z nim mialem to ukrecil sie aluminiowy nit od mimosrodu, naprawa trwala cale 5 min. poprostu przycialem i wstawilem tam stalowy gwozdz , od tamtej pory bezawaryjny i naprawde praktyczny.
eloo Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Rowerowy stojak serwisowy velomann | Endurorider.pl polecam nadal Z tego co widzę to niektóre sklepy zdrowo podniosły ceny więc trzeba szukać tam gdzie jest po ok 300 PLN a nie 350. Polecam. Ten którego używam jest już mocno wyeksploatowany ale nadal daje radę. Wytrzymał mnóstwo szarpania się z zapieczonymi suportami dźwigał nawet kilka rowerów z silnikami. Gdyby zepsuł się uchwyt to zakładasz zwykły zacisk tylnej piasty i naprawione.
enduroriderPL Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Wziąłem ten stojak ze sobą w góry i to było ukoronowanie zasadności jego zakupu pierwsze 4 zdjęcia Byłem w Beskidach, przekładałem graty z HT do FS a naokoło GÓRY! Coś pięknego Do tego zero stresu, przewalania się wszystkiego, odkręcania czegoś tam trzymając rower głową, nogą i łokciem no po prostu czysta przyjemność serwisowania bez klasycznych upodlających komplikacji Dlatego tak bardzo chciałem mieć szeroką podstawę z możliwością składania wszystkiego do relatywnie małych rozmiarów. Pomimo tego, że Nachaj18 już to napisał to powtórzę za nim - lepiej dozbierać i mieć spokój niż później być naprawdę sfrustrowanym. Oglądałem lata temu takie stojaki jak Roto i już wtedy nie bardzo mi ten motyw pasował.
Gość sworks Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 Myślałem o Roto, ale teraz myślę o Velomanie, który pokazał enduroriderPL. Mam w domu 3 rowery plus czwarty malutki, a piąty w drodze. 99% prac przy rowerze wykonuje sam, więc myślę intensywnie o takim czymś...
enkoder Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 Pamiętam jak oglądałem na TVP Sport cykl odcinków "Druga strona tęczy", to mechanik naszego zespołu miał stojak f-my PRO, dokładnie takie - Stojak serwisowy Pro, wyglądał na dość solidny i chwyt miał niczego sobie, miał lub ma ktoś taki? Cena wydaje mi się atrakcyjna.
enduroriderPL Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 Pro jest bardzo podobny do Velomanna. OIDP to łapa jest blokowana przed obracaniem się poprzez dwie tarcze, które się zazębiają. Czy warto dać 100 PLN więcej? Ciężko powiedzieć, najlepiej byłoby obejrzeć jeden i drugi stojak na żywo.
Tomciox Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 Zastanawiałem się właśnie nad tym Velomanem, fajnie że znalazłem ten temat:) Czy ktoś wie gdzie go można najtaniej kupić? Najtaniej znalazłem w Bike Center za 345zł.
enduroriderPL Napisano 25 Grudnia 2011 Napisano 25 Grudnia 2011 Ja płaciłem ~330 z WYSYŁKĄ więc szukaj dalej. Cena za sam stojak powinna oscylować wokół 300 PLN i wydaje mi się, że kilka dni temu w którymś dużym sklepie widziałem taką cenę.
mklos1 Napisano 22 Stycznia 2012 Napisano 22 Stycznia 2012 Jak ciężki rower jest w stanie utrzymać VELOMANN Bike Trim? Mam Kross Trans Alp'a, który waży 16-17 kg.
eloo Napisano 22 Stycznia 2012 Napisano 22 Stycznia 2012 17kg bez zająknięcia. Wsadzałem na niego rower z silnikiem spalinowym i elektryczny z baterią. Dokładnej wagi nie znam ale myślę że 30kg to minimalnie.
enduroriderPL Napisano 22 Stycznia 2012 Napisano 22 Stycznia 2012 Dokładnie tak: 17 kg to nie jest problem dla tego stojaka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.