Skocz do zawartości

[uchwyt] Bocialarka, jaki zastosować

Przeor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z racji tego, że oryginalny uchwyt dodawany do tej lampki jest, delikatnie mówiąc, dupowaty, szukam jakiegoś solidnego uchwytu do tej lampki.Ten oryginalny permanentnie się luzuje na kierownicy, z racji tego, że nie jest wyprofilowany. Ten dodawany przez Bociana (led lenser czy jakoś tak) za dopłatą jest lepszy (posiada wyprofilowanie dla kiery), nie luzuje się tak jednak nie można powiedzieć, że to szczyt stabilności. Poza tym, wymienione uchwyty w zimie się zupełnie nie sprawdzają, tzn. przy kilkunastostopniowym mrozie, trzeba się wykazać nie lada siłą i zdolnościami żeby latarkę tam umieścić.

Macie jakieś ciekawe propozycje uchwytu do tej lampki? Coś co będzie na wertepach lampę trzymać w żelaznym uścisku i nie luzowała się na kierownicy.

A tak z czystej ciekawości, można z bocialarki zrobić czołówkę, jest jakieś mocowanie na kask?

Napisano

Znajomy jeździ z Bocialarką na kasku, ale nie przyglądałem się rozwiązaniom technicznym ;).

Mnie generalnie na kierze 25.4 wystarcza oryginalny uchwyt, jakoś mi się nie luzuje. Ale jakby padła jakaś sugestia w tym wątku tobym się cieszył, przydałby mi się uchwyt do drugiego roweru ;).

Napisano

Tylko po co umieszczac takie coś na kasku ? Przez takie umieszczenie lampki będziesz miał tylko problemy ze względu na opadający kask.

Napisano

Przy jeździe nocą w terenie lampa na kasku to w zasadzie mus - z kierownicy nie dasz rady w pełni śledzić szlaku światłem i nie doświetlisz zakrętów.

Natomiast czy będzie opadać to IMO zależy od kasku, nie demonizowałbym. U mnie w każdym razie nic nie opada, tyle że ja nie wciskałem tam bocialarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...