Skocz do zawartości

[kaseta] pytanie co do HG50

SpecializedHardrock

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie. Czy po zdjęciu kasety z bębenka (HG50 11-34) można ją rozebrać na pojedyncze zębatki?? Chciałbym wymienić koronki: 11T 13T 15T 23T i 26T. Pozostałe są bardzo rzadko używane, więc postanowiłem je zostawić. Niektóre kasety są podobno połączone po kilka koronek, a jak jest w mojej? ;] Nie mam klucza, żeby ją odkręcić, niedługo kupię. Z góry dziękuję :)

Napisano

Witam, mam pytanie. Czy po zdjęciu kasety z bębenka (HG50 11-34) można ją rozebrać na pojedyncze zębatki?? Chciałbym wymienić koronki: 11T 13T 15T 23T i 26T. Pozostałe są bardzo rzadko używane, więc postanowiłem je zostawić. Niektóre kasety są podobno połączone po kilka koronek, a jak jest w mojej? ;] Nie mam klucza, żeby ją odkręcić, niedługo kupię. Z góry dziękuję :)

Koronki są znitowane, trzeba je roznitować wybijakiem.

Napisano

Mam kasetę HG50 11-34 i przy zakładaniu, z tego co pamiętam, to tylko trzy najmniejsze koronki są luźne,

a czy można je kupić osobno, tego nie wiem. Z resztą czy jest sens, koronki pewnie kosztują po kilkanaście

talarów za sztukę (jeśli są), a nowa kaseta około 70zł.

Napisano

Nie zapomnij o łańcuchu, zależy jak masz wyeksploatowany.

Po założeniu nowej kasety może być nie halo, wtedy łańcuch też wymień na nowy.

Napisano

Wiem, zmieniam jeszcze 2 zębatki w korbie, dla pewności, tylko najmniejszą zostawię z racji, że jest rzadko używana, a jej zęby wyglądają jak nowe.

Moloch89, dzięki za informację, jednak boję się, że coś pójdzie nie tak podczas szlifowania ;]

Napisano

Wiem, zmieniam jeszcze 2 zębatki w korbie, dla pewności, tylko najmniejszą zostawię z racji, że jest rzadko używana, a jej zęby wyglądają jak nowe.

Moloch89, dzięki za informację, jednak boję się, że coś pójdzie nie tak podczas szlifowania ;]

jakie masz objawy z użycia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...