mmmak Napisano 15 Lutego 2006 Napisano 15 Lutego 2006 witam!!! dzis dostałem spd 520 z bucikami ale bez polskiej instrukcji więc mam kilka pytań: - czy chcąc w kręcić śrubke do naciągu sprężyny też macie z tym trudność u mnie nie chce sie w kręcić a czasem klucz odwraca sie w srodku ; - czy do wpięcia w pedały zawsze trzeba dużej siły czy może jest jakaś technika a może jakoś sie to reguluje (bo ja myślełem że jak położe nogę na pedale to bedzie lekkie klik i już natomiast muszę niezłej siły użyć aby się wpiąc) nie mam o to kogo zapytać osobiście więc proszę o pomoc pozdrawiam
thomash Napisano 15 Lutego 2006 Napisano 15 Lutego 2006 U mnie normalnie się reguluje, trzeba trochę użyć siły ale nie ma z tym problemu. Co do wpięcia to trzeba pewnej siły użyć, zależy jeszcze jak masz ustawione. na pewno nie jest tak że wystarczy położyć nogę na pedale
mmmak Napisano 15 Lutego 2006 Autor Napisano 15 Lutego 2006 tak tyle że aby się w piac na "sucho" bez jazdy trzymam hample zaciśnięte i ledwo utrzymuję rower w miejscu(a mam hayesy hfx 9) więc siła jąkiej używam do wpięcia jest bardzo duża - czy tak ma być? -co zrobić aby było lżej? ma ktoś instrukcję po Polsku;
MIC Napisano 15 Lutego 2006 Napisano 15 Lutego 2006 Jesli ci sie imbus obraca w srubie to znaczy ze jest za maly albo ci sie gwint zjechal - ona jest plastikowa. Kiedys sobie testowalem rozne ustawienia z sila wpiecia. Jak ustawilem na maxa to musialem uzyc naprawde sporej sily.... Teraz jezdze na takim ustawieniu ze wystarczy jak nadepne bez wysilku na pedal juz jestem wpiety
l2sti Napisano 15 Lutego 2006 Napisano 15 Lutego 2006 zasadniczo naciag sprezyny regulujesz tymi dwiema srubkami na ampule, u mnie zeby ja przekrecic trzeba bylo uzyc sily tylko za pierwszym razem jak juz puscilo to teraz sie latwo kreca, a co do wpiecia, to jak poluzujesz sprezyne to nie tylko sie bedzie latwiej wypinac ale i wpinac
mmmak Napisano 15 Lutego 2006 Autor Napisano 15 Lutego 2006 a najlżej to kiedy jest - jak jest najwięcej gwintu pomiedzy spręzyna a główką sruby(tzn.sruba wykrecona) czy najwięcej gwintu przy samej sprężynie(śruba wkręcona)?
mmmak Napisano 16 Lutego 2006 Autor Napisano 16 Lutego 2006 pedały zepsute - jadą do reklamacji temat uważam za zamkniety i dzieki za pomoc pozdrawiam
Duckbill Napisano 16 Lutego 2006 Napisano 16 Lutego 2006 A gdzie je kupowałeś że się zepsute trafiły ?
mmmak Napisano 16 Lutego 2006 Autor Napisano 16 Lutego 2006 kupiłem w megasporcie w szczecinie na allegro zarejestrowani jako coolbike i coolbikezone kupowałem u nich też koła kiedys i kilka drobniejszych rzeczy i było ok. z tego co wiem to już nowe pedałka jadą do mnie i powinny być jutro lub najpózniej w sobote pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.