kulten Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Hej, Nie znalazłem lepszego miejsca na Forum by spytać emigracyjnych fanów MTB w UK. Są tu takowi? Zwłaszcza okolice Dorset. Piękne tereny począwszy od XC poprzez solidne enduro i kończąc na drewnianych bike parkach z ostrym DH. Jeżdżę sam co niestety wiąże się z czasem z pewną monotonią stąd i moje powyższe pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggressor Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Witaj Mam dokladnie ten sam problem szkoda ze nie mieszkamy blizej siebie (polnocno-wschodnia anglia) moznaby cos pomyslec nad wspolnym wypadem. Pozdrawiam Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Sa, sa.... surrey "mountains" uber alles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Mam dokladnie ten sam problem szkoda ze nie mieszkamy blizej siebie (polnocno-wschodnia anglia) moznaby cos pomyslec nad wspolnym wypadem. A gdy dodać do tego obecną pogodę to już w ogóle się odechciewa . Ostatnio odwoziłem moją pannę na lotnisko w Luton to tez śnieg z deszczem mnie przeraził, jakoś odwykłem . Sa, sa.... surrey "mountains" uber alles Spojrzałem na szybko na Pinkbike i widzę, że ciekawie można tam pośmigać: http://www.pinkbike.com/photo/7068974/ Choć ode mnie z Bournemouth to jednak jest trochę kawałek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Jest tego troche, najlepsza miejscowka w pld-wsch Anglii, no i najwyzsze wzniesienie w tej czesci swiata Leith Hill, wliczajac wieze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Jest tego troche, najlepsza miejscowka w pld-wsch Anglii, no i najwyzsze wzniesienie w tej czesci swiata Leith Hill, wliczajac wieze Wiele zależy od preferowanego stylu jazdy . Celujesz bardziej w XC czy AM eksplorując tę miejscówkę? A w moje regiony czyli okolice Bournemouth/Poole/New Forest uderzałeś już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ślicznie tam w Dorset, generalnie na południu jest pięknie! Ja kwitnę w industrialnym sercu Anglii i mam tylko Cannock Chase niedaleko, no i Walia jest ok. 1,5h samochodem...wyprawę na południe jak zwykle co roku będziemy organizować ze znajomymi ok. kwietnia/maja - jeśli postanowimy zabrać rowery to na pewno się odezwiemy celem wypytania o ciekawe tereny i może wspólnego pokręcenia...tymczasem Happy New Year Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demiu Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam, Mieszkam w Birmingham i czesto pojezdzam w Cannock Wiosna sie zbliza,wiec mozna pomyslec o jakims grupowym wypadzie gdzies w UK. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Jeśli macie tylko ok 1.5h do Walli to zazdroszczę. Fantastyczne tereny pod rower zwłaszcza gdy się lubi ostrzej poszaleć. Na pd uk też jest dużo ciekawych terenów ale samotnie jeździ się jakoś tak smutnawo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Klaniam, No to sie zglaszam i ja. 4-ty rok w Coventry, poprzednio 2 z hakiem w Worcester. Dotychczas udalo mi sie zaliczyc Malverns, Peaks, Lakes, South Dales, Howgills, srodkowa i polnocna Walie oraz Long Mynd i kawalek Shropshire - Przedmurze Walii. Na poludnie najdalej dotarlem do Southampton - na moje ostrzynce - ale zepsulo mi sie kolanao i z powrotem wracalem pociagiem W planach KONIECZNIE Exmoor, Szkocja, Man i Skye. Zazdroszcze Ci polozenia aggressor. Yorkshire o rzut beretem, Lakes o spluniecie a i do Szotlandu niedaleko... A Cannock... No coz. Cannock nie jest zle ale ilez mozna sie bujac po tych samych walcowanych sciezynkach? Nie kwestionuje - w swietle starodawnego prawa dostepu do drog i wlasnosci - fenomenu trail centres ale czasem Hebaciarze mnie poprostu oslabiaja. Ot chocby wlasnie teraz, koledzy z klubu (taki social club z naciskiem na social i cycling, zadne sciganstwo uchowajpanie ) skrecili tripa do Szkocji. Kupa czasu za kolkiem, tony spalonych dinozaurow a oni trail centres objezdzaja... Nie ponimaju A co do wstrieczy... To moze jakis weekendowy wypadzik na Cotswold? Gory to wprawdzie nie sa ale mniej wiecej w polowie drogi miedzy Midlands i Poludniem. Nawet w MBUK znalazlem traske na 43 kilo z 1200m podjazdow. Niech sie tylko pogoda nieco wyprostuje ponownie Szacunek... I. PS A tu takie moje rozmaite fociszony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 To Cotswold ode mnie neistety za daleko, tzn na moje obecne możliwości. Ale Southampton to już jest rzut beretem ode mnie. A moje lokalne traski nie są złe więc jeśli ochota to zapraszam . AM/Trial jest u mnie moc, ale jeśli ktoś pragnie naprawdę wrażeń to jest bardzo hardcorowa trasa dh z upliftem włącznie. Gdy miałem BigHita to było ok na niej ale na Prophecie wymiękłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Klaniam, Bez cisnienia. Nie teraz to kiedy indziej. Ot taki luzny pomysl w-pol-drogi. Co do DH i uplift'ow to jestem za starym pekaczem na takie ekstrawagancje. Poza tym zawsze lepiej radzilem sobie pod gore niz z gory i jeszcze na dodatek zdecydowanie jestem ZOnL - Zidentyfikowany Obiekt nie-Latajacy Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Hej, Ja lubię bawić się w XC i Enduro na tyle na ile pozwalają mi obecne 2 kółka. Można się gdzieś spotkać, pojeździć, zrobić fotki z jazdek tytułem pamiątki ponarzekać jak to mają w zwyczaju nasi rodacy itd . Jestem otwarty na propozycje. Można uderzyć np. na jazdki po Dartmoor to chyba odegłościowo podobnie od naszych siedzib (tak strzelam). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ja mogę tylko co najwyżej pozazdrościć kondycji. Może jak dorobię się własnego 29era to będę się na to pisał, jak na razie nie mogę się zmobilizować do okrążenia mojego miasta - niby są ścieżki ale miejscami to prawdziwy offroad z asfaltu ze szczelinami wzdłuż drogi na szerokość opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Jestem otwarty na propozycje. Można uderzyć np. na jazdki po Dartmoor to chyba odegłościowo podobnie od naszych siedzib (tak strzelam). Ot-filutek... Sam ma 100 mil do Darmoor a mnie drugie tyle przyjdzie dymac Ale, ale... Dlaczego nie Exmoor? Kolega Herbaciarz oblatany po lokalnych miejscowkach twierdzi ze Exmoor pobija Dartoor na glowe, nogi i pol watroby Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ot-filutek... Sam ma 100 mil do Darmoor a mnie drugie tyle przyjdzie dymac Ale, ale... Dlaczego nie Exmoor? Kolega Herbaciarz oblatany po lokalnych miejscowkach twierdzi ze Exmoor pobija Dartoor na glowe, nogi i pol watroby Szacunek... I. hehe, strzelałem nie patrząc na mapę przyznaję się bez okłądania pompką po głowie . A są gdzieś w sieci zdjęcia z potencjalnych tras z tego Exmoor? Herbaciarz to nick? I ów bardziej chwali trasy typowo do XC czy coś bardziej z nastawianiem do jazdy z górki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Herbaciarz to nick? Five o'clocker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Five o'clocker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Klaniam, Five o'clocker Angol, bardziej po polskiemu. na pewno "jakies" zdjecia sa. Pogooglasz i znajdziesz. XC, AM, DH, EN... Widze ze kolega lubi szufladkowac Nie mam pojecia, bom jeszcze tam nie dotarl ale kolega twierdzi ze mozna pojechac tam na tydzien i nie nudzic sie i nie powtarzac tych samych szlakow... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Widze ze kolega lubi szufladkowac To upraszcza życie . Wstępnie googlałem już wczoraj ale nic charakterystyczneog w oczy mi się nie rzuciło dlatego przejrzę jeszcze ang. fora rowerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 To upraszcza życie . LOL... Chyba utrudnia... Nomenklaturowy belkot. Jak dla mnie poprostu smiganie. W gore, w dol i po plaskaczu. Proponuje szukac w okolicach Dunkery Beacon bo to najcharakterystyczniejszy i najbardziej klasyczny punkt w Exmoor. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Proponuje szukac w okolicach Dunkery Beacon bo to najcharakterystyczniejszy i najbardziej klasyczny punkt w Exmoor. oki, oblookam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 oki, oblookam . jest street map view?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulten Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 jest street map view?! Nie ale za to znalazłem kierowcę pod wpływem . http://www.youtube.com/watch?v=7zDcIVpx7Ag&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Dobrze widziałem, że zjeżdżają bez zbroi płytowej? Widoki rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.