Nrv Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Dziś w gazetce osiedlowej WIDZEW - OLECHÓW (nr 20) ukazały się 2 artykuły. Jeden dotyczący rozpoczętej pod koniec listopada akcji montowania nowych elementów wyposażenia dróg, przeznaczonych dla użytkowników dwóch kółek - stojaków rowerowych, podpórek, bariero - siedzisk i separatorów. Natomiast drugi dotyczy pomiaru ruchu drogowego: w dni robocze w godzinach 7-9 rano oraz 15-17 na skrzyżowaniu ulicy Piotrkowskiej i al. Mickiewicza pojawiło się 1353 rowerzystów. Pierwsze liczenie rozpoczęło się 21 czerwca i trwało do połowy lipca, natomiast drugie przypadło na październik. Wynik to średnia z obu liczeń. Więcej informacji tutaj: http://rowerowalodz.pl http://rowerylodz.blogspot.com - blog Witolda Kopcia(pełnomocnik rowerowy prezydenta Łodzi) Cieszmy się bo jest coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Te podpórki przed światłami są bajeranckie, idealna wysokość na łokieć i stopę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 I jeszcze coś takiego nam zafundują: http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10831908,Nowe_urzadzenie_policzy_rowerzystow_zima__Po_co_.html Może niedługo doczekamy się ograniczeń prędkości i radarów na ścieżkach rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Ograniczenia może nie ma, ale możesz dostać mandat za "powodowanie zagrożenia w ruchu drogowym".... Dla mnie absurd. Bo wyszło na to że nigdzie mi nie wolno było jechać, po ulicy nie bo jest ścieżka i zakaz, po ścieżce też nie bo za szybko i niebezpiecznie. Ale to od straży miejskiej dostałem, od takiego patrolu na rowerach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 http://rowerowalodz.pl/aktualnosci/533-wideodetektory-zamontowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Dobrze że jutrzejsza masa krytyczna będzie przejeżdżała pod tym liczydłem trochę statystyka pójdzie w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 O ile ogarnie taką ilość rowerzystów w tak krótkim czasie i się nie zawiesi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewy89 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Zawsze Masa może zatrzymać się przed liczydłem i puszczać jedną osobę co np 5 sekund... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Był ktoś na Masie? Liczenie jak dla mnie średnio. Nie każdy został przez liczydło policzony, zawieszało się nawet na dobrych kilkanaście sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 2i Ja byłem. Kurcze szukałem Cię, ale wkręciło mi się, że masz białego krossa i takiego szukałem. ty masz przecież kółka białe. sh*t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 A ja jechałem samotnie, bo kumplowi przy samej Piotrkowskiej poszło koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Nie no to liczydło to do du...y jest !! jest powolne i nie łapało wszystkich ;/ Ale ogólnie to gratuluje Najliczniejszej Masy Rowerowej w Polsce ) Było nas ponad 200 osób !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Może poprawi się to gdy zamontują te czujniki w ziemi czy co to ma być dokładnie nie wiem. Ale nie ma co narzekać, trzeba się cieszyć z tego co jest i dalej jeździć ofc. A co do masy to BRAWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Tak, co do masy wszystko jest oki, ale infrastruktura tfu!!! --- http://rowerowalodz.pl/aktualnosci/546-betonowy-zdit-odpowiedz-na-raport-rowerowy ---np. przejazdy masy się już przestają w zdit podobać i inne bzdury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.