itr Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 chyba mam teraz 44 ale rower jest zastawiony i nie widzę dobrze,,, czyli da się podsunąć koło trochę bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 W przyszłości właśnie w takie kolorki chcę uzbroić Fattiego. no właśnie, zanabyłeś Fatty'ego, miałeś się pochwalić w grubolowym wątku, a tam nadal cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Hajs mi się trochę ostatnio nie zgadza Doszło mi sporo wydatków i plan jest taki , że do końca czerwca będzie gotowy . Będzie mocno budżetowo dużo Deore , ale na ten rok więcej nie przewiduje Relacja z początkiem lipca.... dla chętnych jazda testowa w Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Hajs mi się trochę ostatnio nie zgadza Doszło mi sporo wydatków i plan jest taki , że do końca czerwca będzie gotowy . Będzie mocno budżetowo dużo Deore , ale na ten rok więcej nie przewiduje Relacja z początkiem lipca.... dla chętnych jazda testowa w Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Hajs mi się trochę ostatnio nie zgadza Doszło mi sporo wydatków i plan jest taki , że do końca czerwca będzie gotowy . Będzie mocno budżetowo dużo Deore , ale na ten rok więcej nie przewiduje Relacja z początkiem lipca.... dla chętnych jazda testowa w Gdyni Łooo stary jestem chętny na testy po plaży i jakiś błotach, udostępniam swojego skromnego Dragona Stalowego i browar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ok nie wiem gdzie lepiej czy tu czy w nietypowych ale co tam. Czas na mały coming out. Projekt "lodzik". Miało być stalowo, jednobiegowo, recyklingowo, retro, niskobudrzetowo. To ostanie oczywiście wyszło średnio. Komin elektrociepłowni zostanie zlikwidowanay jak tylko ustalę optymalną pozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 31 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) ..a wyszło... stalovo, stylowo, klimatycznie, za######i..cie....pogratulować maszynki! To siodełko vs mostek mnie rozczulił do cna, łzy ciekną po plecach(i przypomniał osobisty bardzo podobny projekt sprzed dekady, bezczelnie ukradziony spod domu!)jeszcze raz ukłonik, wyszło zacnie ps: odnośnie gdzie go dać - może umówmy się że tu dajemy mtbeki a cała reszta tam (no chyba, że mtb jest sztywne, stalowe lub róznokołowe.. to i tu i tu )ps2: niestety dwóch punktów dać nie można, bo jeden za rower a drugi za tło się należy, druga fota - plus plus plus! Edytowane 31 Maja 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Musze przyznać że geo mnie bardzo zaskoczyło. Pompinka jest bardzo przewidywalna i stabilna a dzięki starym sparciałym tajfunom na szutrach miałem już kilka podbramkowych sytuacji i wszystkie były win. Czekam na oponki od Lorda K wtedy ją obłotniczę w pseudodrewnie Aha przeznaczenie to commuter i nie zmienia planów fragowych. Edytowane 31 Maja 2014 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ślicznie i klasycznie! Gumy dotrą w tym tygodniu jak mniemam! Nie mogę się kebaba doszczekać POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ale ładnie wyszło mniam mniam ... ale co u licha z tym Biopace ja bym nie zniósł zmiennego napięcia No i hebelki w takiej stylówie ewidentnie pasują porządne kanti z lat 90, które hamują nieźle, a te V no tak trochę są "non wtonacjone winetaże" A tajfuny tooo bardzo fotogeniczne opony z tą foto ścianą rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Biopace z recyklingu zupełnie mi nie przeszkadza.A jak sie wyjedzie pewnie wpadnie coś innego. Rozważałem kanti ale jakoś stanęło na vkach mnie nie rażą a lubię ich moc. Tajfuny tez wyjada bo są niebezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, oraz się wytłumaczę: Zębatki biopace nawet w ostrych ludzie zakładali,jeździli i niby były okej... Z doświadczenia, człowieka napinającego łańcuch, uważam, że pseudo "efekt Biopace" wynikający z nierównego wyrabiania zębów powodował utrudnienie w napięciu łańcucha tak żeby nie był napięty na blachę tylko lekko luźny, ale znów nie na tyle żeby spadał... Jest to o tyle ważne, że w czasie np. 80 km wyrypy w piasku i mokro pod koniec łańcuch potrafił już spadać. Szczególnie pojawiało się w okresie, gdy testowałem dostępne dość tanie szerokie łańcuchy (ciągnące się jak krówki przez pierwsze około 500 km), do tego zjada mokry piasek te aluminiowe zęby oj zjada gdy się mocno staje na pedałach na podjazdach... Potem założyłem dwa przełajowo tandemowe rokringi pod blacik 42( ale u mnie z 39 zębami) i to dość dobrze pozwalało jeździć z dość luźnym łańcuchem (warunek idealna linia łańcucha i wąski łańcuch). Opisywane zjawiska spadaniowe to oczywiście przy jeździe wariackiej po korzeniach takiej, że wypadają plomby. Normalnie płaskie toczenie się łańcuchem aż tak nie trzęsie żeby wciąż spadał. Gwarantuję jednak, że jeśli raz na 100 km trzeba zakładać znów łańcuch to wkurza. Byłem na tym punkcie przeczulony bo półtora roku jeździłem bez tylnego hamulca. W terenie gdy spadał łańcuch, na korzeniach stoku z jakiejś wydmy-było nieprzyjemnie. No i w ostrym to te napięcie bardziej się czuje od razu stąd moje przeczulenie Hamulce, testowałem ładne klasyki i były za słabe, ale klasyczne kanti z grupy chyba alivio wyglądają optycznie lepiej od V, z dobrymi klockami radzą sobie przyzwoicie, więc jeżeli z tyłu dało by się ładny wieszak zamontować to bym tego pomysłu estetycznie nie odrzucał, szczególnie, że po polerowaniu alu bardzo ładnie wygląda, a takie hamulce kosztują zwykle grosze.... Tajfuny takie do zdjęć prawda czekam na nową wersję Edytowane 1 Czerwca 2014 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 @itr ty to jednak znasz życie Faktycznie łańcuch luzuje sie przy ostrzejszym pojechaniu i zachodziłem w głowę dlaczego. Skoro wyczytałem że biopace nadaje się do ostrego a tym bardziej singla to skreśliłem ta przyczynę. Będę czujny. A dalej idąc na tych nietypowych kołach pobujam się pewnie sezon i dalej mam dylemat. Bo pewnie poskładam jakieś kółka w polerce i z dynamem ale nie wiem czy iść w 700 czy może 650 bo w 700 wejdzie mi tam max 38mm a w 650 może i 40. Tyle że w 700 jest piękny wybór opon i w 35mm jest naprawdę co brać. Ah i gdyby ktoś wpadł na obejmę podsiodłową w polerce o średnicy 30mm (nie 31.8) w logicznej cenie to proszę o cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 1 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 yarr, chłopaku drogi, a co to za problem wypoliren tą co masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Nie chodzi o poliren Ale o to że ta co ja mam to 31,8 przerobione dremelkiem i mam wrażenie że nie trzyma tak jak bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 1 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 aaa. Tu pies pogrzebany Pytanie czy to 30mm równe czy 29,8 (bo takiego ładnego Thomson robi np) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 29.8 jak w morde strzelił. Jak Thomek robi to już sie boje ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Mój pierwszy weekend bez prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Byłbym wdzięczny za krytyczne spojrzenie na poniższego Tannenwalda Luchsa. Pot ekstazy zalał mi oczy i nie potrafię spojrzeć na niego trzeźwo. (Do użytku z przednią przerzutką, dla 174 wzrostu): Rohrsatz: Columbus Zona (3-fach konifiziert)Steuerrohr: tapered 1 1/8" auf 1,5" (S.H.I.S ZS44/28.6 | EC49/40)Durchmesser Sattelstütze: 27,2 mmDurchmesser Sattelrohr: 28,6 mmUmwerferbefestigung: High Direct MountBremssattelaufnahme: PM PostmountTretlagerstandard: Pressfit 30Ausfallenden: 12 x 142 mm Steckachse X-12 Edytowane 2 Czerwca 2014 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) 615mm dla 174cm wzrostu? gruboooooSterówka ładna, bardzo ładna...Nacięcie na podsiodłowej od przodu - brawo.Waga.. perfectoI pod 142mm. Futura pełną gębą.A tak po za tem: co to za ile? Edytowane 2 Czerwca 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Łał! Tak jak samarama i mnie zaślepiła tak sklejony rower już mniej...ale jeszcze nie wiem dlaczego? Jak dla mnie za ostry kąt sterowej, ale to takie tam czepianctwo! Qrna, ale "malowanie" przecudne - kleję się do widocznych spawów okrutnie a tutaj grafika też ciekawa, rozmiarówka bogata...i zasinglować go można Cholera trzeba się krzyżackiego było pilniej uczyć bo tłumacz bardziej jak tuman dla mnie działa Ciekawe, ciekawe, choć cena jak za Merca a z tego co kojarzę(źle?) to Zona jakimś topowym wypustem od Kolumba nie jest? A, gdyby mykmyk'a się zamarzyło to będzie ograniczony wybór. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ramka ładna, ale jeżeli za tyle co stoi na r2, to ja podziękuję. Wolałbym SingleBe Taki Chameleon/RWS lub insze to za połowę tego Luchsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 A tak po za tem: co to za ile? OMG http://r2-bike.com/TANNENWALD-Frame-29-MTB-Luchs-Stahl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 6 tysiąców patyków złociszy?osz w d.. jeża (znowu biedny jeż..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Było mi od razu zaznaczyć, że nie o cenie chciał dyskutować, bo "ziarnko do ziarnka"... Dlatego na ten parametr spuśćmy zasłonę. Rzeczywiście trzeba się będzie dobrze wymierzyć pod te 615mm. Z myk-mykami pod 27.2 nie jest źle, zważywszy iż można założyć tylko jeden. Single be jeszcze nie potrafią rurek łączyć Jakieś inne przeciw? Edytowane 2 Czerwca 2014 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi