kazik80 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Tak zostal mi tydzien :] ale czekam na czesci, maja dojsc do swiat i bede montowal rower do konca, macie moze 9 biegowego triggera x7 ,x9 do sprzedania ? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Na co tydzień?Może jakaś jesienna ustawka Kazik? Weźmiemy Loraka i coś można by pokręcić po TPK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Co to TPK ? Umowny czas realizacji uplywa w przyszlym tygodniu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Trójmiejski Park Krajobrazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Tak zostal mi tydzien :] ale czekam na czesci, maja dojsc do swiat i bede montowal rower do konca, macie moze 9 biegowego triggera x7 ,x9 do sprzedania ? :] Takich zabawek nie mam, ale mam 8-biegowego X-4 którego obecnie nie używam a mogę użyczyć... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Za X4 dzieki, TPK za daleko od Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 TPK za daleko od Szczecina Aaa pomyliłem osoby, taki wysyp tych Romów tzn Rometów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) Można z tym TPK się zgrać skwarek2 kazik80 - mam w jednym rowerze kombinację manetki sram na 9 biegów, do tego kaseta 9 i przerzutka shimano zee Co prawda zestaw ten w fullu śmiga bo zależało mi na sztywnym wózku, a zee ma blokadę wózka, ale polecam pod rozmyślania takie combo. Niby dziwne, ale działo to ze sobą dobrze (zee jest na 10 biegów). Edytowane 26 Października 2013 przez Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 pozdrowieni się pojawiło na allegrze KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pany Sztyca 27,2 zacisk 28,6 nie wlazi mi na rure podsiodlowa, powinien wlezc ciezko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2013 a tam na pewno było 28.6?Ja w ręku tego nie miałem ale pamiętam, że najszybciej właściwy Romanowi zacisk to...thomson (Karol z 3miasta do swojego Romana kupował).Pomierz suwmiarką raz jeszcze, jak różnicę są w dziesiątkach milimetra to rozginaj i naciągaj śmiało (nie takie rzeczy się naciągało na za duże/małe średnice ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ja bym stawiał na 29.8mm lub 30.0mm POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 No nic, nie zlozony, bez pierwszej jazdy, jutro poszukam zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Słuchajcie szybkie pytanie. Mam Jamisa Drgona Sport 19" i chcę zmienić w nim mostek na krótszy. Teraz jest tam władowany Ritchey 4-bolt OS, 6° rise x 110mm, przełożyłem ostatnio go na plus i jest lepiej, kiere też na max ustawiłem w górę. Ale nadal mam problem tzn po dłuższej jeździe zaczyna mnie boleć kark. I myślę sobie, że skrócenie mostka pomoże, a i rower będzie trochę bardziej sterowny. I teraz co wybrać? 90 czy 80mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Przy skróceniu mostka teoretycznie powinno być wyżej 19" - masz coś koło 185-190cm? Na pewno krótszy mostek odmuli to Twój rower jeśli chodzi o zwrotność. Obstawiam 80mm Możesz też sprawdzić metodą na sznurek czy nie masz za daleko wysuniętego siodła do tyłu, zawsze można je przesunąć w przód. Najpierw jednak sprawdź czy jest prawidłowo. Tyczy się to kwestii wysokości i odsunięcia przód-tył. Natomiast co do karku to po prostu optuję za nabijaniem kilometrów, kark się przyzwyczai. Edytowane 29 Października 2013 przez Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Tak 19", ale mam 182 cm...kohones leciutko polerują ramę Najlepsza była by rama 18"...ale nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) To jesteś ciut wyższy ode mnie, w ramie 19" Krossa miałem mostek 80mm i kierę 710mm. Dragon 17" w wersji SPORT jest dostępny. Edytowane 29 Października 2013 przez Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Ale nadal mam problem tzn po dłuższej jeździe zaczyna mnie boleć kark. I myślę sobie, że skrócenie mostka pomoże, a i rower będzie trochę bardziej sterowny. I teraz co wybrać? 90 czy 80mm? Jeśli jeździsz w kasku z daszkiem - odepnij daszek - będziesz mniej musiał głowę podnosić żeby drogę widzieć U mnie zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2013 (edytowane) Skwarku - zważywszy, że bliższe Ci doły niż górki nie musisz wisieć nad kierą. A kark wcale nie musi boleć (w końcu dla frajdy jeździmy).Co do wysokości kierownicy - zmierz wysokość rączek od ziemi i siodła. Znam takich (tu u nas na FR) co mają oba na tej samej wysokości ( choć to już jakiś trekking ). Różnica 2-3cm (kiera niżej) , przy właściwej odległości od siodła powinna pozwolić na wygodną i komfortową jazdę i po 100km. Ale będziesz musiał się sporo nachylać na stromych podjazdach...Z mostkiem zrobiłbym tak - pogadaj z kumplami na dzielni i niech Ci pożyczą na weekend 80 i 90mm. Zmień, przejedź się, oceń. Szczególnie zwróć uwagę na wchodzenie w zakręty i podrzucanie roweru bo tu najszybciej (lub najdotkliwiej) odczujesz zmiany. ps: z tym daszkiem to święta racja, ja to na szosie "odkryłem" gdzie z natury baran niżej wisi Edytowane 30 Października 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 W Szczecinie to chyba nie znajde zacisku 30.0...Anarchy moze znasz jakis sklep gdzie to moglo by lezec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2013 czyli to było 30mm? uuuunawet na allegro nic nie widzę, ja Ci radzę - szukaj w Pl na necie zacisków thomsona - oni robią na 30mm na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 (edytowane) Zaciski w necie sa, np taki : http://ride-zone.pl/product-pol-4148-Zacisk-sztycy-Hope-QR-30-0mm.html Tomson tez ok, cena z dupy... Edytowane 30 Października 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2013 (edytowane) Thomson chyba był tańszy, koło 80zł?Ale zawsze możesz zastosować tani zacisk większy i dać podkładkę od tokarza (weźmie 10zł za tulejkę?)Nie jest to piękne ale działa Edytowane 30 Października 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Ja chce jezdizc na rowerze a nie tam szukac zacisku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Jeździj bez siodła Ja to przerabiałem, przez 2 tygodnie Hardo jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi