tomalczak Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Nieszczęsny unibike 269 zmieniłem amortyzator na carbon (z amortyzatorem był w galerii pokaż 29era). Zdjęcie po 2 dniach śmigania na ścieżkach singletrek pod smrkiem. Wyraz twarzy pokazuje chyba jaki fun był . Rowerek spisał się na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Zaje...isty!!!Masz Pan plusa!(a to, że moja koncepcja się sprawdziła dodaje mi tylko 1cm do i tak przykrótkiego wzrostu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Aaaaaaaaaaa!!!!! dajcie mi kola [tego mi brakuje zeby romka poskladac] i tez tak chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Kazik - idzie dłuuuga jesień, jeszcze zdążysz się ubłocić w Bukowj - zaręczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomalczak Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Zaje...isty!!! Masz Pan plusa! (a to, że moja koncepcja się sprawdziła dodaje mi tylko 1cm do i tak przykrótkiego wzrostu ) Muszę się odwdzięczyć i podziękować za wskazanie "jedynej słusznej" drogi. Na niskim sztywniaku kąty i wysokość suportu stały się znośniejsze, a jazda to już czysta poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Tak tak ale nie na sztywnej stali, tylko na tym zmulonym fulu ;] Edytowane 25 Września 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2013 a co Cię tak trzyma? Koła? Czego brakuje (nie licząc spaceru do kołodzieja)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Sos, kapusta, mamona, dziegi :] tego mi brakuje ;] Edytowane 25 Września 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2013 ..no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Rama, stery sa, widel leci, reszta gratow poki co z starego roweru, wiec tylko kol mi brakuje i sztycy ;] reszta to drobnica, jak dojdzie widel wrzuce jakies foty bo podobno jest sympatyczny ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panda Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Nieszczęsny unibike 269 zmieniłem amortyzator na carbon (z amortyzatorem był w galerii pokaż 29era). Zdjęcie po 2 dniach śmigania na ścieżkach singletrek pod smrkiem. Wyraz twarzy pokazuje chyba jaki fun był . Rowerek spisał się na 100%. Tomalczak czy na singltreku taka paciucha teraz jest? Chciałem jechać ale jak znowu mam tydzień moknąć/suszyć/moknąć/suszyć to zwątpienie się wkrada. Rok temu o tej porze też tak było mokro... Edytowane 25 Września 2013 przez Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Oj, to chyba trzeba swojego też pokazać. I mimo, że ciągle work in progress, to przynajmniej toczyć się może, bo koła są (choć budżetowe). Cóż to jest wideł sympatyczny? A swoją drogą, czy komuś nie zalega redukcja obejmy 34.9->28.6 ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomalczak Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Tomalczak czy na singltreku taka paciucha teraz jest? Chciałem jechać ale jak znowu mam tydzień moknąć/suszyć/moknąć/suszyć to zwątpienie się wkrada. Rok temu o tej porze też tak było mokro... No niestety jest mega mokro szczególnie dużo wody na niebieskim i czerwonym po stronie singletrek centrum. Czarne i czerwone od strony hubertki i beczki ciut lepiej ale i tak będziesz cały mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Oj, to chyba trzeba swojego też pokazać. I mimo, że ciągle work in progress, to przynajmniej toczyć się może, bo koła są (choć budżetowe). Cóż to jest wideł sympatyczny? A swoją drogą, czy komuś nie zalega redukcja obejmy 34.9->28.6 ..? Surly krampus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 To mój wideł tak cool nie jest, do tego wszyscy piszą że kowadło Ale coż, pojeździmy, zobaczymy. Póki co, po zmianie ramy z typowego crossa (plus 63mm skoku) na 29er (plus sztywne kowadło) czuję odrobinę większe obciążenie nadgarstków, ale też przyjemniej pod tyłkiem, bo i szersza opona weszła, o całe pół cala. Choć i pozycja jest deczko inna, to też ma wpływ. Czas nadszedł też, żeby podzielić się zdjęciem tego, co się urodziło. Imigrant zza La Manche'u (dla jednych) / English Channelu (dla innych) - Inbred 29er. Uploaded with ImageShack.us Wybaczcie obciachowe dodatki z Lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Jest git, fajnie ze rama w kolorze a reszta w czerni :] Edytowane 29 Września 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertsmu Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Hej! Poradźcie Panowie, gdzie znaleźć haki od ramy rometa 29er? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Nie wiem gdzie dostac Romkowe, ale jesli ktos zamiesci zdjecia oryginalnych hakow(najlepiej z dwoch stron) to pewnie znajdziesz takowe ale pod inna nazwa... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb2k6 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 gdzie znaleźć haki od ramy rometa 29er Swego czasu sam też miałem ten problem. Producent ramy wypiął się na mnie ale na szczęście pasują haki od Kony a konkretnie tehttp://www.chainreactioncycles.com/no/en/kona-rear-derailleur-sliding-bb/rp-prod71904 Śrub nie ma w zestawie jakby co Do tego jeszcze będziesz potrzebował podkładki tego typu (do dostania w sklepach/marketach ze śrubami). Te moje ze zdjęcia trzymają "tak sobie" i po pewnym czasie musiałem jeszcze zapodać dodatkową blokadę śrubą aby koło nie przesuwało mi się w stronę suportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 jak ostatnio kupiłem http://www.bike4u.pl/ramy_romet/art1611.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) http://www.flickr.com/photos/bluelug/ duzo dobre. http://www.flickr.com/search/?q=surly+krampus Edytowane 20 Października 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Kaziku takie linki to tutaj (a i znajdziesz tam dużo ciekawych rzeczy): http://www.forumrowerowe.org/topic/130279-rowery-nietypowe-t%C5%82u%C5%9Bciochy-r%C3%B3%C5%BCnoko%C5%82owce-29-monstercross-jedynaki-bezprzerzutkowce-itp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Uhm, nie pomyslalem moj umysl o tej porze nie funkcjonuje za dobrze, a co tutaj mozna wrzucac ? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2013 wszystko, tak jak dawno temu na samym początku rzecz w tym, że wszystko ewoluuje i takie tam wszelakie stalówki (niekoniecznie 100% 29erowce) lądują tam...nie wspomnę o solidnej bazie jaką są stali forumowicze Zatem, zapraszamy do "bezkręgowców,singlii, krzyżokołowców, różnokołowców itd itd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Dobra to za 2 tygodnie cos wrzuce, tak jak na poczatku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi