wszoltysik Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) Kupiłem tego rometa, a co tam, tylko nie mówcie mojej żonie może nie pozna nowej ramy tylko muszę ją przemalować w barwy B6stki Edytowane 4 Września 2013 przez wszoltysik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peseriusz Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 dobra cena : http://www.sportsales.pl/rowery/mtb/2433-kona-unit Coś więcej na temat tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Coś więcej na temat tego modelu http://lmgtfy.com/?q=kona+unit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peseriusz Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 http://lmgtfy.com/?q=kona+unit Właśnie o Unicie jest bardzo mało informacji Ktoś ma, jeździ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Właśnie o Unicie jest bardzo mało informacji Ktoś ma, jeździ Kolego nie ośmieszaj się, dobrze? http://mbaction.com/Main/News/Bike-Test-The-Kona-Unit-Singlespeed-4871.aspx http://www.mtbr.com/cat/bikes/singlespeed/kona/unit/prd_363878_1533crx.aspx http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain-bikes/product/review-kona-big-unit-09-32971 http://www.bikeman.com/bicycle-product-reviews/new-product-introductions/2631-kona-unit-single-speed-29er-frame http://www.muddymoles.org.uk/bikes/review-kona-big-unit-29er-the-build-1st-ride http://singletrackworld.com/forum/topic/kona-unit-29er http://forums.mtbr.com/singlespeed/2013-kona-unit-805533.html + kilka innych wątków na MTBR to jest według Ciebie mało??? Z jeżdżących na tym forum znam tylko jedną: http://www.forumrowerowe.org/topic/121750-650b-pokaż-swojego-650b-i-napisz-o-nim-dwa-zdania/?p=1271608 , a w skrócie można o Unicie napisać że to: sztywny, ciężki, niezawodny, SS 29er o fajnej geometrii. Edytowane 5 Września 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Serwus Unita (w wersji 79) ma kolega. Model wcześniejszy. Regulowane haki itp. Waga średnia ale geo fajne. Jak dla mnie ta rama to kowadło i moje miękkie i wypieszczone pośladki raczej mówią "nie" -ale ja lubię jak rama "pracuje" a np Arek (właściciel tejże Kony) chwali ją za przyspieszanie.Zresztą -co do komfortu - rama w sam raz pod ten ich widelec do wybijania plomb po wsiach ps: Adamos - Ty jak zawsze wszystko masz w tej swojej makówce poukładane, gracias. Edytowane 5 Września 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik80 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Z tego co wiem to rama kony unit to romet 29 er wiec wrazenia z jazdy beda podobne, anarchy cos wspominal ze znajomy ma unita. Edytowane 5 Września 2013 przez kazik80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Anarchy?! Wszelki duch Pana Boga chwali! Już myślałem, że zostałeś, tam gdzie byłeś na stałe - i wcale bym się nie zdziwił @peseriusz - no widzisz, tak w skrócie już wiesz prawie wszystko Edytowane 5 Września 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Adamos - HOLA! chciało by się rzec wrócilim w poniedziałek przepołudniem, jak na razie próbuję zmontować coś na kształt foto-relacji.. no ale to w innym dziale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Kupiłem tego rometa A juz miałem Ci napisać że amelinium w wersji B6 to kiła i tylko CroMo się liczy. Przełóż bebechy z Krossa tak na próbę i od razu załozysz temat sprzedam ramę Alu Kross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Złego słowa na amelinium nie powiem, ale ta stal chodziła za mną od dawna przecież sam wiesz, więc jak tylko nadarzyła się okazja z powrotem kupiłem romka i będzie przekładka, jeszcze tylko malowanie w wybranym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Złego słowa na amelinium nie powiem Ale porównania wielkiego nie masz nie? Zobaczysz, że mam rację. Hehe Ustka Nam się stalowa robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2013 17 jaskółek wiosny nie czyni Stalowa to jest WolaAlbo Paprykarzowo... proszę mnie tu sobie nie dorabiać tytułów honorowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam, Dołączę niedługo do klubu stalowych sztywniaków (choć na jednobiegowość się raczej nie zdecyduję, przynajmniej nie na początku;). Udało mi się zakupić ramkę On-One Inbred 29 ze stalowym widłem. Problem tylko jest taki, że rzeczony sprzęt jest za kanałem (czyli w swej macierzy - Anglii). Wysyłka od sprzedawcy oczywiście UK only, choć mam na szczęście pośrednika, który mi to potem do Polski wyśle. Ale żeby uniknąć podwójnej opłaty szukam jeszcze kogoś, kto mieszka blisko i mógłby odebrać, a potem nadać ramę. Przeglądając ten wątek rzuciło mi się w oczy, że któryś z forumiarzy (a może było ich więcej? nie pomnę) bywa/mieszka w UK. Jest więc może ktoś blisko Worthing (na wybrzeżu, niedaleko Brighton)? Szkoda tak 20GBP na dodatkową przesyłkę oddawać, jakiś ciekawy grat do tego sztywniaka by się udało za tyle dostać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2013 będę świnią i zdradzę Ci, że to Kazafaza bywa tam, a czasem i tu w Pl W dodatku ma gołębie serce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 ...oj Anarchy, ty prosiaczku Bywam w jUKeju nawet częściej niż w Ojczyźnie, niestety siedzę z dala od wybrzeża(Birmingham) a koszta wysyłki ramy byłyby takie same gdyż używam polskich kurierów i właśnie ok. £20 za samą ramkę sobie życzą... Popytaj wśród znajomych może ktoś będzie cisnąć autem na polandię niebawem a wtedy masz szansę się dogadać, a jeśli jesteś z cierpliwego miotu to w Grudniu będę słać wieelki karton i jedna ramka extra różnicy mi nie zrobi (; POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Anarchy, kazafaza dzięki za szybki odzew Gdyby to był mój piąty 29er, to może cierpliwości do grudnia by starczyło, a tak... kazafaza, mógłbyś mi polecić któregoś z polskich kurierów? Jeśli nie znajdę kogoś na miejscu, to każę wysłać do znajomego. Chciałbym go odciążyć z załatwiania wszystkiego i po prostu podesłać mu kuriera pod drzwi po odbiór kartonu. Próbowałem się orientować wcześniej, jak to załatwić, ale miałem problem z formularzami na stronach DHL itp., ciągle odsyłały mnie do działu obsługi. Czy ta usługa nazywa się przesyłka importowa? Bo może nie tego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) mógłbyś mi polecić któregoś z polskich kurierów? Jeśli nie znajdę kogoś na miejscu, to każę wysłać do znajomego. Chciałbym go odciążyć z załatwiania wszystkiego i po prostu podesłać mu kuriera pod drzwi po odbiór kartonu. Próbowałem się orientować wcześniej, jak to załatwić, ale miałem problem z formularzami na stronach DHL itp., ciągle odsyłały mnie do działu obsługi. Czy ta usługa nazywa się przesyłka importowa? Bo może nie tego szukam Skorzystaj z przesyłarka.pl - ostatnio ściągałem przez nich rower ze Szkocji. Megabłyskawicznie i bezproblemowo, przesyłki ubezpieczone chyba do 5 000PLN. Jak nie będziesz wiedział jak sobie poradzić, to skontaktuj się z nimi przez Skype'a - na pewno podpowiedzą i pomogą Edytowane 9 Września 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Ooo... adamos, dzieki! Tego szukałem, wygodne i proste! No, to teraz tylko znaleźć jakiegoś miejscowego Albo namówić sprzedawcę, żeby przyjął Świadków... eee... kuriera. Edytowane 9 Września 2013 przez JanekTheFizyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Hellość, Ja używam L.A.Transport, mam wrażenie że IvanMTB też z ich usług korzystał. Jest możliwość ubezpieczenia przesyłki, a wysyłają oni paczki do Gorzowa Wlkp., stamtąd UPSem czy jakimś DHLem dalej do pacjenta... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 No to u sprzedającego odebrane, teraz droga do Polszczy i... czemu jeszcze jej tu nie ma Jedno co mnie przy tej całej operacji kupno-sprzedażowej przeraziło (dotychczas), to przeliczniki PLN->GBP w pejpalu... brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Rama dziś odebrana z lakierni, jeszcze tylko nowe haki i będzie gotowa do przekładki reszty gratów z krossa. Oczywiście kolor na zdjęciu lekko przekłamany, w rzeczywistości jest oliwkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Oj smakowicie się zapowiada!I ten niebanalny kolor.... No czekamy na resztę (tylko jak w tym dowcipie "nie z...epsuj tego Maleńka" hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Hehe no niestety dalej to już zwykła przekładka z krossa B6, wkleje zdjęcia całości z bardziej prawdziwym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Czy można gdzieś dostać samą ramę od roweru KONA UNIT 29 rozmiar 22" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi