kazafaza Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Z tego co się orientuję po przygodach @kovaldesign'a to na paczkę z Peru wypada czekać minimum pół roku przy obecnych wiatrach. Sama rama - solidnie wykonana, mają laataa doświadczenia w lutowaniu bmx'ów, bikepolo i innych sprzętów dla cyklistów nieszanujących szpeju. Pomimo pancernej budowy nadal jest to relatywnie lekki sprzęt, nie pamiętam do drugiego miejsca po przecinku ale moja surowa rama w eLce ciąży 2,6kg. Właśnie go zabudowałem jako monsterbarana, jak znajdę sznurek to się nim przejadę w przyszłym tygodniu: p.s.: w sumie fajowo wygląda ten srebrny Krampuśniak. @KryMar1983: jak chcesz zielonego Mk1 w Lardżu to kup srebrną XL i się dogadamy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 @kazafazacholercia dla mnie bardziej eMeczka i jakoś bardziej pacze na czarną o ile to czarne...chyba że to inny wypust 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Z 29+ to popatrz jeszcze bombtrack beyond. Można tez niektóre ramy do fatów pożenić z 29+. Stooge ma chyba coś z 29+. Ewentualnie kupić cokolwiek z geometria 29 i z udać się do jakiegoś magika żeby przerobił ci tylni trojkat (uważaj na wysokość suportu) Ale koniecznie z podwawelska. Edytowane 20 Lutego 2022 przez Grizzli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-bombtrack-beyond-adv-cromo-rama-s-29-x-3-0-sram-gx-enduro-CID767-IDNRS7f.html#b7a0f2fa44 Drogo, ale 29+ i to z przepychem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Dziękuję serdecznie za odzew i sugestie i w ogóle👍👊, muszę się kimnąć z tematem...i będę szukać ale jak coś ktoś to wrzucać 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) jakbyś kupił ramę Krampusa M i była za duża to mam S na wymianę - a jak wiadomo czerwone najszybsze Edytowane 20 Lutego 2022 przez RafalxM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Dwa czerwone Krampusy w okolicy stolicy - eSka i eLka, dwa zielone na flance zachodniej w Lardżu i iXLardżu. Brakuje tej eMki do kolekcji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Jest czarna eMka ale 910ojro😥 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 20 godzin temu, KryMar1983 napisał: Szukam szukam... na razie srebro za 765elżbiet https://www.bicycledoctor.co.uk/framesets/surly-frames/surly-krampus-29er-hardtail-mountain-bike-frame-in-silver__4082 Wiesz, że jak zaordynujesz wysyłkę ze sklepu w UK do PL, to cenę odchudzą o lokalny VAT, a rodzime służby celne dorzucą 30% myta od oficjalnej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 @artoor a to cwaniaczki😒 Jest czarna eMka ale 910ojro😥 w Finlandii, z tamtych rejonów znajomy znajomego kursuje do PL... Zaczynam załamywać łapy i wątpić czy cztery kafle to sens... Może tjuning aktualnego Staszka że ktoś trójkąta ogarnie ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Ano właśnie, jest drogo i nie zapowiada się żeby było taniej... Sam się zastanawiałem nad czymś w miejsce inbreda, bo trochę już na nim jeżdżę, a i geometria stała się lekko retro, ale ceny skutecznie zniechęcają, 4k to ja ostatnio za kompletny rower płaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Pod wpływem chwili %%😁 zacząłem myśleć o Surly ale nadal myślę, aby wyjść jakoś musiałbym sprzedać hmm koła i ogarnąć nowe plus Rebe na sell a tyle co ma wsadzony Charger... Uffffff ...... stary a nie ogarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 A orientuje się ktoś jak wygląda wysyłka ramiaka z UK? Używanego, od prywatnej osoby, nie nówki ze sklepu. Bo to jest chyba ciągle najlepsze źródło stali z drugiej ręki, pytanie czy jakiś kurier typu przesyłarka ogarnia takie rzeczy i czy paczucha nie utknie na trzy miesiące w urzędzie celnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Ja w tym sposób będę chciał kiere od Stooga przemycić właśnie przez osobę prywatna. Ramy chyba bym nie zaryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Miałem Ziomka co mi Stantona przemycił ale to jak jeszcze Elżbieta to był swój chłop a teraz to uj wie... W każdym bądź razie podpytuje znajomych od detailingu co hmm woski ciągniemy z jUKej o takie akcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 22 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Kluczem jest poprawne wypełnienie karty odprawy celnej. Trzeba zaznaczyć "zwrot bez ubiegania się o zwrot cła" lub "inne: wysyłka w celu pomiaru towaru". Wysłałem w ubiegłym tygodniu dwie paczki, żadnych problemów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 22 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Czekam na informacje od osoby która może przewieźć mi to z UK. Liczę piniondze i może się skończyć na innym temacie od Stantona bo za dużo zmian będę musiał poczynić...ale to luźne przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 krampidło dostępne po naszej stronie sadzawki, ino w S-ce https://www.justpedal.nl/en/mountainbike-frame/542645-surly-krampus-frameset-demonic-sparkle-party.html#/82-frame_size-small Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Do ram 29+ jaka powinna być linia łańcucha korby żeby to poprawnie działało dla 11s i łańcuch nie miał kolizji z opona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Boost był właśnie do tego wymyślony, więc obstawiałbym boostowe 52mm. Ale z doświadczenia Ci nie powiem, to brzmi jak problem kogoś z mufą suportową węższą niż 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 (edytowane) eee, Krampus ma 73mm i na 11s 11-46t przy przedniej 32T działa poprawnie - nigdy nie małem żadnych kolizji, jest lekki luz, ale koło jest max do przodu w hakach korba FC-M780 i jedna podkładka od strony łańcucha Edytowane 23 Lutego 2022 przez RafalxM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 @RafalxM pewnie dlatego, że masz zębatkę zamontowaną po zewnętrznej stronie korby 2-rzędowej, czyli masz linię łańcucha właśnie coś w okolicy tych 52mm. Z tymi 100mm to takie nawiązanie do mojej ramy fatbajkowej, gdzie przy oponie 3" między gumą a łańcuchem mogę jeszcze autokar zaparkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 U mnie jest korba XT 3 rz i jej środek to ok 50 mm wtedy nie ma kolizji idzie blisko gumy 3 cal, we błocie ciężkim za blisko. Nie ma opcji natomiast na korbie jak u Rafała skorzystać z młynka i przedniej przerzutki... Mam nieodparte wrażenie że mimo tyłu boost łańcuch nie celuje między 6 a 7 bieg z 12, tylko gdzieś w dół, to u Rafała będzie jeszcze dodać 2 mm na kasecie w dół ... Dlatego przy 51 zębach z tyłu, krótkim łańcuchu i zębach stalowych korby jak śrubokręt jazda na młynku morduje samopoczucie,czujesz w ramie stukot napędu na zębach. sramoskie zęby korby wyglądają jak lód włoski z automatu i wtedy łańcuch nie wibruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Jak na 3" to tam miejsca nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 w ramie to jest upakowane dość , ale można koło na hakach w tył cofnąć... nie lubię jednak bo piasta jest na imbus a to jest samo zło i nie można mocno dokręcać, debile z tymi imbusami... ostra od Surly była na nakrętki ale skończyli produkcję i jak już kupowałem swoją to też jest na imbusy. To właśnie dlatego miałem śliwkę w Bydgoszczy, po prostu dokręcasz do momentu aż moment niszczy klucz i śrubę, a koło i tak może drgnąć w haku, dlatego w Surly automatycznie koło zostawiam z przodu jak Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi