Alsew Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 🤠 Dzięki 🥳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Radziecka podróba surly corner bara Klamki zamontowate po rusku ofcourse. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) Brakuje klamkomanetki 9s, póki co pacjent oddycha, wyszeptał- część tato, miło się na serduszko robi. 😏 Pozdrow'er Edytowane 3 Lutego 2022 przez Sobek82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 W kwestii zdjęcia Peaka - potraktowałem je jako zwizualizowane zdanie komentarza. Sobek82, jak nadmienił ITR, przez lata zdarł zęby na stalowych rurkach, dlatego widźmy "oburzające" foto w perspektywie jego niepoliczonych, prawilnych komentarzy. Za to mi zgrzytnęły wpisy adwersarza - naładowane abominacją jak połajanka strażnika koszerności z Mea She'arim. Się tutaj przyjęło, że siejemy pokój, nie burzę. Amen. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Sypię głowę popiołem i diamentem: odcisnałem słoniem porcelanę swoim językiem uznania nad Gary Fiszerem, używając rogatywy ambiwalę w dumę jego posiadacza używając pluszowego dla mnie lecz logicznie nie dla wszystkich epitetu ob -leśny dziad , mea mobbing kulpa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Ja także przepraszam za "alu badziew" w stosunku do monster Peaka vel Sobek82 🤝 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Jak tu się słodko zrobiło 😜. A ten dialekt co niektórych ... Czasem muszę kilka razy przeczytać żeby odszyfrować 🙂. Edytowane 4 Lutego 2022 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Jak to kiedyś po pół nocy Peak mi powiedział- rower ma łączyć, nie dzielić. Stal, rejn old ssie, ty tam czy kolum bus jest. Romet to tylko pretekst do dyskusji. Btw. Do gienka wleci wideł Salsa, salsa cromoto grande disc 29" Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbotcenko Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 22 godziny temu, Sobek82 napisał: Radziecka podróba surly corner bara Mógłbyś zapodać jakieś namiary gdzie takową podróbę dostać? Bo chętnie bym przygarnął, ale płacić 150$ za Surly kierownicę średnio mi się uchmiecha 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Ruskie, przeszmuglowane na Ukrainę, ziom mi podesłał, jestem w kontakcie, będę coś wiedział napiszę na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 16 godzin temu, Qbotcenko napisał: Mógłbyś zapodać jakieś namiary gdzie takową podróbę dostać? Bo chętnie bym przygarnął, ale płacić 150$ za Surly kierownicę średnio mi się uchmiecha 😜 jesienią roku ubiegłego znalazłem takie repliki z UA/RU https://besplatka.ua/ru/obyavlenie/velo-rul-velorul-surly-corner-bar-replika-0fab88 Lewe 'kornery' kują jeszcze na Filipinach i w Indonezji, ale zakładam, że nie masz tam rodziny lub kolegów https://shopee.ph/Corner-Bar-Geometry-OverSize-31.8mm-i.427725829.9486105564 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Sam jestem ciekaw, jak się prowadzi rower z rączkami, jak od taczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 coś czuję że Sobek podchwyci ten temat i za dwa tygodnie zobaczymy WigryTaczkę, czyli hybrydę żwirowozu ze składakiem... kto raz pchał półpełną taczkę na pewno pozazdrości, Potem tylko Inżynierowie z Tesli pomysł ukradną , i Wigrytaczki na baterie będą otaczać podboje Marsa. Mam jednak nadzieję że do tego czasu na podszczeciński wzór wyspawają na wschodzie w tytanie serię 30 tysięcy sztuk, która w czasach kryzysu paliwowego przyda się na budowę już 7 i 8 pasa autostrady A2 dla rowerów poziomych,.. a nadwyżka przyda się przy arealnieniu agroportu dla baranów i owiec na teranie całego Zachodniego Mazowsza... Viagrotaczka, nazwa całkiem seksi, zaklepuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Ja powiem, że prowadzi się inaczej. Mimo wszystko, całkiem fajnie polubiliśmy się z kornerbarem, aż za bardzo... Tylko ja mam tego z imporu... zza oceanu. Nie wiem czy to się liczy Edytowane 5 Lutego 2022 przez vincek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 @itrtaczka to nie, ale leży taka jedna damka w hi ten na stercie złomu za firmą i przeszyła mnie myśl aby zrobić z niej grawela prawilnego rzecz jasna. 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 16 godzin temu, itr napisał: coś czuję że Sobek podchwyci ten temat i za dwa tygodnie zobaczymy WigryTaczkę, czyli hybrydę żwirowozu ze składakiem... kto raz pchał półpełną taczkę na pewno pozazdrości, Potem tylko Inżynierowie z Tesli pomysł ukradną , i Wigrytaczki na baterie będą otaczać podboje Marsa. Mam jednak nadzieję że do tego czasu na podszczeciński wzór wyspawają na wschodzie w tytanie serię 30 tysięcy sztuk, która w czasach kryzysu paliwowego przyda się na budowę już 7 i 8 pasa autostrady A2 dla rowerów poziomych,.. a nadwyżka przyda się przy arealnieniu agroportu dla baranów i owiec na teranie całego Zachodniego Mazowsza... Viagrotaczka, nazwa całkiem seksi, zaklepuję Jak coś mam bazę tylko kiper na bagażnik trzeba wrzucić 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 zacne to zdjęcie, wysublimowane!!!! ad surly bara bara bar: W tej kierownicy od której temat taczki się zaczął to chwyt jest tak dość nisko ,o ręko goryla czemuś nie moja, a że nogi mam łosia nie łososia i zad pieści chmury, to dla mnie ergonomicznie nie do ogarnięcia w ramie z niską główką jednak pół populacji ma lepiej niżej i wtedy taki chwyt na wyciągnięcie ręki może być bardzo przyjemny. co ciekawe moje doświadczenia z prekursoroo grawelingu wskazują że wąski Bulhorn 38 , na ramie krótkiej dużo dużo lepiej sprawdza się niż baran, chwyt przy mostku podnosi pozycję, spuszczony chwyt do przodu daje szanse na wiatr i w terenie, a operowanie hamulcami to bajka. W geometrii antycznej jazda czymś takim po korzeniach miedzy drzewami była bardzo dobra. Nie wiem jak wypadło by to w dzisiaj proponowanych ramach, które mają długą górną rurę. Moje wspomnienia to 55 cm mostek ok 5cm na 185 cm i jednak dość długie ręce. Do tego widelec miał wyprzedzenia staromodne czyli oś koła nie była przy kolanach tylko na splunięcie w przód. tak mi się sentyment za lasem na struclu włączył.... echh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Dawno mnie nie było. Albo inaczej dawno nie miałem wolnej chwili żeby odpisać. @Sobek82Odniosę się do rosyjskiej wersji cornerbara. Znalazłem dokładnie to co sobek pokazywał kiera była po około 64 dolce wysyłka z Rosji oczywiście. Nie władam za dobrze cyrilicą ale na profilu instagramowym gościa są podane wszystkie wymiary https://www.instagram.com/p/CW7c0LIMmXB/ Gość na swoim profilu ma więcej ciekawego szpeju do rowerów. Myślę, że sobek znalazłby inspirację dla siebie i mógłby coś ciekawego sklecić. Nie znalazłem żadnej strony przez, którą można zamówić kierownicę. Jedynie jest kontakt przez insta. To tak jakby ktoś chciał zamówić. @trendyfendi Ja tam lubię spam od sobka. Ma bardzo ciekawe i nietuzinkowe pomysły. Choć sam czasami jestem na niego wkurzony bo wrzuca zdjęcia bez opisu i czasami nie wiem co on tam kombinuje. @itrW sumie posiadam korbę Sram NX w standardzie Dub i u siebie nie zauważyłem żadnego problemu. Korbę mam od lipca zeszłego roku i jakiś czas temu rozbierałem ją żeby piach wyskrobać. I planowałem kupić kolejną do hultaja ale @kazafaza miał akurat bardzo fajną korbę pod gpx na sprzedaż. A propo stali to udało mi się wprowadzić kilka ulepszeń do hultaja. W końcu znalazłem odpowiedni mostek. Bardzo długo szukałem ale wreszcie się udało Udało mi się kupić sztycę tytanową po bardzo okazyjnej cenie. A tak prezentuje się nowy zestaw w terenie I cały rower prezentuje się tak. Przetransferowałem Brooksa do Hultaja. Wydaje mi się, że to siodełko robi się coraz wygodniejsze. Chociaż mam jedno zastrzeżenie do wersji z dziurą ale to już pewnie indywidualne preferencje. Jeszcze muszę korbę od kazy zamontować bo nie miałem kiedy zmienić. Chciałem jeszcze zmienić hamulce ale dostępność TRp HyRd pod mocowanie postmount jest bardzo słaba. Drugi model jaki był w moim kręgu zainteresowań to yokozuna ultimo ale tu cena przyprawiła mnie niemalże o zawał serca i dostępność w Europie zerowa. Mała edycja @Sobek82 Gdzie udało ci się dorwać ramę longienka Edytowane 6 Lutego 2022 przez 100lar3k 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Premium qality approved by Sobek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 @NieLubiePoniedzialku To mnie zaskoczyłeś. W grudniu jak szukałem to ich nie widziałem. W sumie cena bardzo przyjemna i jak nie znajdę srebrnych to myślę, że zakupię któreś z tych co znalazłem właśnie na OLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 https://www.decathlon.pl/p/hamulec-tarczowy-mechaniczno-hydrauliczny-trp/_/R-p-200731?mc=8528757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) To widziałem ale dostępność marna. I nie wiem jakie jest mocowanie. Czy flat czy PM. W opisie nie jest to wyszczególnione. Moim kaprawym okiem na zdjęciach zacisk jest w systemie PM ale jak czytałem pytania to ktoś z Deca napisał, że zaciski są w systemie Flatmount. W sumie to mam czas na mostek polowałem ze trzy miesiące, aż znalazłem dokładnie to co chciałem. Edytowane 6 Lutego 2022 przez 100lar3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Jak to marna? Normalnie zamawiasz z magazynu centralnego. Według mnie Post Mount, tak też sugerują opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 W ogóle to dziękuję bo przez popatrzenie w ten hamulec zajrzałem do tego sklepu i kupiłem podstawową korbę w dobrej cenie razem z pakietem, raz na rok Dekameron robi mi dobrze. Czasem coś mają w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rambolbambol Napisano 8 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) Powiem wam, że marIN murINwoodsTM, to jest naprawdę wdzięczna miejska maszyna. Poniżej zdjęcie w jego środowisku naturalnym. Bagażnik Topeak fajny, szeroki, pozwala mocować koszyki Topeaka na taką sprytną wsuwkę. Bardzo często z takim koszykiem się bujam na zakupy. Kierownica OnOne Geoff, dzięki "górnej półce", pozwala zamontować nawet kilkanaście trąbek i dzwonków. Bardzo sobie cenie mnogość chwytów jakie ona oferuje. Na wiosnę wyląduje na niej owijka. Patrząc perfpektywicznie Geoff w takim rowerze sprawdza się o wiele bardziej niż baranek a miałem ich na tym rowerze już kilka. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze customowego framebaga wypełniającego całą pustkę trójkąta ramy i metalowych błotników o odpowiedniej szerokości. Jakby ktoś wiedział o takich 60mm+ pod koło 29 cali metalowych to proszę o kontakt. Błotniki z PCV czy winylu uznaję za niegodne. Edytowane 8 Lutego 2022 przez rambolbambol 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi