kazafaza Napisano 25 Października 2012 Udostępnij Napisano 25 Października 2012 ...sie ma dobry produkt to można olać jego reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 25 Października 2012 Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) a ja tylko dodam, że oglądając zdjęcia roweru w akcji jeszcze bardziej się mnie podoba (jak dobrze, że ja już mam Sarnę i żadnych ciągotek do zmian) a to zdjęcie mnie powaliło (co za specyficzne podejście do reklamy) anarchy, to zdjecie wraz ze sloganem reklamowym jest prze-kozackie, bardzo mnie rozbawilo. Kolesie od reklamy naprawde dali rade - respect. " The new Genesis High Latitude, eventually you will have to stop " Edytowane 25 Października 2012 przez kovaldesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 ...dawaj gościu z tym kartonem bo cierpliwość to zaleta jakiej mi brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 ...dawaj gościu z tym kartonem bo cierpliwość to zaleta jakiej mi brak! oszzzz-ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 No to lecimy z numerkami: 2013 Genesis High Latitude SS 20,5", Reynolds 520, waga: 2.55kg. Nienajlżejsza rama na świecie, ale wytrzyma ciężar mojego dupska i przy tym pozwoli na kilka wyglupów! Mam doskonałą dokumentację fotograficzną, ale nie będę zanudzać Was zdjęciami van'a, kuriera wysiadającego z vana, kuriera niosącego karton, kartonu, kartonu otwartego itp..: ...dość powiedzieć że był to impulsywny zakup, podjąłem decyzję we wtorek i bec! mam nowy projekt. Ciekawe ile zajmie mi zbudowanie tego urwisa, dopiero zamówilem heli-tape, stery, obręcze, szprychy...nadal nie wiem jaki napęd zapodać, teoretycznie można upchać tam przednią przerzutkę(przelotki są wątpliwej urody, ale akurat to mam głęboko w sztycy), ale myślę że 1x8 lub 1x9 wystarczy(a miał byc wylajtowany singiel;). Stawiam na trzy tygodnie! Dam znać jak już będzie się kręcić. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Jestem pod wrażeniem, rama robi wrażenie... Leżę chory i lekko mnie myśli ramowe kłębią się w tym tygodniu ale aż tak mnie nie tąpnęło. Mam ochotę na ostre mtb tej zimy. Zazdroszczę Widzę zamawiałeś obręcze, właśnie pojawiały się już tutaj różne obręcze szerokie, tak na szybko jakie masz, macie sprawdzone typy? Muszę pod ewentualnym kątem Wieżycy zawieść koło do zrobienia, i są ostatnie chwile - mogę wymienić obręcz na jakąś szeroką, tylko jaką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 @Kazafaza -> jak planujesz rozwiazac biegi na tyl? alfine? spectro? czy hone na osce z piasta? i druga sprawa - jestem ciekaw do czego producent przeznaczyl te dwa gniazda na dolnych widlach? oslona? zabudowa lancucha? czy uchwyt na zapasowe szprychy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 wkręcane przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 w sumie moze byc, ale miejsce slabe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 itr: Dzięki, ja kombinuję obręcz Halo 29R lub Vapour(ta dostępna dopiero w Grudniu) głównie ze względu na wagę/cenę ale na pewno nie opisałbym jej jako "szeroka" obręcz...może by Ci Freedom podpasiły? Mogę zamówić, może Ivan by Ci je przywiózł(jeśli ma miejsce, piszę bez uzgadniania z nim niczego, sorry;)? twojastara: Kombinuję zwykłą kasetę za pomocą tego tałatajstwa(druga pozycja), swoją drogą nie pomyślałem wczesniej o Hone/Saint, dzięki! A gniazda są pod przelotki, fakt że nie najpiękniejsze i w razie singlowania w oko by kłuły(dlatego machnąłbym jakąś osłonkę, ochraniacz ramy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 itr...) Freedom podpasiły? Mogę zamówić, może Ivan by Ci je przywiózł(jeśli ma miejsce, piszę bez uzgadniania z nim niczego, sorry;)? twojastara: Kombinuję zwykłą kasetę za pomocą tego tałatajstwa(druga pozycja),........ Dziękuję, właśnie przeszukiwałem CHR i sieć. Jakieś Obręcze za ponad 50 f chyba Sun rims 33 są chyba szerokie ale dokładnie nie prześledziłem jeszcze. Szukam może jeszcze szerzej niż Freedom... Pomysł na nękanie Ivana jest świetny , tym bardziej, że.... pod wpływem ramowym właśnie chyba się zdecydowałem na On Ona, nie taki piękny ale tani... Musiałbym tylko w Gdańsku złożyć w 3 kwadranse i można śmigać na Wieżycę . Ivan nie martw się, żartuję Chociaż rzeczywiście nie robiłem sam zakupów w GB i może Was będę prosił o jakąś pomoc merytoryczną.... Ciekawe ile paka z ramą do Polski kosztuje, mam nadzieję że nie połowę ceny ramy. Z ramą nie żartuję, wersja ss bez przelotek jest niestety biała, ładniej wygląda ta piaskowa, może napiszę do nich czy nie mają może surowej, bo najchętniej ( jak zwykle ) widziałbym czarno ! Sąsiedzi nie zauważyli by kolejnego roweru. Zastanawiam się tylko nad rozmiarem bo jestem między 19,5 a 21. Mocno wyciągam siodło i boję się że stalowy komin może tego nie lubić, ale 21 cali ma zbyt długą rurę górną chyba 64 cm i pewnie jeździ jak tankowiec? Macie jakieś reklamacyjne zdanie o On One - pękają? Tałatajstwo: Proponuję: http://allegro.pl/hak-do-zamocowania-przerzutki-na-srube-i2721130507.html po wyjęciu koła przerzutka zawiśnie na lince, a nie będzie trzymać za oś. A na marginesie: http://www.ebay.com/itm/Surly-Karate-Monkey-frame-set-size-Large-20-/130789118039?pt=Mountain_Bikes&hash=item1e73a39057 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 kazafaza, piekna ta rama i dobra pierwsza foto sesja (btw moge poprosic o zdjecie kuriera na PM? ) Dobrze wycelowales z waga ramy - niestety bez 'milego zaskoczenia' a szkoda. Moja konkluzja, byc moze nieodosobniona - wiedzac, ze El Mariachi kosztuje teraz tylko 50 funtow wiecej (i wazy ok.50g mniej) to chyba kazdy sie domyli, ktora rame osobiscie wybralbym sposrod dwoch Nie mniej jednak raczki zacieramy i czekamy na realizacje. PozdrOOwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 itr: dzięki za tałatajstwo z allegro, ale tak sobie myślę że warto byłoby używać tej śruby mocującej z podkładką, co oznaczałoby kazdorazowe jej odkręcanie w przypadku ściągnięcia koła...w Cotic'owym rozwiązaniu gadżet po prostu zjeżdża do tyłu haka, ale fakt - "wisi" na ośce...z tym że mając piasty Zee i tak będę mieć oś 10mm, więc nie będzie problemu raczej Teraz jeśli o On-One'a chodzi: mam takowego piaskowego w 21" i jak przełożylem mostek 110mm ze starego roweru to myślałem że mam pozycję na supermana...80mm i jest dobrze, choć wstawiłbym krótszy i nie byłoby problema! Aha, dodałem już że będę prawdopodobnie sprzedawać swoją ramę? PM'ój... Koval: posłałem Tobie jego zdjęcia a jemu Twój numer Hmm, 1g za £1 - niezły wynik Też żałuje że "miłego zaskoczenia" brak... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Października 2012 Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Piasty pod single z tarczą - szukam takich do wyostrzenia: nie ma w czym wybierać. O kontrze trzeba zapomnieć http://www.universalcycles.com/shopping/product_details.php?id=10631&category=1703 ta lepsza ceną http://www.universalcycles.com/shopping/product_details.php?id=24347 Obydwie trzeba kontrować nielegalnie( nie ma przeciwgwintu) Nowatec 120 mm nieudany taki bo na 135 mm szerokości się rozjedzie linia łańcucha. http://www.vtc-bikes.pl/product_info.php?products_id=1536 Ale przynajmniej jest kontra. Myślałem żeby ustawić równolegle dwa adaptery przesuwając cały hamulec w stronę do środka ramy, ale trochę strach czy taka dźwignia odsunięta od rurki ramy nie zacznie jej szkodzić, w sumie w ostrym to ma być tylko taki wspomagacz nie hamulec, 1200 km zrobiłem w terenie bez hamulca w ogóle... I zaskoczenie: http://www.bikebling.com/Surly-Fixxer-Single-Speed-Converter-p/surly-fixxer.htm Pomysł dobry cena pod 300 zł ( w wiglach 58 f) osadza lekko entuzjazm na mieliźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Znalazłem jeszcze katalogowo: http://www.joy-tech.com.tw/image/Joy%20Hubs/GIF/D266DSE.gif jest jeszcze wskazana przez Kazafazęciut poniżej 100 funtowa: http://surlybikes.com/uploads/bikes/HU0844.jpg ale choćby z powodu Bolt Onów paskudnych jest okropna... dedykowanej piasty pod ostre mtb 135mm z dyskiem dotąd nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 ...a jak mnie gala nie oszukuje to tamze, trzecia pozycja w "rear disc, 135mm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an84pl Napisano 27 Października 2012 Udostępnij Napisano 27 Października 2012 i to rozumiem! Kawałek dobrej stali, w dodatku z rysem historycznym i otarciem prawie o sławę Sam szukając dużego koła myślałem o Niej. Przy okazji-jaki rozmiar pod jaki wzrost i jakie masz przełożenie (i gdzie się sprawdza a gdzie nie daje rady). odpowiadam : 18 cali pod 178 wzrostu , zamieniłbym teraz mostek na 90 mm z kątem 25 w dół by mieś niżej kierownicę,po wzniesieniach łódzkich śmigam z przełożeniem 32x16 i daję radę, często zostawiając na podjazdach kumpli na tradycyjnych góralach, bo wolno się nie da , na Jurę i Góry Świętokrzyskie zakładałem jednak przerzutkę na tył zostawiając z przodu blat 32 , Co do ramy to miło mnie zaskoczyła sztywnością boczna tylnych widełek, czego nie miał na przykład author sector, czy nawet gt karakoram, które to się przewineły przez moje nogi, pozdrawiam i gratuluję pięknej i genialnej sarny, ramy na mufach są najpiękniejsze,sam mam szosową raleght na pięknych mufach o dobrej wadze 1680 g i widelcu 600 gramowym. A zestaw kupiony za śmieszne 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) No to lecimy z numerkami: 2013 Genesis High Latitude SS 20,5", Reynolds 520, waga: 2.55kg. Nienajlżejsza rama na świecie, ale wytrzyma ciężar mojego dupska i przy tym pozwoli na kilka wyglupów! Mam doskonałą dokumentację fotograficzną, ale nie będę zanudzać Was zdjęciami van'a, kuriera wysiadającego z vana, kuriera niosącego karton, kartonu, kartonu otwartego itp..: ...dość powiedzieć że był to impulsywny zakup, podjąłem decyzję we wtorek i bec! mam nowy projekt. Ciekawe ile zajmie mi zbudowanie tego urwisa, dopiero zamówilem heli-tape, stery, obręcze, szprychy...nadal nie wiem jaki napęd zapodać, teoretycznie można upchać tam przednią przerzutkę(przelotki są wątpliwej urody, ale akurat to mam głęboko w sztycy), ale myślę że 1x8 lub 1x9 wystarczy(a miał byc wylajtowany singiel;). Stawiam na trzy tygodnie! Dam znać jak już będzie się kręcić. POZDRo-:ver .... Kazafaza a jak planujesz budować tą kichę?Pytam bo ja jedną już mam na stali, ale drugą identyczną poza kolorem ramę w praktycznie takim samym jak Twój kolorze mam zamiar składać na zasadzie semisingla z Alfiną11 i na sztywnym widelcu Salsa.........31 października 2012 Edytowane 31 Października 2012 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Miałem plan zbudować go na cacy, ale chwilowo nie będzie aż tak wymuskanie jak pierwotnie było w planie Wrzucę amor 110mm na przód(szkoda psuć geo sztywniakiem, mam innego z 3-biegową piastą i sztywnym przodem) i dodam 8 albo 9 biegów na zadek...aczkolwiek najsamprzód postawię go w singlu żeby obadać jak się to-to toczy i czy mię się widzi ten wynalazek! Jako że będzie to mój piąty testowany od nich wypust, wiem że będzie pasić i już się boję że dochodzi następny Gienek do kolekcji...póki co miałem ambitnie budować nowe koła(piasty czekające na 650b miały się wkręcić, ale przeplatam pozostałe z innego Bandziora koła i będzie cacuszek! Kółka chcę żeby się kręciły w przyszłym tygodniu, a wtedy kijek w pakiet, drugi w mostek i wio w dziewiczy rejs! Aha, czekam na stery...idą z PL do jukeja, hehe;) Dam cynka jak już się będzie prezentować jak rower! POZDRo-:ver p.s.: narobiłeś smaka linkiem który do niczego nie jest uwiązany p.s.: zalogowany do gmaila - obaczylem galerie - przefajny Explosif! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 ...zainspirowany korbami w Sarnie Anarchy'ego postanowiłem zapodać sobie cóś podobnego...nie aż taki bling jak grawerowany XTR, ale Stylo OCT do mega-ciężkich nie należy i w moim czołgu będzie pasować jak ulał! Oto efekt: lewe ramie lśni dzięki Ręce Mistrza(dzięki Anarchy!) a prawa to moja robota, całkiem dobra jak na pierwszy raz Mały szczegół: Jemu zajęło to kilka dni, mi kilka miesięcy Jutro zarzucę to-to do Ogóra i zapodam poglądową focichę! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 1 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Oko Anarchy spojrzało przychylnie na Twą "samoróbkę" Synu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 1 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Fajnie te korby wyszły. Psiknięte jakimś bezbarwnym bo tak to chyba długo nie będą wyglądać? Jaka technika polery? Miałem się za starego LX'a zabrać i myślałem to oczywiście szlifierą kątową z regulacją obrotó robić.Kilka dni to strasznie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Oko Anarchy spojrzało przychylnie na Twą "samoróbkę" Synu Dziękuję Ojcze A bezbarwnym nie psiknąłem - w sumie niegłupek pomysł...no właśnie, jak tam Ojczulku to u Ciebie się trzyma? Technika? Pasta polerska i maszynka za 7 funi z Lidl'a, do tego dwa komplety końcówek i w końcu można się pochwalić! Aha, Kret na początku zjadł anodę! Kilka dni to długo? A już myślałem że to ja jestem niecierpliwy... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 @Kazafaza -> jak planujesz rozwiazac biegi na tyl? alfine? spectro? czy hone na osce z piasta?(...) Dobry Człowieku, jak sądzę po Twoim Blogu masz wieksze pojęcie o dłubaniu w przeróżnych sprzętach rowerowych ode mnie...pytanie za sto punktów, nagroda zostanie przesłana wirtualnie! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Wrócę jeszcze do tematu piast pod wolnobieg/ostre koło z mocowaniem tarczy. Ostatnio dużo spędziłem w necie na poszukiwaniach czegoś pod wolnobieg z angielskim gwintem aby zmajstrować lewy gwint na kontre. Niestety polski rynek nie rozpieszcza i są drogie (200+PLN) piasty pod wolnobieg M30 a m34 nie odnalazłem. Rozwiązaniem byłby rodzimy w pełni customowy producent piast jakim jest MACK ( http://www.mackhubs.com/ ) jedynym problemem jest cena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi