Mod Team michuuu Napisano 20 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 W dniu 16.11.2019 o 09:48, woojj napisał: Ale racja jest że większość tych tabelkowych zawiłości jest dla prosów Bo większość połykaczy much klasyfikuje rower jako wygodny albo nie. Bo o to w sumie chodzi. A tabelki są podstawą do wywodów akademickich bardziej lub mniej "oświeconych" rowerzystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) Kona Unit SS 2016 XL - ile warty taki frameset ? Stan BDB i czy jest sens się przerzucać z Cookera ? edit - Nie ukrywam że w Konie martwi mnie wytrzymałość tylnich haków. Podoba mi się opcja wsadzenia widelca ( już wałkowaliśmy ten temat) oraz fakt iż ma dłuższą górną ramę o 2cm Edytowane 22 Listopada 2019 przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Z hakami z tego co wiem problem był kiedyś ale w którym roku go rozwiązali nie pamiętam. Ja się póki co nie zastanawiam nad tym tylko cieszę z roweru. Ile masz wzrostu tak z ciekawości? Bo przy 180 mam Lkę i jest spora, nie da się ukryć. Ale takie ramy lubię więc może dlatego się dopasowaliśmy. Myślę że frameset może być wart z tysiaka, może z 1300zł, chyba nie więcej. Nowy idzie kupić za ok. 500$, rower na singlu kosztował coś ponad 3 tysiące więc wychodziło nawet korzystniej. No i rozmiary skrajne są najtańsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Ja mam 187 i mam możliwość zakupu całego roweru w kwocie zbliżonej do tej co podałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 @3143k4r2 Gdybyś się nie zdecydował kupić tego Koniaka to daj cynka. Mój ziomek z rodziny szuka takiej dużej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 @rambolbambol Jeśli tylko nie będę brał to dam znać. Cena i rozmiar kusi niestety malowanie czarno pomarańczowe dla mnie chyba jedno z brzydszych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) a tak z ciekawości, to czy ten kjunit pomiesci z tyłu takie 29x2.6? albo 27x3? a czy idzie dokupic haki w opcji 142/12 pod przerzutke? Edytowane 22 Listopada 2019 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 ...jeśli mnie pamięć nie robi w konia to dopiero od 2017 było wystarczająco dużo miejsca na konkretne laczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Kona, która jest w dobrej cenie to jeszcze ta wąskooponowa "chyba", taką widziałem na ryneczku sprzedażowym ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Od 2017 mieści 29x2.6 i jeszcze sporo miejsca zostaje, mogę pstryknąć foto po weekendzie. Haki 135x9 pod psiąrzutkę (albo tylko hak prawy z mocowaniem, już nie pamiętam) dostępne ale czy pod 142 nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) Odebrałem dzisiaj rower ... Stan bajka ... Poprzedni właściciel miał specyficzną wizję jego budowy. Kierownica założona odwrotnie tj z lewa na prawą , napinacz, kosmicznie duży blat, błotniki itd itd ale to tylko świadczy o tym że nie był katowany ... W porównaniu z Charge Cookerem dłuższa ,niższa i wąska ( tylne widełki) Ruchome haki, możliwość wpakowania widelca tapered, przerzutki ... ogólnie podoba mi się. Zobaczymy co z tego wyjdzie edit - Nawet ten kolor nie jest taki zły chociaż wolałbym cały pomarańczowy albo pomarańczowo-żółty ...ale jak się nie ma co się lubi ... Edytowane 23 Listopada 2019 przez 3143k4r2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 ...ale za ten napinacz przy suwanych hakach to bym dziurawił opony i oliwił tarcze hamulcowe... Jestem pewien, że @3143k4r2 zaraz to poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Może to był (jest) napęd 2x1, stąd napinacz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 10 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Może to był (jest) napęd 2x1, stąd napinacz dokładnie.....widziałem to na OLX, cena była wybitna. Przez moment nawet myślałem. Ale wolę Gienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Cena była dokładnie pasująca do tego co dostaje się w zamian. Nie dajmy się zwariować. w każdym razie gratuluję zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Stal rośnie w siłę Jeszcze chwila a jak feniks z paleniska w kuźni wstanie Stallovy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 stallove......szaleństwa. Może brać się jakoś ogarnie....może nawet by zmolestować Prezesa. Pewnie to bardziej pomysł na wiosnę, ale warto by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Gdzieś tam po głowie chodzi ta ramka Titus Fireline 29" która wisi na OLX Może sprzedać wszystko złożyć rower na tej ramie i wyprowadzić się w Bieszczady ?:) Ktoś miał styczność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 zerknij na geometrie i zastanów się, czy az tak krótki rower Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Za tą cenę to wolałbym się bawić w sprowadzenie z jUKeja z gwarą od planety-x. Miałem takowego kiedyś, nie pamiętam jak z miejscem w zadzie było ale zdawamiesie że 2.4” to max, rama była na tyle miękka że dosyć szybko się pożegnaliśmy. Może jakiś sztywny szybkozamykacz typu RWS od DT Swiss’a nieco by pomógł.. Inna rzecz czy że geo by siadło, w sumie podsiodłowa wypłaszczona i supcio wysoko wisi. p.s.: o właśnie, dzięki @Rysz - już zapomniałem że przy 189cm z długim odwłokiem miałem mostek 90mm, sztycę z offsetem, siadło na max do tyłu i nadal siedziałem jak na kozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 ...oraz tak sobie dumam że to może być wersja Fileline - sprzedawana bez headbadge’a i kompletu naklejek. Najgorsze że miała ona lekką zjepkę - trzeba sobie było zacisk hamulca spiłować o milimetr lub dwa bo rozstaw śrub montażowych był lekko kopnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 6 godzin temu, 3143k4r2 napisał: Gdzieś tam po głowie chodzi ta ramka Titus Fireline 29" mi też chodziła ta rama po głowie, a teraz leży w pokoju pod grzejnikiem i czeka aż reszta klamotów przyjdzie (ostatnio podnieśli cenę bo była po 500 funtów, do Polski szła tydzień i wraz z przesyłką wyniosła mnie 2650zł) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Może ktoś zainteresowany stalowa ramą. Tak przeglądając trafiłem na nią. https://www.olx.pl/oferta/rama-csepel-czerwona-56-cm-widelec-CID767-IDBOMUP.html#578b4c27bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Panowie, czy znacie jakiś sposób na obniżenie ceny wysyłki paczki z USA do PL? Znalazłem sobie ramę, ale opłata za wysyłkę to 50% wartości + opłaty importowe kolejne 50%. Nie zależy mi na tym, żeby to było w 8 dni w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Polamer, Polonez i jeszcze pare sie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi