akkwlsk Napisano 14 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Czy ja dobrze widzę, Cotic zrobił rower bez procy na zadku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 14 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 21 minut temu, akkwlsk napisał: Czy ja dobrze widzę, Cotic zrobił rower bez procy na zadku? tez to właśnie zauważyłem stif mofr w dobrej cenie: https://singletrackworld.com/classifieds/advert/stif-morf-rolling-chassis-size-large/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Dziń dybry. Czy Panowie mają albo mieli do czynienia z kierownicami do motorów w zastosowaniu ich do roweru? https://allegro.pl/kategoria/elementy-nadwozia-kierownice-147523?price_to=100&order=m&bmatch=baseline-cl-n-aut-1-5-0131 Jeśli ktoś mocował to jak rozumiem stosował coś w rodzaju adaptera, bo cała kierownica ma 22 mm średnicy zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Cześć. Owszem, mieli. Generalnie fajna sprawa, bo można mieć w sensownych pieniądzach (~150 PLN) kierownicę o backsweepie i szerokości raczej mało dostępnych w świecie rowerowym. Zastrzeżenia mam w zasadzie dwa: 1. Ciężar. Kierownice motocyklowe, nawet te aluminiowe są dużo grubsze od rowerowych (moja ma ścianki 4mm) przez co waga wędruje >500g. Nie pamiętam teraz ile dokładnie, ale razem z poprzeczką było coś około 650g - w aluminium, stalowe są jeszcze cięższe. 2. Ze względu na średnicę 22mm nie są one zbyt sztywne jeżeli używać bez poprzeczki. Niekoniecznie jest to wada, zwłaszcza w rowerze ze sztywnym widelcem, ale różnica w porównaniu do kierownicy 31,8 jest kolosalna. Razem ze wzmocnieniem (poprzczką) nie ma tragedii - ale waga idzie w górę i mi się to osobiście nie podoba Kwestie adapterów można załatwić na dwa sposoby - dotoczyć u lokalnego majstra (mi robił Piotr a.k.a. ACTIVIA) albo kupić mostek BMX pod ten wymiar. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) Dziękuję kolego za swą wylewność. Opisałeś wszystko co chciałem usłyszeć :). Faktycznie szerokość od koloru do wyboru nawet 850 mm, choć tyle wydaje się być przesadą. Fajne jest również to, że kierownice motorowe mają przyjemniejszy i bardziej ergonomiczny backsweep. No chyba, że ktoś ma ponad dwa metry wzrostu i ręce odpowiednio długie. Co do wiotkości, to właśnie na strasznie sztywnej mi nie zależy z powoda jaki podałeś czyli sztywne widły. Właśnie składam swojego, kolejnego dziwoląga i temat stanął na kierownicy. pozdrawiam Tomek Edytowane 15 Lutego 2019 przez bladawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Problem sztywności pojawia się jak zaczynasz rowerem "szarpać" czyli wszelkie królicze skoki, podrywanie koła itp. są wykonywane z lekkim lagiem, a część włożonej energii jest pochłaniana przez wiotkość kierownicy właśnie. Mi to trochę przeszkadzało na technicznych odcinkach w górach, dlatego w teren zakładałem poprzeczkę. Natomiast na zjazdach kierownica ładnie tłumi i skończył się problem bolących nadgarstków po beskidzkim wyrypie bez amortyzacji (to zapewne w równej mierze zasługa gięcia co wiotkości). Także coś za coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Jak ktoś szuka wygodnej i dobrze giętej kiery to polecam: https://www.sq-lab.com/shop/en/Handlebars/MTB/SQlab-handlebar-311-31-8.html Drogo, ale naprawdę robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Doceniamy dobre chęci, serio To nie jest tak, że nie da się kupić dedykowanej kierownicy rowerowej o większym backsweepie. Jest SQlab, ergotec, stooge moto, surly sunrise, Soma dream bar. Ale niewiele mieści się w akceptowalnej cenie aluminiowej rurki, większość trzeba ściągać zza granicy, nie każda ma pożądany wymiar itp itd. Stąd zainteresowanie rynkiem moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Sam patrzyłem swego czasu na kierownice moto, ale waga skutecznie zniechęca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Siema. Zastanawia mnie czy zamiast sherpy nie wybrać Luźnego. Jest tylko opcja 16.5 w czerwieni (bardziej mi się widzi). Na Sherpie śmigam w 17 calach i nie narzekam, ciekawe czy 16.5 w luźnym by podeszło. https://geometrygeeks.bike/compare/stanton-sherpa-853-mk2-2017-17,stanton-slackline-853-mk2-2017-16-5/ Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Ale wiesz, że slackline jest na 27,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Tak tak i to już kółka albo do sprzedania albo zostawiam piasty i dokupuję resztę. To zależy jaki amor wpadnie czy boost czy zwykły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) bording complete ;-) co ciekawe waży całe 10g mniej niż ElMariachi ;-), kolor super w rzeczywistości, dobra decyzja, fotki/monitory nie oddają realiów, ważne też że z trupa spasują mi stery Chrisa na które się niegdyś nieźle wykosztowałem ktoś wspominał żeprzy gwarancyjnych wymianach rozwalają ramę, miał rację, nie muszę Salsy odsyłać, ale kazali mi ją pociąć i wysłać fotkę, dziś wieczorem będzie płacz i rzeźnia w garażu ;-( Edytowane 15 Lutego 2019 przez Mentos fota 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Pikny-czekamy na całość ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Stantony w modzie. Też uległem i przyjąłem luźnąlinkę do stajni. Pomimo śmichów i chichów od tutejszych seniorów iż sobie sprawiłem rower na dziecięcych kółkach jestem bardzo kontent. Stwierdzam że przyzwycziłem się zbytnio do kół 30,5" - gdy chciałem St. Antona podnieść na koło to maobrakowao a zaliczyłbym biedronkę. Przyszłym tygodniem ubieram go w biegi i zobaczymy jak to-to się żre z zębami. W niedalekiej przyszłości postaram się też stestować opcję 29x2.5" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Mówisz że podejdzie 29".... to może nie muszę kółek zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Duża Kiszka 2.4” ponoć wlezie...więc 2.5” raczej da radę upchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 No moje 2.35 na obręczy 29mm to prawie takie 2.4... no to może obejdzie się bez roszad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 4 godziny temu, Mentos napisał: kazali mi ją pociąć i wysłać fotkę Zrób to, ale w photoshopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 Zdjęcie krwistego Stantonka nie bangla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 15 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2019 4 godziny temu, Roballinho napisał: Zrób to, ale w photoshopie. kłamstwo ma krótkie nogi ;-) w każdym razie dorżnąłem watahę, yyyyy Salsunię, hlip, hlip ;-( 53 minuty temu, akkwlsk napisał: Zdjęcie krwistego Stantonka nie bangla a o jakim krwistym mowa? bo mają taki zayebisty właśnie czerwony kolor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 16 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 W dniu 13.02.2019 o 15:37, gof napisał: @R_och Mialbys mozliwosc przymierzenia kola 29+ z tylu? W Kone Unit podobno wchodzi nawet 29x3 przy maksymalnie wysunietych hakach, ja rozgladam sie za czyms co przyjmie 29x2.6 na sensownej obreczy i nie bedzie Surlym. Przykro mi próbowałem, ale w zaprzyjaźnionym rowerowym nie mają gotowców z kołami w takiej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 16 godzin temu, Mentos napisał: a o jakim krwistym mowa? bo mają taki zayebisty właśnie czerwony kolor 17 godzin temu, akkwlsk napisał: Zdjęcie krwistego Stantonka nie bangla Raz forum wkleja raz nie, jedni widzą a inni nie...może linka do albumu podziała: https://photos.app.goo.gl/ASzdDyVQikVbY4xG9 ...a jak nie to się ożenię z jakimś flykrem czy inszym fotowiadrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 16 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 Ja guglowe pobieram na dysk i wrzucam jako załącznik potem można z dysku usunąć ofc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2019 No obaczmy czy widać...a z góry podźwiękował za poradę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi