plou Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Teraz, popio napisał: @ploujak to dokładnie wygląda z tą stopą kurde ja mam 47 laczka... czyli u mnie na pewno będzie obcierał?to obciera z boku ? z tyłu ? jak? Bokiem pięty trafiam w tylni trójkąt, rozmiar buta 46 -47, nawet na bosaka zahaczałem. A szkoda bo rowerek mi się mega spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 1 Września 2018 Udostępnij Napisano 1 Września 2018 (edytowane) W końcu udało mi się sklecić coś w miarę sensownego..kilka błędów 'konstrukcyjnych' oczywiście popełniłem, ale da sie już na tym jeździć - pierwsze testy poczynione. Siodlo WTB PureV jednak kategorycznie wypada - dla mnie za miękkie i się nie polubiliśmy , zastapil je stary Brooks i dla mnie to jest kosmiczna różnica. Wybaczcie obciachową torebunię ale chwilowo nic innego nie miałem. Edytowane 1 Września 2018 przez RafalxM 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psobol Napisano 1 Września 2018 Udostępnij Napisano 1 Września 2018 W dniu 29.08.2018 o 16:41, Eazy napisał: Czy ktoś z zaglądających do tego wątku ujeżdża (bądź ujeżdżał) Kaffenback'a? Zastanawiam się na ile jest ergonomiczna i wygodna ta rama do codziennej jazdy. Jak szerokie opony można do niej zapakować? Ujeżdżałem. W zeszłym roku zrobiłem na nim z 4kkm, w czym trasę Białystok -> Szczecin w 6 dni. Dla mnie był wygodny, stabilny, niezawodny. W sumie nie mam się do czego przyczepić - szutrowo miejski przecinak. Z przodu miałem 38c, ale wejdzie wincyj, z tyłu gorzej, bo miałem 30c (oba CX comp). Jak będzie koło prosto zaplecione to powinno wejść 32c, bo teraz mam z lewej bodajże dużo mniej miejsca niż z prawej. W sumie to mam swoją Mkę z osprzętem do sprzedania, jakbyś był zainteresowany to PM. Na wyrypie było tako: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 1 Września 2018 Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Dziękuję za opinię o Kaffenback Twój egzemplarz niestety nie wchodzi w grę ze względu na rozmiar ramy (dla mnie bardziej L/XL). Dzięki też za info o oponach - miałem nadzieję, że na tył wciśnie się coś więcej niż 30c. Temat do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Września 2018 Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Do mojego zamieściłem oponki 35C i nie było problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 1 Września 2018 Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Dużo miałeś jeszcze luzu, czy było 'na styk'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 3 Września 2018 Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Jak chcesz duuużo miejsca na opony, to może cuś takiego: ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 3 Września 2018 Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Tak, ale w wersji z barankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 3 Września 2018 Udostępnij Napisano 3 Września 2018 To niestety Sam myślałem przez chwilę o baranku do tego, ale to i duży koszt chcąc zachować hydraulikę i chyba rama za długa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 3 Września 2018 Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Miałem te same dylematy przy przymiarkach do przerobienia Smooth Trail'a na drop bar, ale koszty są tak duże, że nie ma co ryzykować. Tym bardziej, że jak sam wspomniałeś, rama okazałaby się za długa i za niska do takiej modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Jak duży balon wejdzie w zadek Genesisa Day One AD 2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Na olx wisi day one singlespeed chyba 2015r. Xa 1tys zlociszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Ja wcisnalem 41c Knard’a i bylo mu luzno nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Godzinę temu, cinol123 napisał: Na olx wisi day one singlespeed chyba 2015r. Xa 1tys zlociszy... Za duży. Szukam rozmiaru dla skrzata, tzn żony. Na ebajcu jest rama w S-ce, niestety bez widła, ale za to nowa. Może się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Wracając do niedawno zakupionego dragonslayera... niestety muszę potwierdzić problem z opadającą sztycą o której wcześniej było wspominane (widocznie wcześniej słabo go potraktowałem w terenie i tego nie zauważyłem). Na szczęście wystarczyło sporo mocniej zacisnąć zacisk (mocniej niż kiedykolwiek to robiłem) i jak na razie daje radę. Szkoda mi trochę sztycy z której zeszła anoda w wyniku przesuwania. Poza tym rower sprawia wiele frajdy i jest bardzo wygodny. Zakup uważam za bardzo udany. Ps. przy fabrycznych oponach mocno trzeba uważać na błoto na którym prawie zaliczyłem glebę przy szybszym zjeździe (jedzie jak po lodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 12 minut temu, Pankrat napisał: Ps. przy fabrycznych oponach mocno trzeba uważać na błoto na którym prawie zaliczyłem glebę przy szybszym zjeździe (jedzie jak po lodzie). Na jakim ciśnieniu jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Z racji tego że miałem sporo szutrów po drodze i kawałek asfaltu to miałem nabite ok 1,4-1,6 - ale to wskazania mojej nożnej pompki i nie mam jak dokładniej zmierzyć ciśnienia (jestem na etapie zakupu miernika). Wiem, że powinienem mieć niższe, ale za bardzo mi się "kleiły" na twardym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarajek Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 12 minut temu, Pankrat napisał: Wracając do niedawno zakupionego dragonslayera... niestety muszę potwierdzić problem z opadającą sztycą o której wcześniej było wspominane (widocznie wcześniej słabo go potraktowałem w terenie i tego nie zauważyłem). Na szczęście wystarczyło sporo mocniej zacisnąć zacisk (mocniej niż kiedykolwiek to robiłem) i jak na razie daje radę. Szkoda mi trochę sztycy z której zeszła anoda w wyniku przesuwania. Kup zacisk na śrubę. Doinwestowałem w taki z gumowym zabezpieczeniem na rozcięcie w rurze podsiodłowej, bo miałem wrażenie że przez te miejsce dostała się woda w mojej ramie. Co niestety poskutkowało rudym nalotem w środku podsiodłówki. Dodatkowo anoda w komponentach Ritcheya zastosowanych w Dragonslayerze jest słaba. Więc tyczy to się też kierownicy i mostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Teraz, Jarajek napisał: Kup zacisk na śrubę. Doinwestowałem w taki z gumowym zabezpieczeniem na rozcięcie w rurze podsiodłowej, bo miałem wrażenie że przez te miejsce dostała się woda w mojej ramie. Masz linka może do zacisku który Ci się sprawdził? To jest coś w tym rodzaju? obejma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarajek Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Tak, z tym że ja zdecydowałem się na inny model. Dokładnie to ten: https://pl.aliexpress.com/item/FOURIERS-Waterproof-and-Dustproof-Bike-Seatposts-Clamps-MTB-Aluminium-Alloy-Mountain-Road-Bicycle-Seatpost-Seat-Post/32793779034.html?spm=a2g17.search0104.3.67.3e7a3925c2qBMw&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_10843_10059_5015515_10696_100031_5016215_10084_10083_10103_451_10618_452_5016315_10304_10307_10820_10301_10821_5015615,searchweb201603_16,ppcSwitch_5&algo_expid=ba233e36-f630-4e0e-abe2-ce15d8bd5a6f-9&algo_pvid=ba233e36-f630-4e0e-abe2-ce15d8bd5a6f&priceBeautifyAB=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 31 minut temu, Pankrat napisał: miałem nabite ok 1,4-1,6 Bardziej powinieneś celować w 0,9-1,0. Fakt, po twardym jeździ się wówczas jak 'w smole', ale w terenie jest zupełnie inna bajka Jak kupisz miernik to może się okazać, że miałeś np. 1,8-2,0 bo manometry w budżetowych pompkach często są mocno niedokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 @Jarajek dzięki za linka, @Eazy całkiem możliwe, że miałem więcej, takie przyzwyczajenie że pompuję do 6,0 w innym rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Pankrat, podstawowe pytanie - jeździsz na dętkach czy na mleku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Ja chciałem się ustosunkować do obijania piętą o tylne widełki w rowerze jamis dragonslayer . Mam stopę 47 i u mnie problem nie występuję , problem może tez tkwić w tym że fabryczne pedały są małe , także przy zmianie na większe platformy jest dobrze. Rower super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 17 godzin temu, Pankrat napisał: Na szczęście wystarczyło sporo mocniej zacisnąć zacisk Oby to był dla Ciebie ostatni krok na drodze pt. "teraz już będzie trzymać". Ja musiałem przejść wszystkie po kolei (nowy zacisk na pewno pomoże, nowa sztyca na pewno pomoże, pasta do karbonu na pewno pomoże), skończyło się na grubszej sztycy i zacisku na 2 śruby. Zaznacz sobie markerem albo taśmą wysokość sztycy i kontroluj. Jeśli nadal będzie zjeżdżać to radzę od razu przeskoczyć do większej sztycy albo klinu z puszki. Pasta do karbonu ze sztycą 31.6 będzie w tej ramie cykać i trzeszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi