yapabaka Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Trafiony podczas przeglądania OLXa... niech ktoś kupi, żebym ja nie musiał https://www.olx.pl/oferta/kona-unit-29-CID767-IDq48jN.html#d78e0abd0e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 9 godzin temu, homzal napisał: Zasłyszał ktoś może, albo widział gdzieś widelczyk krampusa - model jeszcze przed nawierceniem go bikepackingowymi gwintami? Nówka czy używka jeden pies Jedyne co w internetami widzę to zza wielkiej wody :/ podeślij linki do tych sklepów , jeśli jest tam też ECR 27,5+ to możemy w niedalekiej przyszłości ogarnąć razem zamówienie, transport za calość wyjdzie lotniczą ok 35-40$ bo w PL ani Europie tego nie mają , tylko razem jako frameset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambieg Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Może warto tutaj spytać? http://onemorebike.pl/262-widelce- Kupowałem rok temu widła od Karate Monkey i ściągnęli w kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 5 godzin temu, yapabaka napisał: Trafiony podczas przeglądania OLXa... niech ktoś kupi, żebym ja nie musiał https://www.olx.pl/oferta/kona-unit-29-CID767-IDq48jN.html#d78e0abd0e Cena i opis jakby kradziony, na miejscu potencjalnego kupującego poprosiłbym o dowód zakupu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 rozmiar tej Kony to '46cm' (taką dostalem odpowiedź) , więc wnioskuję że L czyli 470mm wg rozmiarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Jest sens się w ogóle podniecać? Za 2400 można mieć nową, na plusowych kołach i oponach, z hydraulikami Tektro, korbą Direct Mount i dożywotnią gwarancją na ramę. U polskiego dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Tak, tylko jeden rozmiar mieli w tej cenie 2400. Pozostałe kosztują powyżej 3 tysięcy, jak liczyłem to wyszło mi około 3,4 tys. , trzeba bodajże doliczyć około 40 % do ceny, którą podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 10 godzin temu, akkwlsk napisał: Cena i opis jakby kradziony, na miejscu potencjalnego kupującego poprosiłbym o dowód zakupu. Z góry uprzedzam, że ogłoszenie nie jest moje. Ale nie można tak rzucać kalumnii bezpodstawnie na ogłaszającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 @bladawiec czyli według Ciebie wszystko ok z tym ogłoszeniem? Jeśli rower nie jest z "podejrzanego" źródła, to sprzedający ma wybitnie mało szacunku do kupujących. A Kona Unit to nie jest domyślny wybór u osób, które nie znają się na rowerach, więc wniosek nasuwa się sam. Oczywiście będę zachwycony jeśli się mylę Co nie zmienia faktu, że zapytałbym o dowód zakupu. Sprzedam opla astrę, kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Staram się być dalece ostrożny z takimi ocenami na podstawie szczątkowych informacji. I tyle. Ja akurat tak właśnie szukałem hasłowo "Kona Unit" bo szukam stalowej ramy. I jak trafiłem na to ogłoszenie (wisi już od jakiegoś czasu) pierwsza myśl moja nie była czy ktoś sprzedaje kradziony rower. Może i masz rację . Ale pewności nie ma żadnej. Ja gdybym sprzedawał ramę napisałbym sprzedam stalową lub cr mo. Pozdrawiam i już nie offtopuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Chodzi mi o to że skoro opłacało im się sprzedać rower za niecałe 2,5 tysiąca to jest to kwota realna do uzyskania. Może niekoniecznie za ramę w rozmiarze na zamówienie ale sezon 2018 dopiero startuje, i kto wie co zamówią. Sprawdziłem i za swoją dałem trzy tysiące, to już trochę więcej choć też cieszyłem się z rabatu od katalogowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 @bladawiec tak czy siak zawsze trzeba mieć załączona kontrolkę. Do każdej oferty ze sprzętem używanym który chcę kupić podchodzę na zasadzie "gdzie jest haczyk" ... oferta rzeczonej Kony jest nieco podejrzana. Skromny opis ... niszowy sprzęt i do tego dobra cena ... suma tych czynników niestety rzuca cień na tą ofertę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 ZIB(z innej beczki) tak przy okazji porządnego setu rama z widelcem - co prawda suchar z twarzoksiążki, ale nie mogę się nim nie podzielić z Wami! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 A ja tak jeszcze w temacie Unita podpytam: To jest geo Unita: To jest geo Cotica Roadrat: Nie ukrywam że geometria Kony dużo bardziej mi pasuje, rower przede wszystkim dużo lepiej podjeżdża. Ale porównuję też ramę MTB z ramą do-it-all z nastawieniem raczej na użytek miejsko-asfaltowy. Marzy mi się rama z geometrią podobną do Kony ale nieco bardziej filigranowa, jak wejdzie tam opona 29x2.0 byłoby w sam raz, coś jak Marin Muirwoods. Na które fragmenty tabeli i geometrii powinienem zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 2 godziny temu, anarchy napisał: ZIB(z innej beczki) tak przy okazji porządnego setu rama z widelcem - co prawda suchar z twarzoksiążki, ale nie mogę się nim nie podzielić z Wami! Możesz napisać coś więcej o wyprzedzaniu tego sztućca? Wygląda jak coś co mógłbym wsadzić w następny Paprykarz ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Sztuciec na pewno nadaje sie do tlusciocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 2 godziny temu, rambolbambol napisał: Możesz napisać coś więcej o wyprzedzaniu tego sztućca? No wyprzedza ... nasze palce i zęby, sam się wbija gdzie popadnie. Skok jakieś 30mm, ale mocno progresywny, ciężko dobić. Szczególnie w salcesonie (to odnośnie słusznej uwagi Rysza) Czy się nadaje do Paprykarza? Nie mam pojęcia. Po gruntownej zmianie składników dzięki Szyszkodnik sp.ZOO nie wiem czy jest sens jeszcze siadać do pustego talerza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 8 godzin temu, MikeSkywalker napisał: A ja tak jeszcze w temacie Unita podpytam: Mike , jeśli pytasz na poważnie to trzeba by najpierw ustalić które rozmiary bierzesz do porównania. Unit dla mnie (noga 790) niby wg standover 760 (L) - ale jak patrzę na TT 623 to jest wg mnie stanowczo za dlugie więc patrzyłbym w kierunku M - chociaż może się mylę i od razu po standover powinno mi wyjść M, nie wiem ile zapasu 'powinno' się brać Chyba pomogłoby jakbyś po standover dobrał rozmiary do porównania - albo powiedział jakie TT teraz masz w obecnym rowerze i czy wg CIebie rama jest ok/za długa/za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Unita mam L-kę. Roadrata M-kę. I w sumie oba są dla mnie okej, ale na Roadracie jakoś gorzej się czuję, no i nie podjeżdża tak fajnie jak Kona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 To ogłoszenie już się kiedyś pojawiło - w grudni pisałem do sprzedającego prosząc o dodatkowe zdjęcia wraz z numerami seryjnymi. Obiecał je zrobić po czym zlikwidował ogłoszenie. Dla mnie co najmniej dziwne podejście sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 A tym czasem inbred nabrał kolorków Teraz tylko naklejki zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Tu masz cały set na wektorach. Co prawda stara wersja naklejek, ale zawsze coś. on-one-stickers03.eps Tak to wygląda: Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Oooo wielkie dzięki! Zdecydowanie nie jestem królem google Myślę że w pierwszym lepszym zakładzie mi przerobią całość na biało i drukną. (Białe fajnie mi się komponują z amorkiem). I jeszcze kwestia antykorozji... Wstrzyknę coś do profili zamkniętych na bazie wosku chyba. Czy ktoś poleci może jakiś bardziej wyszukany siuwaks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Ikorol ponoć dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Nie do końca chyba o to chodziło Ja do swojego użyłem " K2 PRO Cavity Wax". Puszka wystarczyła z tego co pamiętam na 4 nietryśnięcia każdej rurki ramy i widelca. Na oko zostało jeszcze z 20% w pojemniku. Po odparowaniu rozpuszczalników rama przytyła o 55g - czyli tyle wosku w niej realnie zostało. Rurka do natryskiwania ma średnicę 5 mm i jest wystarczająco elastyczna i zarazem sztywna aby wepchnąć ją rur ramy przez otwory w mufie suportu, główce ramy czy rurce podsiodłowej. To co wypłynie i zaschnie z powodzeniem da się zmyć denaturatem czy alkoholem izopropylowym. Kupiłem K2 bo wyszedł taniej niż BOLL :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi