Skocz do zawartości

[rower] Romet 29er, czyli pretekst do dyskusji o stali

Wiewiór

Rekomendowane odpowiedzi

Przestań już tym suportem,bo obetnę drugie ucho.

Może i wielka,dla mnie trochę krótka,no może akurat,wysoka trochę to fakt.

Dodaj 12cm,bo jest całkowicie sztyca wsunięta,a ustawiona dobrze.......perspektywa się zmieni i powiesz : nie za mała ta rama......

Ogólnie,najlepiej się czuję na 20-20,5, tu jest 21.

Na pewno lepiej niż 19,miałem już takie rowery z kierownicą między nogami i widelcem w pionie - nie chcę więcej.

• Mod Team

Sterówka śliczna - chciałbym mieć taką przy wielkości 17,5 - 18" (kiedyś miałem) ♥
A suport za wysoko ale myślę, że jak pogadają sobie Tomek z Tomkiem(Yarrem) to każdy problem jest do rozwiązania. W końcu to stal ♥ 
Na bazie doświadczeń z Sarną3, która miała fenomenalnie niski suporcik mam taką propozycję  :033: 

16665587_1422323211133570_89623275697748

(a ile miejsca na leniwca i bidony!!!)

przecież Tomek spcjalnie ten delikatesowy projekt zrealizował zeby byc slownym,zamiast karnego Jeżyka po alominalnymy "fulu wsowim" :) powstal "stanton cięte ucho"!!!!

Tomek lubi się puszczać w dół po kamieniach także ten suport myślę ze podczas pracy amo będzie się i tak zbliżał do kamieni mocno,z chęcią sprawdziłbym bym jak się mają z tym stantkiem scianki strome ale pod górę, bo na moje oko zdjęciowe to bez sagu harlej straszny i najchętniej bym tą ramę z salsą do kontroli objeździł, taki ladny rower...

Ps slowa Yarra o tym ze wybieramy stal z powodu ladności chudych rurek, mnie pokaleczyły :) Ja nie myślałem nigdy o tym.

Prawda jest taka,że na stan z połowy zeszłego roku,kiedy zacząłem szukać sztywnej ramy 12x142 gotowej przyjąć plusa,  wyboru w sensownej monecie nie było : Stanton......Trek Stache używka 2012-2013........zapowiedzi Salsy Timberjack........kowadła Ragleya,Canfield Bros,Kony i kilka za drogich karbonów.

Teraz - wysyp tańszych,równie fajnych ram......

Zmieściłem się dokładnie w połowie ceny wyjściowej Krossa Pure/Smooth - przy dość drogiej ramie Stantona,wiadomo,kosztem paru kompromisów i gratów z szafy.

To jest rama Mk2? 

Jak dla mnie BB drop wygląda zupełnie normalnie. Przecież to nie jest sprzęt do ambitnej jazdy w dół (od tego jest np. switchback).

Można próbować wsadzić jakis Revelationa 140-150 to przód się trochę podniesie i wypłasczy.

Qrcze, poważnie, ja myślałem że to jakiś żart/fotomontaż i se jaja robicie a to jest prawdziwy rower? Wygląda jakby spawacz cuś popił przed przycinaniem/spawaniem ;-)

Jeśli tak to może zdjęcie z korbą w pionie? Czy wówczas pedałek nawet na płaskim nie jest kilka milimetrów nad gruntem? Da się na tym w ogóle pochylic w skręcie i pedałować? Przednia przerzutka też jakiś dziwny kąt przez to ma, działa dobrze?

Edytowane przez Mentos

Kupiłem niegdyś rower jak na zdjęciu od jednego z forumowiczów i mam drobne pytanie. Chciałbym założyć fotelik dziecięcy. Podobają mi się foteliki montowane do podsiodłówki (chciałbym uniknąć bagażnika). Np coś w tym stylu:

https://www.decathlon.pl/fotelik-dziecicy-siesta--id_8197442.html

Śledzę temat od początku i mam wątpliwości dotyczące cieniowanych rurek stalowych ramy. Czy taki fotelik nie zniszczy roweru?

rower.jpg

Ale brzydki ;)

Jeśli mocowanie fotelika będzie ponad "zewnętrznym butem/zwężeniem na podsiodłowej" to nie ma problemu. Koleś ma taką samą ramę i też fotelik Hamax'a od dwóch lat bez problemu.

EDit: do Hamaxów można kupić zamienne "druty" mające na celu obniżenie lub podwyższenie pozycji fotelika!

POZDRo-:ver