Mod Team anarchy Napisano 25 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Rama rowerowa frameset CX Przełaj Gravel Columbus Gorzów Wielkopolski • OLX.pl HHNNNGGG Oglądałem go jakiś czas temu na alledrogo. I to tylko i wyłącznie moja opinia i jeśli ktoś wie coś lepiej niech poprawi:Coś mi się w nim nie podobało od początku. Może Nadworny Ramowy się wypowie ale moim okiem to stara rama z jakiegoś mieszczucha/turystyka (ślad po mocowaniu pompki w sterówce) w której ktoś upitolił canti (to wiemy) i dospawał mocowanie pod tarcze. Bo to jest dospawane co widać po haczykach oryginalnych i tym nieszczęsnym oczku pod bagażnik/błotnik w środku. Sam spaw też pewnie wywołałbym uśmiech na Twarzy naszego BrodategoSzczęscia yarra. A czy to jest cromor.. osobiście ciężko mi w to uwierzyć (łatwiej by było gdyby była w org malowaniu z naklejkami) podobnie jak w to, że to przełaj Ale nawet pal licho czy to zwykłe 4130 czy cromor czy tange. Już ze zdjęcia widać, że gruba opona tam nie wejdzie. A co lepsze - geo. Na oko widać, że rama jest długa a te 50,5 po linii rury mało mówi. Więc wrzuciłem w cada (bo sam myślałem prze sekundę o niej). I nawet jeśli wymiary się nie zgadzają to góra 5mm plus/minus. Oparłem się na w miarę pewnym wymiarze - 560 podsiodłowej. Sprawdziłem wymiarem sterówki, średnicy koła i długości korby. I to mi wyszło:I zanim się ktoś spoci, że wow, jaka długa, w sam raz pode mnie.. niech popatrzy na ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Typowy trzepak, czy tzw. "niedokończony projekt" - czytaj chciałem zrobić przysłowiowy "bicz z gówna" ale nie wyszło/nie dałem rady/nie dało się i szukam jelenie żeby odzyskać parę złotych monet. Takich rowerów czy motocykli nie brakuje na Allegro/OLX. Ale szanuję ze chciało Ci się wrzucić to w program Ja jak zobaczyłem spiłowane piwoty i dospawane mocowania tarczówek to śmiechłem mocno i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ja też śmiechłem tak z gorzka lekko, ale może być ktoś kto tu zagląda, pomyśli "ale okazja" i kupi. Szkoda by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Dziękuję starszyznie plemiennej za analizę. Mało brakowało a bym na tej ramie składał rower dla kumpla. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Niestety, nie mój rozmiar... to się podzielę informacją... To może ten rozmiar przypasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dobry żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Powitoł Dziękuję starszyznie plemiennej za analizę. Mało brakowało a bym na tej ramie składał rower dla kumpla. Na allegro jest też surly cross check, ale pewnie zamalutki? http://allegro.pl/surly-cross-check-i6686312085.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Co do ramki po tuningu, daleki jestem od krytykowania cudzego spawu. Podziwiam, bo coś mi się zdaje, że brat spawacz zrobił to elektrodą otuloną a to trzeba być odważnym i zdolnym na takiej rurce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 ... a ja bym ją nawet wziął. Dał do zrobienia adaptery tarczy, skrócił ogon, może, może... Gdzie to-to jest do obaczania? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ivan, ale jak ogon skrócisz (mnie też się podobie) to tam już nic nie wejdzie, wąsko jak sam wiesz gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Na wiosne ma wejśc już do produkcji Production Privée Shan No 5 http://www.pinkbike.com/news/the-shan-n5-in-the-making.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Ivan, ale jak ogon skrócisz (mnie też się podobie) to tam już nic nie wejdzie, wąsko jak sam wiesz gdzie okok... Cofnąłem, obczaiłem i faktycznie pomyłka jakaś. Szczególnie za tę kasę Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Na wiosne ma wejśc już do produkcji Production Privée Shan No 5 Production Privée's Steel Full Suspension Frame: The Shan Nº5 - Pinkbike Dla mnie ciekawostką jest to że firma jest z Andory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Czy poza nowym Cotic-em Escapade (nowy 350 łabędzi) są jakieś inne, tanie stalowe ramy mieszczące oponę 37/42C z błotnikiem, z pionowymi hakami i mocowaniem pod hamulce tarczowe? Najlepiej całe framesety i takie które można znaleźć na rynku wtórnym. Zastosowanie: jazda miejska. Jest Kaffenback ale on przyjmie tylko 32C i podejrzewam że bez błotnika. No i Wtyczka z pionowymi hakami - tylko że nie da się jej kupić jako frameset i nie wiem jak było ze stalą przy tych hakach. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Inbred FTW POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Nie ukrywam że sam będę niedługo szukał framesetu na Inbredzie ale nada się toto do jazdy miejskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Łajnot? Jak najbardziej - sztywny wideł ok. 463mm i wio w miacho! Opcje pod SS lub biegi lub oba naraz, kapcie żądane przyjmie i zostawi miejsce na grubsze, gdy offrołdu się zachce... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Paczpan jaki miejski ninja na On-One zrobiony. Szczerze lubię tę ramę, bo miła, wdzięczna, tania i przyjemna. Taki odpowiednik młotka w warsztacie - 80% rzeczy nim naprawisz. Z On-One inbred jest podobnie ... 80% rowerów na nim zbudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 To na pewno jest inbred? Z tak krótkim widłem? Czy może zrobił ktoś z nim coś o czym kiedyś z kimś gadałem.. hmm (znaczy się odcięcie sterówki i skrócenie przodu wstawiając wyższą sterówkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 To jest pompetamine niestety już dawno niedostępne w ofercie no-mum AproposJakby ktoś chciał to sprzedam w całości, samą ramę albo z kołami. Więcej info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Ano i tu się zgodzę.Rambol masz karniaka za sianie zamętu w starym łbie prezesa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Posypuję swoją pokrytą liszajem głowę kruszonką z bułki maślanej i chylę ją nisko aż po samą wykładzinę podłogową wąchając wiązki kabla ethernet pod podłogą techniczną. http://www.on-one.co.uk/news/teams-and-riders/q/date/2012/03/12/it-started-with-an-inbred To Pompetamina, tak jak prawicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Ethernet to protokół, kabel to prawdopodobnie UTP, gwoli ścisłości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Przestań bo znowu Rambol będzie się musiał posypywać! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Ethernet to protokółTeż nie do końca Edytowane 27 Stycznia 2017 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi