Drzewol Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Dzięki za wyjaśnienie. Poziome haki odpuszczam tym samym Longitude odpada. Tarn z widelcem w tej chwili za 400 Elżbiet ktoś ma jakieś doświadczenie z tą ramą? Po 19 latach uczę się od nowa terminologii rowerowej i widzę że ten Tarn ma standard boost 148x12 a nie widzę np. piast DT w tym rozmiarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Na przykład DT akurat ma: https://www.dtswiss.com/Components/Hubs-MTB/350-boost-RW-en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Poziome haki to nie jest żadna tragedia. Ja wolę poziome haki niż słabej jakości mimośród. Tarn jest bardzo dużym rowerem, tzn ma długie ETT i nie każdemu będzie to pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Hejkum , przecież jestem fanem klasycznych poziomych haków!!! Ale jeśli rower ma być pod jedno koło i przerzutkę , to smar na palcach rękawiczek i mocny zacisk to podstawa. Single, planetarki i ostre - poziome haki, Sowie haki czyli sufhaki dla debili ktoś kiedyś napisał Klasyczne haki pionowe- jeśli tylko zwykła przerzutka, i żadnych ciągot jednobiegowych - najpraktyczniejszy wybór Mimośród dla mnie to smród, mimo że Rysz pisał że lubi szanuje i nie piszczy, dla mnie suport ma być beton, monolit, węzeł kolumbijskiego krawatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzewol Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 maciejas dzięki, sprawdzałem na stronie lokalnego sklepu i myślałem że mają pełną ofertę yarr dopiero teraz spojrzałem na ETT przedtem tylko na kąty zerkałem, rzeczywiście wielka pyda z tego Tarna od HL 2016 dłuższy o 62mm. Chyba skupię się na poszukiwania HL-a. Możecie jeszcze jedną rzecz wyjaśnić-na stronie Gienka nie ma już High Latitude ani samego Latitude (nie wiem jaka jest różnica między nimi) a w brytyjskich sklepach można spotkać roczniki 2017 powyższego. Czekałem też na Surly KM ale cena nowego rocznika z widłem w poznańskim onemorebike 2,9k a chciałbym wydać trochę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 High Latitude - 29", Latitude - 650b. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 http://allegro.pl/gt-tequesta-92-cr-mo-tange-kolekcjonerski-i5962755251.html prowadzenie linki i tylny hamulec, nie lubię GT ale ten? naprawdę robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Ano ładnie odpicowany, ale jak widać sprzedający (Adamello z retromtb swoją drogą) pojechał z ceną, bo wisi już ten rowerek parę miesięcy. Równocześnie był na sprzedaż bliźniak w turkusie, nie odpicowany, za to za pół ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 zabawne są też szprychy na czejnsteu na Skocie ktorego wystawia, z takm retro to wszystko fajnie ale chyba nie widdzę opcji zeby jezdzić po dzió na sztywnym 26 na radawist ostatnio taki rdzawy klon wisi z takim hamulcem ja w GT, choc bez takich slizgow dla linek hamulca, ale po tuningi wiertniczym, i pilnikowym dla szerszej opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Bo taki 26er na sztywno ma cię zgnębić, ma cię wykańczać, ma cię sponiewierać a ty i tak będziesz do niego wracał. Im więcej patrzę na te 26 calowe stalaki, tym bardziej zastanawiam się, czy Treka Cobii nie pogonić i jakiegoś 69era ugotować na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 ja nie mam deficytu zgnębienia a z rowerami jest jak z babkami zawsze można zobie w sieci poogladać, ale komuby się chciało dognębiać każdym każdą jedną Rower ma być miły i dla oka i dla knykci oraz rzyci, jestem prawdopodonie jedynym ascetycznym mtbowcem w kraju ktory nigdy nie miał 26 ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 (edytowane) Powitoł Hę, w sensie nigdy nigdy nie miałeś małego koła, czy nigdy nie miałeś małego SZTYWNEGO koła? Ja tam lubię czasem dostać w ręce, ale w d...pe to faktycznie nie lubię Bo taki 26er na sztywno ma cię zgnębić, ma cię wykańczać, ma cię sponiewierać a ty i tak będziesz do niego wracał. Im więcej patrzę na te 26 calowe stalaki, tym bardziej zastanawiam się, czy Treka Cobii nie pogonić i jakiegoś 69era ugotować na sztywno. Mam sztywnego 26era i mimo grubych opon, i mimo że wiem co to kolana i łokcie to za każdym razem jak biorę go w teren to podlewam plomby w zębach super mocnym corega klejem p.s. Mam się spieszyć z fotkami małej zielonej kony? p.p.s. Widział ktoś ostatnio na olx trzy odpicowane retro stalaki od jednego sprzedawcy (dwie za pińcet zł ze sterami Chrissa Kinga)? Marin zdaje się był jednym z nich. Mignęły mi a teraz nie mogę znaleźć. Chciałem się przyjrzeć komponentom. Edytowane 28 Października 2016 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/211233-rower-onone-inbred-18-29er-cromo/ Inbred pod młotek. Może ktoś się skusi. Na tą chwilę cały rower. Ewentualne propozycje proszę na priv/w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 p.p.s. Widział ktoś ostatnio na olx trzy odpicowane retro stalaki od jednego sprzedawcy (dwie za pińcet zł ze sterami Chrissa Kinga)? Marin zdaje się był jednym z nich. Mignęły mi a teraz nie mogę znaleźć. Chciałem się przyjrzeć komponentom. To kolekcjoner z Bydgoszczy . Jak wpiszesz w wyszukiwarce siedem3 i zaznaczysz grafikę to wyskoczy kolkanaście jego projektow. Osobiscie kupowałem od niego tajtanowego" Raleighta .Polecam go , ale raczej z odbiorem osobistym ;)ma raczej marną reputację jeżeli chodzi o terminowość wysyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Najlepszy i najwygodniejszy rower, jaki kiedykolwiek miałem. W drodze do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Bydgoszcz po wybuchu wulkanu, zgasły kolory, wszystko pokrył materiał piroklastyczny, ostała się ostatnia pomarańcza, która pracuje w kanale 2033 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) ... a ostatki ludzkości schowały się w przejściach podziemnych Ronda Jagiellonów i Kujawskiego oraz w kanałach pod dawnymi zakładami Zachem. PS. Gdyby to, co jest zgromaszone na terenach dawnego zakładu Zachem w Bydgoszczy eksplodowało, to by z pobliskich wsi (np. z Torunia) można było krater podziwiać. Obecnie mieści się tam Nitrochem. Nie wiadomo co się tam robi i ile. Wikipedia podaje że Nitrochem robi rocznie 10 tys. ton trotylu i jest to największy producent trotylu na świecie Edytowane 14 Listopada 2016 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Szykując się na koniec świata za Twoim przykładem zaoparzyłem się w błotniki, zdjęcie muszę zrobić, ale na razie promieniowanie wypala pixele na matryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Pytanie do właścicieli Wtyczek z poziomymi hakami - jaki zacisk hamulca macie z tyłu? Mam mały problem, a mianowicie - oś koła jest tylko nieznacznie przesunięta na hakach do tyłu, klocki w zacisku są w najniższym położeniu a już są za wysoko w stosunku do obręczy i niedługo zaczną dobierać się do opony. Podejrzewam że zacisk który miały "oczko" do mocowania klocków dłuższy i/lub niżej byłby okej. Teraz mam zacisk Tektro R312S. Edytowane 14 Listopada 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 bierz okrągły pilnik w dłoń i szlifuj w ramieniu hamulca 2 mm miejsca dla śrubki klocka hamulcowego żeby był jeszcze niżej , tak jeden hamulec do Jaguara na przód konwertowałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Powitoł @rambolbambol - mam nadzieję, że wygoda nowego kokpitu rekompensuje wygląd mostka Chętnie bym się TERAZ do niego przysiadł To kolekcjoner z Bydgoszczy . Jak wpiszesz w wyszukiwarce siedem3 i zaznaczysz grafikę to wyskoczy kolkanaście jego projektow. Osobiscie kupowałem od niego tajtanowego" Raleighta .Polecam go , ale raczej z odbiorem osobistym ;)ma raczej marną reputację jeżeli chodzi o terminowość wysyłek.Podziękował. Na retro.MTB sporo fotek wyleciało z wątków, pozostają jakieś szczątki na image.google. Zdziwiło mnie, że facet sprzedaje za 500ziko odpicowany rower ze sterami Chrisa Kinga gdzie same stery to praktycznie ta kwota Podejrzewałem niecne zamiary Dzięki za info o odbiorze. Nie podejrzewam, żebym coś teraz kupował, ale jak jakaś stalowa szosa się pojawi to kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 bierz okrągły pilnik w dłoń i szlifuj No jest to jakieś rozwiązanie, dzięki! Ale przy dalszym napinaniu łańcucha problem powróci, niemniej jednak po znalezieniu identycznego Wtyczkowego tematu na jakimś forum doszkoliłem się i wiem że trzeba szukać zacisku z większym riczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Cotic ogłasza akcję Yellow Friday - obniża ceny na ramy w kolorze żółtym o 50 - 100 funtów: Roadrat Frame/Fork - £249 Escapade Mk1 Frame/Fork - £249 Solaris Frame - £399 Soul non-Stealth QR Frame - £399 Jakby ktoś czyhał na nowego ramiaka od Cotica - to jest chyba dobry moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Wlasnie mialem wrzucac info tu ale mnie ubiegles. Przy okazji zapytam, co myslicie o geometrii solarisa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Grizzli, a na co wymieniasz Dziewięciera jeśli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi