Mod Team anarchy Napisano 26 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Karate tak "normalna" że aż zaskakująca! (w przeciwieństwie do tego co wyrabia salsa np) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Patrzę na ten żółty kolor Karate Monkey i myślę: To chyba jedna z najfajniejszych ram, jakie ostatnio widziałem. Ogon, haki, oczka ... no wszystko mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 26 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Malowany Ptak (choć to tylko wizualizacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Szukam odrobiny inspiracji. W Centurionie mam obecnie ciężkie i pancerne koła trekkingowe - wcześniej jeździł widocznie pod sporym obciążeniem sakwami. Zastanawiam się nad wymianą kół na coś lżejszego (ewentualnie mogły by funkcjonować jako drugi komplet szosowy, ale to jest trochę bardziej skomplikowane). Zastanawiam się jak ten temat ruszyć, bo o ile sprawa złożenia samych kół wydaje się prosta, to zastanawiam się jak ugryźć napęd - teraz mam wolnobieg 6s, manetki suntour bar-con i zmieniarkę suntour xcm. Najchętniej bym wrzucił kasetę mtb 11-34, żeby ogarniała większe podjazdy. Wolnobieg 6s ma mniejszy rozstaw niż kaseta np. 8s, potem chyba 9s już ma dalej ten sam co 8s ale łańcuch węższy. Nie wiem czy przerzutka łyknie taki zakres - ale mam w odwodzie starego LX'a na 9s. Z kolei czy te bar-cony dogadają się z LX'em? Widziałem że stosuje się takie mariaże, z tym że w obrębie siemano - ichnie bar-cony np. przerzutką deore w Sutrze 2014 jest. Nie wiem zresztą czy cała zabawa jest warta świeczki, na razie wszystko działa a jak działa to może lepiej nie ruszać Z drugiej strony kusi zrzucenie trochę wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 @semow Zapraszam oczaić mojego Centuriona. Może cię zainspiruje taki napęd jaki ja mam (1x8) http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/7305-centurion-accordo-gt-tange-orange/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Sprawa jest stosunkowo prosta, pod jednym warunkiem: manetki nie są indeksowane, tylko ciągłe (friction chyba się to z angielska zwie). Jeżeli tak jest, to wymieniasz koła na piastę z bębenkiem pod 9s, pakujesz kasetę 9s i swoją RD LX 9s i powinno śmigać z tymi manetkami bez problemu. Problem natomiast pojawia się, jeśli manetki są indeksowane - wtedy suntoura z shimano nie dogadasz no i musisz trzymać się zakresu manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) 1x to bardzo wygodna sprawa, lubię ten minimalizm i w ogóle ale w tym przypadku łyda nie puści - musi być i młynek i duża tarcza. Przy kasecie MTB pewnie uda się obskoczyć 2 tarczami z przodu, ale to ma drugorzędne znaczenie. Sprawa jest stosunkowo prosta, pod jednym warunkiem: manetki nie są indeksowane, tylko ciągłe (friction chyba się to z angielska zwie). Jeżeli tak jest, to wymieniasz koła na piastę z bębenkiem pod 9s, pakujesz kasetę 9s i swoją RD LX 9s i powinno śmigać z tymi manetkami bez problemu. Problem natomiast pojawia się, jeśli manetki są indeksowane - wtedy suntoura z shimano nie dogadasz no i musisz trzymać się zakresu manetki. No to fajnie, bo manetki są nieindeksowane Muszę to wszystko sobie poważyć i zobaczę czy w tym jest jakiś byznes... Koła na piastach deore + obręcze 17 mm np. DM18 na 32 szprychy powinny chyba obgonić od opon szosowych 25c do smart samów 42c. I to będzie to Nie mam co narzekać na rower, jeździ się fajnie - a zaczyna mnie już nosić, np. taką Sutrę na olx wypatrzyłem. Coś trzeba pogrzebać przy Centurionie żeby głupie pomysły przeszły. Edytowane 27 Lipca 2016 przez semow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Nowa Karate Małpa z Plusem... A'propo karate małpy to w końcu ktoś pomyślał jak ułatwić ludziom życie http://singletrackworld.com/2016/07/surly-introduce-145mm-hub-standard/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Marin Nicasio SS i 4corners w tańszej wersji na 2017 Edytowane 29 Lipca 2016 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Pomniane Nicasio SS w dobrej cenie u Czarliego(niestety tylko 52 i 54cm) : http://www.charliethebikemonger.com/marin-nicasio-ss-2017---ex-display-11600-p.asp POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Zelektryfikowany Awol plus zwykła kierownica, pomysł wart przemyślenia, to jeszcze gravel czy już cross? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 treking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) To się ładnie nazywa wyprawówka (treking z baranem). A przynajmniej coś takiego Spec zwykle podawał w przypadku Awola. Moją Eskapadę tak ktoś ostatnio określił jak zobaczył Alfine. Nie wie że jestem leniem Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Stary jestem i treking mi się kojarzy z 20 kg klamotem a wychodzi na to że niekoniecznie i można pojeździć. Teraz moda na baranki wszędzie, mnie kusi coś innego, monster ( np. vegebąk) z prostą kierą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam identyczną koncepcję już od dawna, tyle, że zawsze 'coś' wyskakiwało. Bezobsługowy Komuter/leśny dziadek z prostą kierą i Alfiną. AWOL na radarze. Nie potrzeba mi jakiejś mega zwrotności, to ma jechać i połykac kilometry. Mam obecnie cos podobnego w zasadzie, tyle, ze alu rama/wideł i już mocno zwiotczała/daje po łapach. Lacie 40c, długi ogon, bagażniki, błotniki, dzwonki, trąbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Właśnie, skoro temat już został poruszony - istnieją jakieś gravelopodobne wynalazki pod prostą kierę, jednocześnie nie będące emeryckimi trekkingami? Cotic Roadrat to dobry trop, jest coś podobnego? Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez panSocjolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 istnieją jakieś gravelopodobne wynalazki pod prostą kierę Zapewne najszybciej coś znajdziesz pod hasłem 'fitness bike'. Obawy tylko budzi, ile opony tam wlezie, jeśli hample są szosowe. No i potem zwykłe crossy. Czym to się (teoretycznie) różni od gravela z płaską kierą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 ... istnieją jakieś gravelopodobne wynalazki pod prostą kierę, jednocześnie nie będące emeryckimi trekkingami? ... emerycki trakking to pojecie wzgledne ale tak na szybko: salsa marrakesh surly ogre surly crosscheck genersis tour de fer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Marrakesh i Tour de Fer to dobre tropy, tylko czemu ogony takie długie?* *Pytanie retoryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Bo to ma być stabilny rower, a nie fikacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Mysle, ze gienek day one tez by podszedl pod prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam identyczną koncepcję już od dawna, tyle, że zawsze 'coś' wyskakiwało. Bezobsługowy Komuter/leśny dziadek z prostą kierą i Alfiną. AWOL na radarze. Nie potrzeba mi jakiejś mega zwrotności, to ma jechać i połykac kilometry. Mam obecnie cos podobnego w zasadzie, tyle, ze alu rama/wideł i już mocno zwiotczała/daje po łapach. Lacie 40c, długi ogon, bagażniki, błotniki, dzwonki, trąbki Domin to brzmi jak zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 2 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Domin to brzmi jak zamówienie Najpierw pokaż Pan co tam w warsztacie się wykluwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Domin to brzmi jak zamówienie No ale ja się Ciebie przecież pytałem! Pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Spoko, na razie progres jest ale nadal remontowy. Wiem że jak wstawię ciężkie maszyny to już nie ocieplę ścian i nie pomaluję. Dzisiaj jadę po świetliki. W tym sezonie nie da rady. Może na paprykarz "nieszczeciński" ale nie ma 100% Jeszcze ślusarska robota wpadła bo żyć jakoś trza, plus jest taki że spawanie będzie ćwiczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi