Mod Team IvanMTB Napisano 25 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 ... czyli wracasz do używek od Cotic'a lub Genesis'a... Bo tylko one mieszcza sie pi-razy-drzwi w budżecie - jak sie trafi - maja poziome haki, pożądany materiał i odpowiednie pojemności widelców... Aktualnie nie nie widze w samych ramach na ebajcu. Cierpliwość jest cnotą Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Pragnę tylko przypomnieć, że Majki na jurajskich szutrach tęsknił za fullem, więc jakie 32c na miasto panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 21c to dla sprytnych inaczej Szacunek... I. IMO bardzo duże znaczenie ma jakość (materiał) ramy na HiTen 32c bardziej mnie karało po kręgosłupie/nadgarstkach/mózgu niż 23c na CrMo od miszcza R. (więc zakładam że nienajgorsza) w zasadzie po powrocie do 23c, na rzeczonej ramie, zachciało mi się ponownie jeździć...i też mam 18mil w jedną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) każdemu wg potrzeb, znacznie ma wszystko, od psychoestetycznego efektu satysfakcji posiadania po dynamikę podparcia siodłem i daną kierownicą wględem osi kół. Sam z racji swoich lubieżnych zainteresowań pełnoletnią szosą w wymiarze geriatrycznym na dojazdy do pracy widzę właśnie coś takiego, najlepiej torowa geometria opona 28mm i kierownica nie za nisko z gieciem dość wygodnym, nowożytnym, a nie pseudo torowym, chwyt górny poprzeczny lub górny wzdłużny, Jaguar, Wicher raczej odpada bo stery, ale geometria zbliżona do Wichra, tylne koło blisko suportu np Bianchi na mufach lata koniec 70 80 jest szansa że wejdzie 28 mm, slik. jezdzi się na tym super. Zwarte i stalowe doznania, energia komfort zwinność. Bardzo polecam właśnie 28, wolę to niż 32 Ivana, 23mm to jednak szosowe ćiśnienie i trzeba częściej sprawdzać luft, i przy wpierpapier w atomowa dziurę większe ryzyko chdupnięcia obręczy czy tylko snaka http://olx.pl/i2/oferta/bianchi-CID767-IDe0YTP.html#:74d42eeb8b#gallery to podobny model do mojego, jeszcze są mufy, u mnie da się założyć gumę 28 też mam taki widelec bez muf, to przełom 89/94 tak na oko, jak wysokość rurki między nogami jest dobra i rower jest ok , w tym prześwity dla opon bierz w ciemno i sczególnie że jak na Bianchi kolor wytworny, Edytowane 26 Czerwca 2016 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Pozostaje czekać (i szukać) bo niestety ale dojazdówka bierze na siebie większość rocznego przebiegu wiec musi być wygodna Myślałem też nad Inbredem 29, ale pewnie z forkiem wyjdzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Niekoniecznie. Jakieś dwa mieszki temu organizowałem przemyt używanego Inbreda z forkiem dla kolegi z Norłeja. Wyjszło 80 czy 90 funtów za samego klamota - w zestawie były nawet niezupełnie zajechane stery - plus standardowa dola za posyłkę. Z tym że Inbred to taki słaby pogromca szos... Niby można ale ja bym celował w coś lajtowszego... Jeździłem na swoim/Skwarka/jego Białki Wsobniaku do pracy asfaltowo i singlowo przez kilka tygodni... Do wytrzynania, ale ideolo to-to nie było. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Eee mogłoby nie być źle. Kupić tylko o rozmiar za mały, dać myszowatą i mogłoby zahulać. Doktor Estetyczny zaleca: "Inny k... kolor!" Edytowane 26 Czerwca 2016 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Uwielbiam inbredy ale jak by mi ktoś kazał co dzień rano jechać na takim czołgu do pracy 18 mil morskich, to ... na pewno musiała by być dobra wróżka o sile przekonywania Emilki Ratajkowskiej... Rano trzeba szybko i lekko dotrzeć do roboty nie tracąc energii... Nie wiem jakie rzeszowskie kilometry dojazdowe są w planach, jaka nawierzchnia.... ale po nastu latach miasta co rano tylko gumy 25, czy 28 i gładkie, rower w mieście ma być jak wiatr, a nie traktor... pozycja wygodna z oczami do przodu, niezgarbiona, kierownica wąska, rozstaw osi mały, dużo lepiej sprawdzi się mtb 26 cali z mocowaniem tarczówek, i kołami 622 z gumami do przełaju, widelec sztywny dla koła 26 ale z uwzględnieniem kompensacji skoku. Kąt główki ram 26 i rozstaw osi zrobią miejską różnicę, a cena i dostępność ram 26 chyba jest dobra. Pewnie raczej alu albo szkice węglem... W zasadzie nie musi być Ratajkowska, kopniak rano zrzuca człowieka z wersalki, i słodki damski głos z bukietu Jana Himilshbacha mówi wyinbredziaj mi z stąd w podskokach.... no i co, chcąc nie chcąc wskakuje człowiek na tego Inbreda w kolorze mlecznej kawy i jedzie się ...in...bredzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 W zasadzie nie musi być Ratajkowska Nie obniżaj wymagań. Emilka zaprasza na przejażdżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 ... i miseczka w moim preferowanym rozmiarze Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Na tym zdjęciu jest wszystko to czego brakuje w moim kolarstwie!!! Biały odblask na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 A kierownica gieta w hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Chyba się komuś Ronin nie spodobał, dlaczego? http://allegro.pl/author-ronin-gravel-i6290911760.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Z tym że Inbred to taki słaby pogromca szos. No do Colnago mu trochę brakuje PS moja szosa 4 miesięczna idzie na wymianę gwarancyjną (za dużo EPO). Uwielbiam inbredy ale jak by mi ktoś kazał co dzień rano jechać na takim czołgu do pracy 18 mil morskich, to . To ja tak robię tylko kilometraż mniejszy - 11km i w dół (pół drogi) do pracy. Myślę o Komiuterku, ale on zawsze na końcu kolejki N+1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 27 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Najwłaściwsze miejsce by wrzucić to info Stallovy 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 moja szosa 4 miesięczna idzie na wymianę gwarancyjną (za dużo EPO). Jużeś ja połamał? Strach się bać BTW, dla zinteresowanych mały przemyt z UK się kroi: http://www.forumrowerowe.org/topic/205416-planet-xon-one-wspolne-zakupy-wykorzystaj-brexit-i-slabego-funta/ Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Nie wiem jakie rzeszowskie kilometry dojazdowe są w planach, jaka nawierzchnia.... ale po nastu latach miasta co rano tylko gumy 25, czy 28 i gładkie, rower w mieście ma być jak wiatr, a nie traktor... Rzeszów jest dość mały więc dojazdy są głównie na dystansach rzędu kilku kilometrów. Do tego dochodzi cała masa krawężników, często wysokich, drogi dla rowerów z kostki czy kocie łby w paru miejscach. Także owszem - traktora nie szukam ale 40C z ciśnieniem ok. 50 PSI jest w sam raz a opory toczenia na slickach nie są kto wie jak duże. Stąd też marzenie żeby takie a nie inne opony upchać pod pełny błotnik wiec obawiam się że w MTB 26 może być mało miejsca. Mam wolne kółka 28 także spróbuję je upchać do obecnego retro MTB i zobaczę co z tego wyjdzie (o ile ogarnę jakoś hamulce). Od razu spróbuję też z oponami 32-35C. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 To jest taka zależność jak masz rozstaw osi bliżej 112 cm i wąską gumę jest do bani, jak tylny trójkąt jest zwarty i rozstaw bliżej 100cm to jazda na szosowych gumach jest prostsza. tylko trzeba zrywać przednie tylne koło w powietrze i krawężniki nie straszne. Ta czanabianka z linku moim zdaniem to byłby super zakup,mnie świerzbi ręka ale naprawdę nie mogę kolejnego roweru kupować... Idz targuj kup za 600 pojeździj dwa tyg na próbę, Jak już wsiąkniesz w taką stalówkę to ciężko jeździć na trekingowych gumach, po Pikniku w Jurze momentalnie pozbyłem się przełajowych.... Jedynie kwestia błotników to rzeźba, miałem pełne szosowe ale zawsze w okolicy hamulca trzeba zrobić obejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 A ma toto regulowane haki? Bo jakieś skośne mogą być ale nie bardzo widzę. No i podsiodłówka 55 może być duża, w Eskapadzie mam 51 i jest w sam raz (chociaż pewnie to od geo i BB dropa zależy) Z drugiej strony jak mam iść w wąskie (choć to i tak pojęcie względne w moim przypadku) laczki to wtedy zostaje kwestia znalezienia tanio odpowiedniej wielkościowo Pompy/Wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Mike, a Kaffenbacka nie bierzesz pod uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Witam Panowie i Panie muszę rozstać się z moją Koną Honky Tonk w pięknym niebieskim kolorze. Rozmiar 49 - czyli najmniejsza. Rower kupiony w przedstawiciela Kona Polska(pierwszy właściciel ) Jest to model z 2009 ale jako nowy kupiony w 2011. Przebieg około 3000km. Nie bita , a tak na poważnie to rama praktycznie jak nowa... rower trzymany w domu, nie jeżdżony w deszczu itp. Jeśli ktoś byłby poważnie zainteresowany to proszę o kontakt. Z wysyłką to mam problem bo karton mi się gdzieś zapodział, ale temat do ogarnięcia w ciągu kilku dni. Mile widziany odbiór osobisty w Poznaniu (zniżka). Link do zdjęć: https://plus.google.com/photos/1129197 Edytowane 27 Czerwca 2016 przez acid1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 @@RafalxM Kaffenback odpada bo haki nie takie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Mike, tam sa skośne haki do przodu, o małym posuwie ale da się ... masz rower u siebie to umów się i zobacz, może być za duży, ale ja jeżdżę na rozmiarach od 55 do 63 i jest mi dobrze... na pewno musiałbyś mieć najkrótszy z dostępnych mostków, ok 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Może podjadę obejrzeć ale pytanie najważniejsze - wejdzie tam więcej niż 32C? Na oko mnie się zdawa że to nie ten typ roweru którego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Jest mega, mega okazja... http://www.ebay.co.uk/itm/Singular-Peregrine-frame-and-forks-/142038492224?hash=item2112276440:g:S-IAAOSwM4xXcWEE Szkoda, że nie mój rozmiar Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi