porcelanowy Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Powitoł Kumotrowie, byłby kto chętny na LEWY hak do ramy tytułowego Rometa? Pogiąłem wczoraj oryginalny. Naprostowałem ręcami i dokulałem się do bazy, ale prostowane alu może klęknąć tak czy siak. Romet zaproponował poniższy komplet za 130zł więc lewy wyszedłby pół tego plus wysyłka (w Krakowie mogę podrzucić). Gdyby ktoś coś to zapraszam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Klientów czeskiego SingleBe coraz bardziej ponosi fantazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Scott ma swoje camo, a SB no cóż... mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Kolory - kwestia gustu, ale haki to kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 ... bo to Paragony Oni chały nie walą... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Nie wiem co to, ale chce takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 No to teraz już wiesz http://www.paragonmachineworks.com/ ... i tak dalej Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Chciałem przybucować wiedzą o hakach ale na szczęście na Ivana zawsze można liczyć Dodam że po tej stronie kałuży atlantyckiej trudno kupić za mniej niż 150 eurogąbek. Dobra idę się pakowaę zamiast pisać bzdety. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ja tak z innej beczki: Ma ktoś ramę (oczywiście stal) w rawie? Ale bez żadnego klaru itp. Mocno rdzewieje? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 @@yarr właśnie jest w trakcie testów jak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 rdzewieje bez szału ale rdzewieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Masz jakieś fotki? Jak dlugo juz tak jezdzisz? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Fotek nie mam i nie będę miał raczej. Jeżdżeniem bym tego nie nazwał, ot kilka testowych przejażdżek i dwie imprezy. Rama jest goła od lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Panowie stalowcy - jakiej ramy szukalibyście do niedrogiego komuterka? Wymagania jakie musi spełnić to poziome haki, główka ahead i odpowiednia ilość miejsca na opony tak żeby weszło coś pokroju 42C z błotnikami. Mile widziane framesety i CrMo. Do wyboru są m.in. tanie ramy do singli z Allegro ale do tych jakoś mnie nie ciągnie, ramy Polka Bikes ze zwykłej stali idzie kupić za ok. 500 zł ale nie ukrywam że wolałbym coś lepszego i używanego. Kwestie estetyczne nie grają roli, cena najlepiej 300-400 zł. Mile widziane mocowanie pod tarczę w widelcu ale podejrzewam że z tym może bym problem. Nie planuję zakupu "na już" ale chętnie dowiedziałbym się jakich ram szukać czy to na Ebayu czy u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Pompino, szukaj używki jak chcesz tanio. Yarrecki ma na opyl cały rower, ale może być ciut za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 No Pompino znam i jak znajdę będzie miło. Ale może są jakieś podobne konstrukcje Dopiero dziś zerknąłem na tabelkę i faktycznie - rama od Yarreckiego niestety ale się nie nada. A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 jak znajdę będzie miło ??? http://www.on-one.co.uk/i/q/FROOPV4/on-one-pompino-v4-framesetA jak ma być pod tarcze, to raczej Pompetamine, nie Pompino. Na LFGSS pojawiają się co jakiś czas. Na ST też bym posprawdzał. Zawsze to trochę taniej niż ebay. Jak się nie pali, to się zaczaj i poluj.https://www.lfgss.com/conversations/282915/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Doczytaj założenia cenowo-projektowe i będziesz wiedział dlaczego nówkę celowo pomijam i miałem na myśli znalezienie używki. A co do tarczy to pewnie przód by wystarczył a to idzie rozwiązać zmianą forka. Także co się nawinie. A stronę będę śledził Edytowane 21 Czerwca 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Poczekaj, aż będzie w jakiejś promocji, za stówkę. Tylko już wtedy może być problem z rozmiarem. Założenia cenowo-projektowe przeczytałem, ale za te 3-4 stówki będzie bardzo trudno o jakikolwiek cały frameset, nawet używany z Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) No to trzeba faktycznie celować w okolice pół tysiaka i nieco więcej. Ale Pompino znam i można powiedzieć że śledzę od jakiegoś czasu - są jakieś podobne tanie ramy? Edytowane 21 Czerwca 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Jest jeszcze charge plug AKA wtyczka, w wersjach niższych bez hamulców tarczowych również do wyrwania na wyspach w fajnej kasie. A jak Chcesz tanio to nie kombinuj z tarczami i aheadem i kup jakiegoś fajnego retro trekkinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Ładna ta Wtyczka. W sumie przewija się nie raz przez forum a jakoś nie brałem pod uwagę, pewnie założyłem że za droga. Wszystkie wcześniejsze wersje miały linki pod górrurką? To też ważne a w sumie nie wspomniałem. Bo widzę np że są wersje z okropną grubą "procą" i dwoma rurkami za podsiodłówką. @yarr wspominał że pod hamulec rolkowy trzeba jakieś specjalne mocowanie ale wydaje mi się że obejma załatwi sprawę w przypadku tylnego koła. Retro trekking odpada, bo właśnie marzy mi się coś "najtańszego na ahead". I jestem świadomy że jest taki moment w życiu że każdy z nas staje się wybredny a to liczy się z kosztami ale znam osoby które za niewiele ponad tysiąc złotych kupiły używane rowery typu "fitness" więc jest to realne a ewentualny dodatkowy koszt to przekładka zawartości do droższej ramy. Na jUKejskim Gumtree jest sporo Wtyczek poniżej 200 elżbiet za kompletne single, myślę że to dobra droga Edytowane 22 Czerwca 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Ja coś mówiłem o rolkowych heblach? Chyba byłem spity. Mój jest w iKsElu więc jest dość duży choć są i tacy dla których byłby mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) choć są i tacy dla których byłby mały. HEJ HEJ HEJ tu EN BI EJ ! Edytowane 22 Czerwca 2016 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Taki piękny rower. Więcej o nim: http://www.sklarbikes.com/blog/2015/8/23/scotts-custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi