Mod Team adamos Napisano 6 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Korby wyśmiałeś i OK, po to jest ten temat. Ja się tylko powtórzę, że do liczenia gramów jest inny dział, tutaj zaś można dyskutować inne, ciekawsze rzeczy.No, ale skoro potrafisz rozumować moim tokiem , to chyba nie mam za bardzo o czym dalej dyskutować. Tylko sobie popatrzę. oj...chyba komuś nadepnąłem na stópkę .. adminową Serio? Żebym Ci nie przypomniał, kto kogo namawiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Kłaniam, Jak by ktoś był inte-re-re to u mnie w Klubiku jest do wzięcia BigWig w medjumie za 150 elżbiet. Właśnie czekam na foty... Szacunek.. I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 pasuje lub niepasuje do koncepcji estetycznej Chyba nie widziałeś swojego Romana Tam Pani Estetyka nie zaglądała! Tak wiem - mój lepiej nie wyglądał. Teraz jest bardziej kontrowersyjnie - tylko jeszcze naklejki, gripy i zaprezentuje byłego "Brzydala" -> "A męskich nie było?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 @IvanMTB PM poszło takie skromne ode mnie w sprawie BigWig. Może to własnie ten moment jest na stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Chyba nie widziałeś swojego Romana Ofkors że widziałem, ale Ty nie potrafisz czytać tego co ja napisałem Nie-pasuje lub pasuje. A nie pasuje bo jak niepasuje to be... Szacunek... I. PS Prv odesłany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Panowie na forum, co się znają, zapytane mam i proszę o poradę: Ragley BigWig mający 18 cali i chłop 182cm wzrostu dogadają się bez garbienia się i stosowania metrowej długości mostków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambieg Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Powinien pasować. Przy wzroście 180 i nodze ok. 82 byłem bardzo zadowolony z Inbreda 18" z kierownicą 660 mm i mostkiem 80mm. Aktualnie Inbred zbaraniał i jest za długi Rozciągam kręgosłup ale chyba skuszę się na Gienka Vagabond. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 @Ivan - napisz czy to stary (Kovalowy) czy nowy model ramy @Koval - napisz na jakiej jeździłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ja też jeździłem na 18-tce (179cm i 33 cale nogi) ale na dzień dzisiejszy czułbym się nieco zbyt garbato... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) dla tych co szukają: TransAM Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 ale chyba skuszę się na Gienka Vagabond. Zajawił się nareszcie u dystrybutora jako ramset, co ciekawe jako rower już niedostępny i prawdopodobnie zniknie z oferty na 17'. Privuj jeśli się zdecydujesz. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Panowie, pomóżcie! Ześlizguje mi się sztyca w inbredzie. Wymiana zacisku qr na skręcany nie pomogła. Skręcone jest jak trzeba, więc nie wiem w czym może być problem. Smarować to czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Mi kiedyś w podobnej sytuacji pomógł smar do wungla, użyłem Finish Line i "załapał". Podobno też nieźle działa Kropelka POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Kaza dobrze prawi. Żel Fiber Grip FL jest git. Przed sekundą montowałem na niego kierę do Mety. Jest idealny do wszystkich sztyc od alu po wungiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 zaraz zjeżdżająca sztyca w ramie stali? to musi chyba byś jakiś spory niedowymiar sztycowy czy aby na pewno ta sztyca ma 27,2? Albo rama trefna Rozumiem że śruba zacisku ustawiona z przodu? Sam mam zacisk z wajchą w tej ramie i w poprzedniej też był, ale sztyca węgiel to może lepiej się zaciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 No cóż, jak stalowo to stalowo - dzięki wielkiemu zaangażowaniu Ivana (jeszcze raz dzięki) od niedawna testuję takiego oto sprzęta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Tylko ta korba (zdaje się Tiagra) mi jakoś nie pasuje do całości. Prawie cały CdF w konwencji czarno - białej a tu coś się świeci jak pewna część ciała u psa. Aczkolwiek nowa stal w rodzinie zawsze na plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Zgadza się, też mnie denerwuje ale póki dobra chyba zostanie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 ylko ta korba (zdaje się Tiagra) mi jakoś nie pasuje do całości. Ta Tiagra ma charakter (kształt dużego blatu robi robotę) i moim zdaniem pasuje bardzo ładnie! TomHagen nie zmieniaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Rozumiem że śruba zacisku ustawiona z przodu? Sam mam zacisk z wajchą w tej ramie i w poprzedniej też był, ale sztyca węgiel to może lepiej się zaciska Tak, zacisk założony prawidłowo i tak też skręcony. Dzięki za rady panowie, spróbuję z tym specyfikiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Mikołaju - jak masz potrzebę to mam otwartą torebkę takiego specyfiku. Wpadnij obok filharmonii - nasmarujesz i zobaczysz czy pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Po 1,5 roku leżakowania w kartonie i piwnicy Romet wraca do świata żywych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Dziś zdarzył mi się wyścig, taki towarzyski po starym sentymencie... Ekipa przyjechała, słońce, i nawet podwarszawska trasa uśmiechała się do mnie, ale nie o tym tutaj.... Leń ze mnie, rowery nie poskładane, Inbred stoi ale ma fixa 32/16 i nie nadaje się do ścigania na długich prostych po asfalcie...No to coskoro trasa mtb w 70 procentach po asfalcie bierzemy ostre na dojazdy do pracy i ziuuu. Numer dociąłem żeby klamki przełajowe można zaciskać, kierownica przysłana z pośrednictwem Ivana, Kazafazy, i Adamosa pięknie się barani... Rama to Jaguar ten stary po przeróbkach, i opisywany już widelec od Rychtarskiego, taki trochę niedorobiony, za giętki przy koronie ( klocki szurają jak się wspina, albo pedali stojąc)... Opony michelin dynamic grubole sliki szosowe bo aż 28 mm... Na asfalcie jak na asfalcie, na wale powodziowym czy po grudach trawy tak jak można się domyślać dość ciężko ( 46/16). ale na polnych drogach z tarką i stwardniałymi śladami opon traktora, wibracje NIESAMOWiCIE znikają podczas szybkiej jazdy, nie spodziewałem się... jeździłem tym Jaguarem na przełajowych gumach po lasku bielańskim, puszczy, czy na kilku maratonach, ale jakoś nie pamiętam żebym to zauważył... inne podłoża były i dawno , ale oczywiście już na prawdziwych kocich łbach trzęsie makabrycznie, tu już brakuje balona z gumy... To tak się Wam powywnetrzałem, raczej o stali trochę tak jakby o przełaju, warto te stalowe dobre ramy jednak hołubić, chociaż tylne widły Inbreda w zasadzie to trudno stwierdzić czy pracują, ale w przełajach czy szosie jest moc ale jednak no siła potrzebna, bez siły to jest za wolno, i trudniejszy teren zostaje po prostu utrapieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Kwietnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 od niedawna testuję takiego oto sprzęta: Nooo w końcu Jak poszło przekładanie kabli i ustawianie hebli? wibracje NIESAMOWiCIE znikają podczas szybkiej jazdy No to nic nowego Jak na sztywno telepie, znaczy-się, za wolno tniesz Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 To że znikają to ja wiem ale pozostaje po nich takie niesamowite mrowienie w stali, czuć to nogami i dłońmi ,to o nim zapomniałem grunt to miła częstotliwość drgań, podobnie jest z karbonowym widelcem, ale nie ma tego elementu przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi