MikeSkywalker Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) ale jak tu złożyć podobny rower na stali, który nie będzie kosztował więcej o 100% Mówisz chyba o framesecie a nie całym rowerze Bo rowery na glinie nie są o połowę tańsze. Inbred 29 z forkiem to jak podejrzewam kwota rzędu 1200 zł plus przemyt a kupić za 600 zł glinianą ramę 29 ze sztywnym widelcem może być ciężko. Zakładając taki sam osprzęt różnica w cenie będzie nieco inna. Z innej beczki przynoszę niezbyt dobre wieści na temat Ronina. Jeśli ktoś planował dotknąć/mierzyć/zakupić może mieć problem. Z ciekawości zapytałem w zaprzyjaźnionym lokalnym sklepie jak sprawa wygląda i dowiedziałem się że na ekspozycję nie dostaną raczej żadnego egzemplarza. Sporo rowerów już się sprzedało bądź ciągle sprzedaje w przedsprzedaży a o kolejnej partii nie ma wieści, niewykluczone że nie będzie jej wcale. W sumie nie ma się czemu dziwić, niemniej jednak jeśli ktoś planuje ten sprzęt to zalecałbym pośpiech Edytowane 9 Stycznia 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 hmm rowerów nie ma u dystrybutora Authora w Polsce (Velo.pl przyp. autor) bo do nich pisałem, a niby jest jakaś przedsprzedaż prowadzona? Skąd takie info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tak jak wspomniałem - sklep partnerski Velo i dystrybutor Authora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambieg Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Szybkie pytanko o ramy stalowe do sztywnego 29era. Czy są jakieś opcje framesetów do ~2kpln oprócz On One i Csepel? W EU najlepiej. /chcę zawrócić znajomego z drogi w kierunku glinu, ale jak tu złożyć podobny rower na stali, który nie będzie kosztował więcej o 100%../ Genesis High Latitude za około 270 funtów http://www.moosecycles.com/m6b0s355p1877/GENESIS_High_Latitude_2015 Jest jeszcze Gienek Vagabond w komplecie z widłem http://www.langsettcycles.co.uk/m24b0s173p11441/Genesis-Vagabond-Frameset-2016 Charge http://www.alltricks.com/mtb/frames/hardtail/charge-2015-frame-cooker-pearl-grey-102-194856.html#social-actions Sobre http://www.sobreshop.com/epages/227877.sf/fr_FR/?ObjectPath=/Shops/227877/Products/%22Cadre%20Upgrade%22/SubProducts/%22Cadre%20Upgrade-0001%22 Jest tego trochę Sztywne widły do tego to jakieś 500-600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tak jak wspomniałem - sklep partnerski Velo i dystrybutor Authora. A to jest jakaś tajemnica, co to za sklep? Napisz Koledze, który to sklep, żeby mógł sobie taką informację zweryfikować, skoro jest zainteresowany zakupem. Inni też pewnie chcieli by wiedzieć - parę osób zainteresowanych Roninem tutaj było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tak z ciekawości teraz sprawdziłem ile kosztuje Ronin na czeskiej stronie Author'a - 29990 Kc, a więc jakieś 4800 zł, podczas gdy na velo jest cena 4299zł. Czyli jakieś 500zł różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tylko, ze w Velo nikt Ronina na oczy jeszcze nie widział.. A ta cena wisi juz od wrzesnia chyba, wiec ta przedsprzedaż to raczej bezpośrednio od pepików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Żadna tajemnica - NSB Rzeszów ul. Fredry. Nie spodziewałem się że ta informacja może być komuś potrzebna, na miejscu zainteresowanych pytałbym raczej w lokalnym Dobrym Sklepie Rowerowym oraz męczył Velo. A z tymi Pepikami to ciekawa sprawa w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Mike, cały czas mam wrażenie, że źle sformułowałeś pierwotnego posta z informacją, albo niepotrzebnie siejesz zamęt.Chyba nie tylko ja wywnioskowałem, że wspomniany NSB Rzeszów, pomimo że nie dostanie roweru na ekspozycję, to prowadzi przedsprzedaż (i to jeszcze w cenie polskiego dystrybutora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Jak ktoś planował Ronina to podzwoni gdzie trzeba i się upewni. Ja dowiedziałem się że rowerów jest (już) na tyle mało że choćby chcieli nie dostaną żadnego na ekspozycję. Ale jakby ktoś chciał zakupić w przedsprzedaży to jest taka możliwość i mogą spróbować mu ściągnąć ale też nie na zasadzie że dla wszystkich chętnych wystarczy, przez wspomniane problemy z dostępnością. Mam nadzieję że teraz wszystko jasne ale jak wyżej - telefon w poniedziałek nie zaboli. Na temat ceny niczego nie pisałem bo i nie pytałem. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Koledzy, spokojnie, spokojnie.....Niektóre wpisy usunąłem żeby nie podnosić atmosfery. Mam nadzieję, że każdy kto jest zainteresowany roninem (a nie wykluczałbym nikogo) sam sobie sprawdzi dostępność w odpowiednim dla siebie czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 ..to ja dla przełamania tematu pochwale się, że udało się najmłodszemu w domu aluminiaka z 20"kołem zamienić na stalówkę 24" (dzieciaki rosną, że ho ho)Będzie KHS na True Temper (pewnie jedna rura ), będzie stallovy wideł.I całość za.. 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Powitoł Z tym authorem to żeście mnie dobili Miał być plan na przyszły/następny rok... Obaczymy. Szybkie pytanko o ramy stalowe do sztywnego 29era. Czy są jakieś opcje framesetów do ~2kpln oprócz On One i Csepel? W EU najlepiej./chcę zawrócić znajomego z drogi w kierunku glinu, ale jak tu złożyć podobny rower na stali, który nie będzie kosztował więcej o 100%../ U nas jest np: http://allegro.pl/show_item.php?item=5901767754 Z informacji ze sklepu: Rama sprzedawana jest z widelcem, kompletem haków single speed oraz zaciskiem sztycy. więc lekko ponad budżet (ale wideł jest ) i trzeba by było kupić hak pod przerzutkę. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Prezesie a pamiętesz tego stalowego Koniaka na kółkach 24 co to go kiedyś podrzucałem? Nie sprzedał się kilkukrotnie, aż zniknął z allegro. A mówiłem brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Mówiłeś, mówiłeś... ale pieniądza nie było a i potrzeb.A rower był piękny, pamiętam. Nic to - dołoży się swoje stare graty, poszuka jakiś obręczy i będzie pięknie Jeszcze tylko jeden - średni został na aluminiaku (uuu) ale poczekamy jak wyrośnie z 24". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 U mnie jakoś nie mogę zarazić dzieciarów moją stalowizną. 20- alu.... i 27,5 niestety też... żeona 26 gliniany z kota (scotta) A propos miał ktoś to w łapach???? http://surlybikes.com/parts/handlebars/cheater_bar czy gnie się i sprężynuje lepiej od glinianki??? czy lepiej carbon... choć macałem carboniaste syncrosy i one ni drgną ;-(. Wiem że może lepiej opona 3.0 ale to nie mój klimat...max co jest w stanie zaakceptować moja podświadomość to 2,4 choć oko już nie. Prędzej amor wciepnę niźli kapcia 3.0 na front. A no i miałem w rękach-na serwisie stary rower MTB z kierą stalową 720 (tak były takie) średnica 25,4 to pracowała pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Co prawda ostatnią stalową kierę macałem w zeszłym millenium, ale na pewno na zimę o wiele komfortniejsza będzie wunglowa. A co jeśli zimą będzie węższa a latem zaś rozjedzie się jak PeKaPowe szyny? POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sziszi Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie młodzież przesiada się powoli na stal starszy już jeżdzi, a młodszy sobie zażyczył jakiegoś półtłuściocha na wiosnę Edytowane 12 Stycznia 2016 przez sziszi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 ♥Sarna♥ znalazła nowego właściciela..Oby komuś tam w JukejU dobrze służyła, z kierownicą po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 ....co będzie zamiast?????? czy to przewielka tajemnica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 przewielka tajemnica!...nawet dla mnie, nie wiem w tej chwili - poważnie Ale mogę obiecać, że coś normalnego i ogólnodostępnego. Na customy mnie dłuższą chwilę nie będzie stać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) @anarchy Wyproś nowego własciciela o fotki, jak "nowa-stara" Sarna na kołach stanie. W tym kolorku może to być naprawdę ciekawe. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 czyli szmugiel z UK ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Stycznia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 W tym kolorku może to być naprawdę ciekawe. W tym kolorze Sarna wyglądała zajeładnie... ech łza po garbie spływa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi