Mod Team anarchy Napisano 19 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 uuuuDługo trwało ale skończyło się grubo, bardzo...Gratulacje, opłacało się tyle szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Śliczna ta rama. Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Filmik stary, więc pewnie był już, ale co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 aaa...A jak Wooj Wooyek tu znów wpadł (cięgnie do stali? ) wracając na moment do progresywnej geo i "nieistniejących" rowerów - przypomniałem sobie, choć wstyd wrzucać tu alu - Litevile H-3. Pierwszy ht w ich kolekcji i od razu z 64* na dziobie.A przy okazji chyba podczytują Twój Blog bo dali sztycę... 34,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 przepraszam za moją upi#$^&ść przy szukaniu ramy ....ruda zaraża coraz większe grono czy to już pandemia???? Fajny ramiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Filmik stary, więc pewnie był już, ale co tam... Czasami się zastanawiam czy nie minąłem się z powołaniem. Metalworking to jest to!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) A jak Wooj tu znów wpadł (cięgnie do stali? ) wracając na moment do progresywnej geo i "nieistniejących" rowerów - przypomniałem sobie, choć wstyd wrzucać tu alu - Litevile H-3. Pierwszy ht w ich kolekcji i od razu z 64* na dziobie. A przy okazji chyba podczytują Twój Blog bo dali sztycę... 34,9 Do tego są pionierami szerokich obręczy - generalnie wiedzą, co robią Tylko czekać, aż (jako Syntace) wypuszczą sztycę regulowaną w tym rozmiarze. Na razie pewnie im się nie opłaca, bo za mało producentów stosuje ten rozmiar, ale nie od razu Rzym zbudowano. Już nawet Santa Cruz po latach przesiadł się na większą średnicę (na razie 31,6 mm, ale w ich przypadku to i tak rewolucja). PS. Następnym razem proszę mnie nie mylić z użytkownikiem "woojj" PS2. Pewnie, że ciągnie do stali - w hardtailu to bardzo... eleganckie rozwiązanie. Choć prawdę mówiąc, w dobie 27+/29"/Procore widzę tendencje do mocnego przeceniania zalet tego rozwiązania Nie chciałbym wzbudzić jakiejś niezdrowej dyskusji, bo tak jak napisałem, cenię bardzo ten materiał i sam bym nie pogardził stalowym hardtailem. Ale jak po raz kolejny słyszę o lepszym tłumieniu drgań (przy ciśnieniu w oponie 1,0-1,5 bar), to sam aż drgam... Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 generalnie wiedzą, co robią I - co jest ewenementem, a mało kto to dostrzega - sami polecają róznokołowość, która mi tak bliska ps1: Sorry, "młody" tu jesteś to trzeba się przyzwyczaić ps2: Spokojnie, gdyby wyznacznikiem stali był tylko komfort dawno połowy by tu nie było Aczkolwiek jak byś przejechał się na takiej rychtarowej stali 79er mógłbyś mocno się zdziwić jak potrafi pracować taka rama (w przypadku 27+ oczywista nie ma to żadnego znaczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 I - co jest ewenementem, a mało kto to dostrzega - sami polecają róznokołowość, która mi tak bliska O, i jeszcze długość chainstaya zależna od rozmiaru ramy. Dobra, idę sobie, bo wychodzi na to, że każdym razem jak tu zajrzę, to robię OT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 .. po prostu dopełniasz wątek o bardziej agresywne geo i rowery których tu do tej pory nie było za wiele - jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Na wstępie dziekuje za pomoc i przepraszam za moją upi#$^&ść przy szukaniu ramy. Zakupiona ale na razie znajduje się u kolegi w UK. Teraz szukanie amora jaki skok i hmm czy biały czy czarny czy to i to. Koła już są. Pozdrower.. No to mój ma brata. Niżej po apgrejdach: https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/23763113592/sizes/o/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Temat adapterów do starszej stali ciąg dalszy, epizod pt. jak dobrze zamontować mostek:http://www.forumrowerowe.org/topic/195429-adapter-ahead-jak-poprawnie-zamontowac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Panowie, Myśli mi cały czas krążą nad stalowym rumakiem. Prawdopodobnie jedyny w moim zasięgu to Author Ronin. Jak na razie nie chciałbym sprowadzać roweru z zagranicy. Ronin ma jedną wagę estetyczną, mianowicie widelec. http://mtbs.cz/media/foto/197/img60ba8a83cabd0216d68ad2365b83ad54.jpg Jak widać, przyspawane są jakieś guzy i trochę mi to przeszkadza. Myślałem, że od biedy jakąś tabliczkę tam przymocuję, albo dokręcę jakiś praktyczny gadżet typu otwieracz do piwa. Czy opłaca się cokolwiek z tym widelcem robić? Jakieś robótki szlifierką, szpachle i malowania? A może lepiej po prostu zmienić wideł i mieć z głowy? A gdyby zostawić to co jest i pomyśleć o wygrawerowaniu czegoś na kawałku blaszki i zamocowanie tutaj. Od przodu można by ją nawet zagiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Oszalał Tu większość dała by się pochlastać za takie "guzy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Jak widać są gusta i gusciki! Mi też "guzy " szalenie się podobaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Grudnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Trzeba te "guzy" namoczyć w occie, tak jak śledzia na święta. Podobno same schodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Ale ignorancja... W occie to chyba paru osobom tyłki zamoczyli i teraz coś piecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 @zukikiziu: gdybyś kupił Ronina...gdyby solą w oku Ci były widelca guzy...daj znać i albo zrobim biznes albo podmiankę POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuppersReady Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Jakieś robótki szlifierką, szpachle i malowania? https://youtu.be/7_D8MELionE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Jak widać, przyspawane są jakieś guzy i trochę mi to przeszkadza. Myślałem, że od biedy jakąś tabliczkę tam przymocuję, albo dokręcę jakiś praktyczny gadżet typu otwieracz do piwa. daj Pan spokój ...zakładam się o V piw że jak już dostaniesz go w swoje łapki i pojeździsz kilka razy to przejdzie Ci ochota na usuwanie czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 przyspawane są jakieś guzy to bikepackingowe gadżety odsprzedaz z zyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Guzy hmm... niech ktoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Co prawda bez guzków, ale może komuś się spodoba - niemiecki pomykacz Standert Erdgeschoss (Insalata Tricolore) Edytowane 23 Grudnia 2015 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Oszalał Tu większość dała by się pochlastać za takie "guzy"... Wielu z Was bikepakingowców znalazłoby od razu jakieś zastosowanie dla tych mocowań. Ja jednak ten rower chciałbym pod sakwy, a jedyne co bym tam zamontował to koszyki na bidony lub mocowanie na jakieś butelki. Chyba, że obleciałby jakiś bagażnik na sakwy z przodu. Trzeba te "guzy" namoczyć w occie, tak jak śledzia na święta. Podobno same schodzą... Nie skomentuję. @zukikiziu: gdybyś kupił Ronina...gdyby solą w oku Ci były widelca guzy...daj znać i albo zrobim biznes albo podmiankę POZDRo-:ver Jakby miało faktycznie dość do podmianki to nawiążemy kontakt. Czas pokaże co to z tego będzie. daj Pan spokój ...zakładam się o V piw że jak już dostaniesz go w swoje łapki i pojeździsz kilka razy to przejdzie Ci ochota na usuwanie czegokolwiek Nie wykluczone, że będzie przyjemne dla oka, a te moje uprzedzenia będą bezpodstawne oraz po przejechanych kilku trasach będę dziękował Authorowi, że tam coś dospawał Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że rowerzystki z "guzami" i dobrą łydą mi podchodzą. A Guzy im większe tym lepiej Wracając jednak do głównego wątku stalowych patentów. Przed chwilą natknąłem się na ciekawy magazyn szprych na ramie Surly Long Haul Trucker. Super pomyślane, szprychy są na podorędziu. Edytowane 24 Grudnia 2015 przez zukikiziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Genesis Tour de Fer również występuje z trzymadełkiem do szprych: POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi