Mentos Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Customowego tematu nie rozgryzałem mocniej bo nie jestem przekonany, a Salsa tytan najtaniej za 2015 to ok 7500PLN, oczywiście gdybym miał nawet dać za stal customową 5000 to wolałbym dołożyć do tytanu - dla mnie cena stalowej Salsy jest dobrym pkt. odniesienia do ceny customów, jest marka, jest fajna ramka i fajnie było by cuś lżejszego o tą ćwiartkę kilosa ( pewnie i nowszego ;-) ) Edytowane 8 Października 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 A czemu nie jesteś przekonany? Masz to co chcesz a jak coś potem nie pasuje... żal tylko do siebie. Wtedy potrafi nic nie wyszło zaboleć Za to jak zrobisz w dobrym zakładzie masz i gwarancję jak należy i wszelakie zmiany możliwe, i kolor z kosmosu.Jeśli tytan 7500 to za 4000 dostaniesz customa i jeszcze Ci zostanie na carbbonowe obręcze. Albo drugą ramę. Mnie takie rzeczy przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaku Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Stalowy 29er/27.5+ od Lasta z główką 64 stopni na kickstarterze: https://www.kickstarter.com/projects/1413835557/fastforward-enduro-mountain-bike-hard-tail-by-last Co o tym sądzicie? Edytowane 8 Października 2015 przez kaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Me gusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 64 stopnie? To podjeżdża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Podsiodłówka nie "leży" nad tylnym kołem, więc czemu miałby nie podjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 To jest ciekawe ale pokutuje do dziś jakiś stary mit, że jak kąt płaski to rower nie podjeżdżaW sumie wiem skąd Kiedyś takie kąty miały tylko zjazdówki albo freeraidówki (pamiętacie takie coś?) I to rzeczywiście nie podjeżdżało. Rowery się zmieniły, katy też, ale legenda pozostała.Pamiętam jak zacząłem przygodę z Sarną (płaski kąt i 55mm offsetu jak w hartelyu) i co mnie własnie uderzyło najbardziej - jak się ten rower wspina! Daleko z przodu koło uspokajało rower i strzegło przed myszkowaniem a tak bardzo wysunięta opona pozwalała mocno wychylić się do przodu ciałem dociskając oba koła równomiernie. Creme de la creme ... A odnośnie powyższego roweru i współczesnej geo dwa naprawdę ciekawe artykuły...O offsecie i długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 55mm offsetu To tak jak u mnie Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 ..ale 3 lata temu Teraz to nawet canonndale takie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 ... i 67st główki ramy ? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Nie, ale mnie 67 potrzebne tak samo jak 4 calowe opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Nie znasz się Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2015 ..wiem, w nogach śpię na bukowych liściach i z butelki żrę paprykarz Jeszce sobie złożę fata jak tylko będzie pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Na fatbiku jest super zabawa Będziesz mógł z Bukowej prosto na Dąbie pojechać po plaży pośmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Zgucior, każdy pod pojęciem "zabawa" rozumie co innego Mnie cieszy jak podjadę żółtym "ściankę" w okolicy przekaźnika z 32 na przedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) @anarchy stawiasz piwo, pierwsze na emeryturze Może być ze stalowego kubka Edytowane 9 Października 2015 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2015 k.... emerytura przed czterdziestką? tak to można żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) ja bym się załamał gnijąc w domu nawet przed 60'ką i nawet nie o to chodzi że do pracy jadę 12km a wracam przez Rzym na Krym czyli zajefajne także terenowe tereny w KRK 38km i tak dzień w dzień bez znudzenia bo inną wersją trasy - powiem Wam że Kraków jest naprawdę zayebisty nie tylko dla stalowego HT rowerzysty! Edytowane 9 Października 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 To jest ciekawe ale pokutuje do dziś jakiś stary mit, że jak kąt płaski to rower nie podjeżdża W sumie wiem skąd A ja wiem. Bo mimo wszelkich artykułów o geometrii i kątach wszystkie ramy były robione w jeden deseń - rama do XC o kątach 71/73 (czy jakoś tak) i ramy do innych zastosowań, gdzie kąty główki i podsiodłówki były płaskie. Nie wiem kto pierwszy wymyślił, że można połączyć płaską główkę ze stromą podsiodłówką, ale to kazało zmienić przyzwyczajenia w ocenie czegoś na pierwszy rzut oka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 10 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Adrian, ale ja nie napisałem, że nie wiem Tzw geo progresywne (lub przedprogresywne) zaczęło się pojawiać wraz z ęduro lub inszymi wynalazkami szlakowymi, wpierw fulowymi, potem sztywnymi a za dwa lata pewnie tak będą wyglądały monstery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Nowa odsłona fulla Caminade. Niezły mindf**k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Chyba ich dział ds. dziwności dostał dotację. Suntour Swing level 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Ponoć są dwie wersje tego widła: XC 80-120 i ęduro 120-160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2015 AMP wiecznie żywy, zawsze powracający i znaikajacy ponownie w pomroce rowerowego kontinuum Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Czy tylko mnie się zdaje, czy syf z opony jest bezpośrednio transportowany na damper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi