skwarek2 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Czy ktoś z was sprowadzał ramę On-One ze sklepu PlanetX? j Siemka, tu mamy swoich ludzi u Elżbiety i za 20 takich banknotów chłopaki typu Ivan czy KazaFaza prześlą Ci nawet i cały rower. Ja tak miałem - poratował mnie Ivan sprzętem po kradzieży smoka. Więc możesz nawet szukać na eBay.uk Nie zamawiaj customowej ramy na podstawie starej konstrukcji - wiem że frajda jest, ale nowoczesne konstrukcje pobiją ją na głowę i poskaczesz i pościągasz się i powłuczysz po okolicy. Zapraszamy na Paprykarza AD 2016, każdy tam udostępnia swój rower i będziesz mądrzejszy x10. Tylko uważaj bo spodobają Ci się rowery na topowych ramach jak np górska kozica Kovala czy turystyk tego od karłów i laserów. A to jakieś niemożliwe $$$ są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 eżdżę stalińcem (ale to jest naprawdę staliniec bo pamięta czasy stalina . Masz gdzieś jakieś zdjęcie? Jestem ciekaw jak ten twój rower wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Servuss Bladawiec! Gdybyś potrzebował pomocy w ściągnięciu czegokolwiek z wysp to pisz na Priv'a i uruchomimy podejrzane kanały szmuglerskie Na początku paździocha będę słać duże pudło do stolicy paprykarza, mniejsze fanty mogę komu dorzucić, większe typu rama zapoślę osobno/bezpośrednio do odbiorcy. Możemy zorganizować kontrabandę gotową do odbioru na Paprykarzu? POZDRo-:ver p.s.: przyłączam się do prośby o foto klasyka-29era Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 zwracałem się do Pana Rychtarskiego czy by nie zrobił takiej ramy odwzorowując ją na dobrych rurkach. Ale cena na wstępie mnie zabiła bo powiedział 1000 euro z widłem Rychtarski się ceni. Po za tym jak by nie patrzeć robi taką samą robotę z takich samych rur jak inni producenci na zachodzie a ceny ma (chyba nadal?) niższe. Wiem, drogo. Jak ostatnio byłem w sprawie nowej ramy usłyszałem podobną kwotę - no i nóżki się ugły. Czy ma zlecenia? Ma od cholery zleceń, z tego co wiem to idzie w setki rocznie. A co do Puszcz to tak jak wspomniał Skwarek -zapraszamy na Stallovy Paprykarz - odświeżysz sobie pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 KazaFaza dzięki za chęć pomocy i wszystkim za miłe powitanie Co do zdjęć to czuję się zobowiązany i jak tylko wrócę z pracy to zrobię mu małą sesję i wstawię na forum. tymczasem pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 To w temacie nowości Krossa jaką mocno ostatnio nas tu kręcą i nęcą...Zastanawiamy się ciągle dlaczego nie ma geo ani cen. Czemu na stronie niemieckiej są słabe grafiki i zero informacji.Rozmawiałem dziś z chłopakiem który niedawno w Świeradowie był na zamkniętych dniach Krosaa. Zamkniętych dla ludzi z zewnątrz. Były testy, jazdy pogadanki.Mówi, że rower pięknie wykonany, że fajny, nieźle trzyma trasy w porównaniu z klasycznym XC. Podobno był mocno oblegany.I z tego co usłyszał od ludzi z krossa - te modele nie będą w 2016roku w sprzedaży! :D Nie wiem, mnie osobiście nie chce się wierzyć, że po takiej reklamie, pokazywaniu, objeżdżaniu nie będzie go w sklepach. Że może kumpel coś źle usłyszał, zrozumiał.Ale pokazał mi wewnętrzny katalog dla sprzedawców o tam nie ma ani strony o tych modelach...Zaczyna się robić coraz ciekawiej.W sobotę jak wszystko pójdzie dobrze będę w Kielcach (ktoś jeszcze się wybiera?) i spróbuję wyciągnąć jakieś info od źródła (choć nie wiem czy się uda). Aha, biorę miarkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 I z tego co usłyszał od ludzi z krossa - te modele nie będą w 2016roku w sprzedaży! Nie wiem, mnie osobiście nie chce się wierzyć, że po takiej reklamie, pokazywaniu, objeżdżaniu nie będzie go w sklepach. Że może kumpel coś źle usłyszał, zrozumiał. Ale pokazał mi wewnętrzny katalog dla sprzedawców o tam nie ma ani strony o tych modelach... Eee...chyba coś pomieszał. Chociaż znając nasz rynek, to może rzeczywiście nie 2016, a dopiero 2017. A taki kolorek na przyszły rok dostał nowy Eccentric (pamięta ktoś jeszcze starszy model Jamisa Dragona 650b? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 ..też tak myślę, tylko, że wiesz jako sprzedawca ma już komplet produktów krossa na 2016.I tam nie ma tego modelu I jak będzie składał zamówienie na sklep na 2016 tego nie zamówi. zatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 No nie wiem...Może nie na Polskę, tylko na zagranicę najpierw rzucą. Po kiego by na niemiecką i angielską wersję strony www wrzucali już te modele? Tam rynek trochę mnie ryzykowny. Przynajmniej jeśli chodzi o stal. Jak się przyjmie, to rzucą też na polskie sklepy. Może u nas będzie można zamawiać i kupować same ramy, bo umówmy się, że w prezentowanych konfiguracjach to nie będą tanie rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 .. pożyjemy zobaczymy, ale nawet jeżeli to tylko plotka to bardzo ciekawa plotkaA jeżeli to prawda to-albo KROSS bada rynek i reakcję w ten sposób (co ma sens i to mocny)-albo naprawdę chce go dopracować i rower wraca na stół projektowy (i będą dwa bidony hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 No ja gdzieś wyczytałem, że na tych "zamkniętych drzwiach" oba Krossy były naprawdę oblegane.Muszą się zatem pośpieszyć jeśli chodzi tylko o poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Oba, jeden. Chodzi o tą samą ramę (to podobno jest jedna rama i dwa typy kół).Wg mnie gdyby chcieli naprawdę zaszaleć na rynku cena ramy musiał by być poniżej 2tys złotych. Bo inaczej stanie się kolejnym ciekawym zjawiskiem kupowanym tylko przez fanatyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 W sobotę jak wszystko pójdzie dobrze będę w Kielcach (ktoś jeszcze się wybiera?) Planuję! A będziesz miał swoje dobra? Czy tylko jako międzystoiskowy szwendacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 To drugie Mieliśmy być ale w połowie wakacji stanąłem, popatrzyłem wokół siebie, zobaczyłem na możliwości i powiedział sobie "z czym do ludzi" Za dużo rzeczy rozgrzebane, za mało ludzi do pracy Będę miał "przy okazji" packmany i może ten prototyp samuraia (na spotaknie z kimś przy okazji) ale też potem w Wa-wie mamy mieć burzę mózgów z "testerami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Ma wszelkie uchwyty. Z tym "wszystkie" to bym sie nie rozpedzal. Inbred nie ma mocowan pod blotniki i tylko 1 zestaw srubek pod bidon. Da sie to obejsc, ale zebys mial swiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Panowie wyrzuciłem trochę z siebie http://www.forumrowerowe.org/topic/192179-rower-nietypowy-rower-na-stalowej-ramie/ konstrukcja o której cały czas myślę na pewno w wersji finalnej zagości w tym temacie z wiadomego powodu także tylko na Was mogę liczyć i z góry BARDZO dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 MikyBaloon ale wklej ten link w temat monsterowy, tam takie gravele czy monstery to my na śniadanie obśmiewamy przy kawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 A dziękuję, tymi baloonami przypomniałeś mi o jeszcze jednej rzeczy o której zapomniałem wspomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 a służę Bo jak ja coś przykleję do człeka to potem musi dekadę pracować żebym zapomniał. Taki typ :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Z tym "wszystkie" to bym sie nie rozpedzal. Inbred nie ma mocowan pod blotniki i tylko 1 zestaw srubek pod bidon. Da sie to obejsc, ale zebys mial swiadomosc. Dzięki za zwrócenie uwagi. Mam co prawda Inbred'a ale na koła 26 cali. Ale na to nie zwróciłem uwagi bo jeździ na nim mój syn bez błotników. Można zamontować bagażnik i błotniki pod jedną dziurkę . A to moje dziadzisko Edytowane 23 Września 2015 przez bladawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Oba, jeden. Chodzi o tą samą ramę (to podobno jest jedna rama i dwa typy kół). Wg mnie gdyby chcieli naprawdę zaszaleć na rynku cena ramy musiał by być poniżej 2tys złotych. Bo inaczej stanie się kolejnym ciekawym zjawiskiem kupowanym tylko przez fanatyków To prawda, ani Kross Unplugged / Big Wheel ani Romet 29er nie zrobiły takiego szumu jak np. g*wniany Kross Level A4 (pierwszy, czerwony). Dobrze, że uderzają na rynki światowe (o ile to prawda;), bo jak sam wiesz, jaka by branża nie była, nie jest w stanie przyzwoicie zarobić w tym 30-kilu-milionowym kraju o całkiem wysokim pkb na łebka... (i tu pewnie można by się rozwodzić, co z tym polskim rynkiem rowerowym nie tak...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 @Bladawiec: Twoje "Dziadzisko" dziarsko się prezentuje! Sugerowałbym wrzucić je do Galerii 29er, celem sprawdzenia jak słabo zareaguje reszta. Tylko uważaj bo towarzystwo tam strrasznie nietolerancyjne POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Wg mnie brakuje mu tylko amerykańskiej gwiazdy na czerwono na górnej rurze. Wow, robi wrażenie, naprawdę! Zapodaj go wątku monsterowym - tam Cię przywitamy jak króla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2015 No dobra, nie wiedzieć czemu w sumie miało by go nie być skoro tak się nim wszędzie chwalą...W Kielcach na pewno do zobaczenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Mierz ogon!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi